Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Gazeteciliğin toplum üzerindeki önemine değinen Başkan Alan,  tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak yayımlamış olduğu mesajında şu görüşlerine yer verdi:


‘Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren basın mensuplarımız, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Gazeteciler, gücünü kamuoyu desteğinden alan, kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşlarımızın haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi birçok önemli görevler üstlenmektedir.
Kalemini her zaman doğrudan yana ve objektif bir şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanlarımız, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. İletişim ve etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, kamuoyuna doğru haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyona da sahiptir. Basın kuruluşları ve basın çalışanları, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, hızlı ve ilkeli habercilik anlayışı ile kamu vicdanının sesi olmaya devam edeceklerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin gören gözü, işiten kulağı olan ve güç koşullarda bile gece gündüz demeden görev yapan basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi