CHP Eski İl Başkanı Umut Başoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Genel Kurulu sonrası kongreyi değerlendirdi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın Hakkı Güney'in listesinde yer alan Çaycuma Kadın Kolları Başkanını istifaya davet etmesini eleştiren Başoğlu,"Bir kadına istifa çağrısı verilmesi son derece çirkin ve hazımsız bir tavırdır. Çaycuma İlçe örgütünün Zonguldak’ta neler yaptığını bütün kamuoyu gördü. Bir kadın kolları başkanı yada bir kadına istifa çağrısı bulunulması kadar ağır birşey yoktur."dedi.

Spekülasyonları ortaya atanların kendilerini hedef göstermeye çalıştığını vurgulayan Başoğlu, ’’CHP’de Gençlik Kollarından gelen İl genel meclis üyeliği yapan, arkasından ilçe başkanlığı görevinde bulunan ve yine CHP’de Milletvekili aday adayı olarak ön seçimlerini katılmış,İl Başkanlığı görevi yapmış her şekilde partisi için mücadele etmiş bir arkadaşınızım. Benim istifa etmem sonrasında Hakkı Güney görevi devir aldı. 2 tane büyük seçim atlattı. Hakkı Güney bu sınavlardan başarılı bir şekilde çıkmıştır. Üstümüzden siyaset yapmaya çalışan insanlara karşı bu açıklamayı yapma gereği duydum. Partim için hala mücadele etmeye devam edeceğim. 

16 Şubat’ta ki İl Başkanlığı seçimlerinde Hakkı Güney ve Murat Pulat’da 2 değerli adaydır. Seçimden çekilmek zorunda bırakılan Turhan Oral’da partisi için çalışmış bir adaydı. Murat Pulat’ın listesi önde çıktı ve kazandı. Bundan sonraki süre içerisinde yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum. 

 Listede olan isimler üzerinden spekülasyon hareketler yapıldı. Bu beni çok üzdü. Hakkı Güney ‘in listesinde  Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Arzu Küçük kurultay delegesi olarak aday gösterildi. Aday gösterildikten sonra yaşanan olayları adlandıramadım. Çaycuma Belediye Başkanı niçin istifa çağrısı yaptı. Bir CHP Partisinde Kadın Kolları başkanı bir listeye aday gösterilemez midir? Başka Partiye mi çalışmıştır.Kadına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bir kadına istifa çağrısı verilmesi son derece çirkin ve hazımsız bir tavırdır. Çaycuma İlçe örgütünün Zonguldak’ta neler yaptığını bütün kamuoyu gördü. Bir kadın kolları başkanı yada bir kadına istifa çağrısı bulunulması kadar ağır birşey yoktur.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi