Kilimli'de 2018-2019 yılı Başöğretmen Şükrü Yavuz Ortaokulu mezuniyet töreni,  İsmail Hakkı Güngör Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. 
Mezuniyet törenine; Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun,Kilimli Garnizon Komutanı Mehmet Üstün, Kilimli İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Oğuz Günaydın,AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.Okul Müdürü Murat Say yaptığı konuşmada okuldan 77 öğrencinin mezun olduğunu belirterek şunları söyledi:"12 yıllık zorunlu eğitimin bir parçası olan ve ikinci dört yıllı eğitimi oluşturan Ortaokulu bu hafta itibariyle bitirmiş bulunmaktasınız bundan sonra alacağız kararlar sizin hayatınıza şekillendirecek. Ders durumlarız iyi veya kötü olabilir ancak bundan sonraki çalışmalarınız sizin önünüzü açıp bir meslek sahibi olmanızı sağlayacaktır. Kendinizi başarıya odaklayın ve daha çok çalışın. Sayın veliler çocuklarınızın mezun olmasının haklı gururunu yaşıyorsunuz önünüzde bir tercih maratonu var. Bu tercihlerinizi yaparken lütfen çocuklarınızın ilgi ve isteklerini göz önünde bulundurun. Geleceklerini şekillendirmeleri konusunda onlara yardımcı olun."dedi.

Konuşmanın ardından bayrak ve flama devir teslim töreni yapıldı.Dereceye giren öğrencilere Kilimli Belediye Başkan yardımcısı, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü tarafından plaket ve hediyeleri verildi. Okul birincisi Meriç Demirci konuşmasının ardından yaş kütüğüne isim plakasını çaktı. Okulu öğrencilerinin sergilediği müzik ve halk oyunları gösterisinin ardından öğrenciler mezuniyet belgelerini aldılar. Daha sonra müzik ve balonlar eşliğinde keplerini fırlattılar ve müzikler eşliğinde eğlendiler.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi