Devrekli baston ustası Tansel Işık, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Bastonculuk Geleneği, Baston Yapımı ” dalında “Yaşayan İnsan Hazineleri ve Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri” ödülüne layık görüldü.
     Baston Ustası Tansel Işık ödülünü, bu akşam saat:19.00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.
     Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’unda katılacağı belirtilirken ülke genelinde sanatlarını geleceğe aktaran 10 ustanın bu ödüle layık görüldüğü, kaydedildi.
     Baston Ustası Tansel Işık tören öncesi yaptığı açıklamada, “Böyle bir ödüle layık görülmem nedeniyle Kültür Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Devrek’imizin kültürel mirası olan bastonculuğu yaşatmak, yeniden yorumlayarak gelecek kuşaklara aktarmam ve en önemlisi bu mesleği sürdürmem nedeniyle layık görüldüğüm bu ödülü Devrekliler adına almaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bastonculuğumuzun geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması ise muhakkak ki bizlerin görevi, ben de bunu yapıyorum. Kültürel mirası korumanın en etkin yolu da onu yaşatmaktır. Bu mesleği günümüze kadar aktaran ustalarımızdan ahirete göç edenleri rahmetle, hayatta olanları da minnetle anıyorum” dedi.
     Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, baston ustası Tansel Işık’ı arayarak, “Yaşayan İnsan Hazineleri ve Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcisi Ödülü ”ne layık görülmesi ve Devrek Bastonu ve ilçemizin tanıtımı nedeniyle kutladı ve başarılar diledi.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi