Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer ve yönetim kurulu üyeleri, TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Pezük'ü ziyaret etti.
Ziyareti değerlendiren Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer, "Yaklaşık iki yıldır dile getirdiğimiz şekliyle başarısı açıkça ortaya çıkan “Doğu Ekspresi” benzeri Batıkaradeniz Ekspresi Projesi oluşturularak doğası, kültürü, denizi ve daha birçok varlığıyla inanılmaz değerlere sahip bölgemizin tanıtımına ve kalkınmasına katkı verilmesini istiyoruz"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Filyos Mega-endüstri Bölgesine verdiği özel önemle birlikte Filyos’taki gelişimle yatırım taleplerine ve bölgedeki illerin bir bütün kalkınması gereğine değinerek bu tren yolu hattının ulaşım, lojistik destek ve turizm açılarından tüm bölge için çok önemli hale geleceğini igade eden Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer şunları söyledi:

PROJE ODAKLI YAKLAŞIMLA BÖLGEMİZİN POTANSİYELİNİ ÖNE ÇIKARALIM

"Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği olarak TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hasan Pezük’ü makamında ziyaret ettik. Ziyarette ANKA-BİR Genel Başkanı Sn. Tuncay Gençer, Genel Sekreteri Sn. Dr. Yaşar Okur, Genel Başkan Yardımcısı Sn. Hasan Kaya, Birliğimiz üyeleri; Ankara Çankırılılar Derneği Başkanı Sn. Aydın Öksüz, Ankara Bolulular Derneği Başkanı Sn. İsa Gökmenoğlu Bartın İli ve İlçeleri Kalkınma Dayanışma ve Kültürel Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Erdem ve misafirimiz olarak da Sayın Mehmet Emin Aslan hazır bulundu.
Doğduğu ve doyduğu topraklarda 4.000.000 civarında hedef kitlesi bulunan; kapsayıcılık, digerkâmlık ve paylaşım gibi ruha değer veren insani ilkeleri önceleyerek ülkemizde adeta bir rol model olan ANKA-BİR olarak, genel anlamda yatırımlar açısından zayıf kalan bölgemizde altyapı, ulaşım, lojistik, kültür ve turizm alanında neler yapılabileceği üzerine Sn. Genel Müdürümüzle istişarede bulunduk. Özellikle el değmemiş doğası, Karadeniz kıyıları, Ilgaz Dağı, kanyonları, korunmuş tarihi, Kayatuzu Mağarası, UNESCO nün soyut dalda Kültür Mirası olarak kabul ettiği Ahi-Yaren Kültürü gibi değerlerimiz üzerine konuşmalarımızdan sonra proje boyutunda katkı verebileceği somut taleplerimizi iletip gerekçelerini de sunarak bunlara önem ve öncelik vermesini, bulunduğu her zeminde talep ettiğimiz konularla ilgili olarak bize destek olmasını Sn. Genel Müdürümüzden özellikle istirham ettik. Çok verimli bir beyin fırtınası formatında geçen sohbetimizde Birliğimiz olarak Genel Müdürlüğümüz tarafından katkı verilmesini talep ettiğimiz konuları bölgemizde bir farkındalık oluşturarak yönetim, akademi, siyaset, sivil toplum ve diğer her kesimin sahip çıkıp takip edebilmesi açısından paylaşmakta fayda görmekteyiz. 
1- Yaklaşık iki yıldır dile getirdiğimiz şekliyle başarısı açıkça ortaya çıkan “Doğu Ekspresi” benzeri “Batıkaradeniz Ekspresi” projesi oluşturularak doğası, kültürü, denizi ve daha birçok varlığıyla inanılmaz değerlere sahip bölgemizin tanıtımına ve kalkınmasına katkı verilmesi. Bu bağlamda Sn. Cumhurbaşkanımızın Filyos Mega-endüstri Bölgesine verdiği özel önemle birlikte Filyos’taki gelişimle yatırım taleplerine ve bölgedeki illerin bir bütün kalkınması gereğine değinerek bu tren yolu hattının ulaşım, lojistik destek ve turizm açılarından tüm bölge için çok önemli hale geleceğini, çalışmalara hızlı bir şekilde bugünden başlanırsa bölgedeki kalkınmaya ancak cevap verilebileceğini ifade ettik. Bölgemizin yatırım fakiri görüntüsündeki haline, geliştirilecek projenin çok büyük bir ihtiyaç ve kısa sürede kendini amorti edip gelir getirebilecek bir yatırım potansiyeli taşıdığına ve bölge insanının gönlünü fethedeceğine vurgu yaptık. 
2) Ankara – İstanbul arasında Bolu-Düzce-Adapazarı-İzmit –İstanbul güzergahında dünyadaki örnekler dikkate alınarak çok hızlı tren talebimizi kendilerine illettik. “Ankara Ulus’tan binip bir saat geçmeden Haydarpaşa Garı’nda inebileceğimiz bir hızlı trenin ülkemize imaj, prestij, itibar ve imkanlar açısından sunacağı muhteşem katkıyı” dile getirdik. Sn. Genel Müdürümüzün bu konuda Bakanlığımızda çalışmalar olduğundan bahsetmesi bize mutluluk verdi. 
3) İki endüstri bölgesi olarak Sakarya ve Filyos’u birleştirmesiyle hayati öneme sahip olan Arifiye – Bartın demiryolunun bir an önce yapımına başlanılarak tamamlanması.
4)  Kültür ve turizm alanlarında genel ve özel teşviklerden yararlanılması konusunda bölgemize destek olunması
Sayın Genel Müdürümüzün her alanda destek olacağı vaadiyle birlikte dikkat çekerek üzerinde durduğu bir konuyu özellikle vurgulamakta fayda var:
Toplum, bürokrasi, siyaset, akademi vs.’in proje temelinde faaliyetler yapması, ortak akıl ve enerjiyi kullanma açısından çok değerlidir. Projelerin yapılabilir, uygulanabilir, uygun maliyetli ve sürdürülebilir olması gerekir. Bu projelerde bu potansiyel var.
Sohbetimizde kalkınmanın altyapı, üstyapı, kültür, insan kaynağı ve benzerinin birleşmesinden oluşacak sinerji ile olabileceği de vurgulandı. Sayın Genel Müdürümüze kıymetli kabulleri, bölgemize samimi muhabbetleri ve taleplerimize destekleri nedeni ile şükranlarımızı arz ediyoruz"
(Haber-Merkezi)

Editör: Haber Merkezi