Zonguldak, Çankırı, Bolu, Bartın, Sinop, Karabük ve Kastamonu İllerinini kapsayan Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği, ABD Başkanı Biden’in 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada ‘soykırım’ ifadesini kullanmasına sert tepki gösterdi.

Birlik adına açıklama yapan Tuncay Gençer ”Tarihin her döneminde alnı açık ve başı dik olan biz Türkler gerektiği her an Potansiyel Şehitleriz”. ABD Başkanı Biden 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada ‘soykırım’ ifadesini kullandı. Tuncay Gençer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu açıklama insanlık adına söz sahibi olan herkesin topyekün reddetmesi gereken bir hezeyandır.Çankırı, Bolu, Bartın, Zonguldak, Sinop, Karabük ve Kastamonu İllerinin İl Temsili hüviyetine sahip STK larından müteşekkil Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği olarak bu açıklamanın kendisini ve yakınında olan insanlıktan nasibi olmayan bakış açılarını şiddetle kınıyoruz. Sıratı müstakimi hedefleyerek, Ezan okunan toprakları Vatan, kalan kısmı ise Kızıl Elma olarak gören biz Türkler, bu toprakların her karışını şehitlerimizin kanı ile dolduran ecdadımızın, dünyadaki bütün mazlum milletlerin yanında durduğu gibi aynı duruşla diyoruz ki;
Ey metalik, mekanik, makyajlı, maddeci ve Tefeci Batı, Türklerden neden korkuyorsunuz?
Ey literatüründe gönül, hikmet, nimet gibi kavramları bulunmayan Yaratıcıyı bekleme odasına almış, Ruhsuz Batı, Türklerin Bilim ve Hikmeti aynı potada eritmesinden mi korkuyorsun?
Ey tarihinde insanlık adına yüz karası olan, Ebu Gureypten Afganistan’a, Kızılderelilerden Hiroşimaya, Aztek’lerden İnka’lara, Ortaçağdan Irak’a kadar karanlık bir geçmişe sahip, Kadınları cadı diye yakan Batı, size rağmen, size büyük iyilikler yapan Atalarımızın yaptığı gibi, Kapsayıcılık silahımızla sizi vuracağımızı bildiğiniz için mi Türklerden korkuyorsunuz?
Ey Katil olan Buffalo Bill’i Kahraman yapan soysuz Batı, bizim nükleer silahtan etkili Birlik ve Beraberliğimizin yeniden tesis edeceğimizden mi korkuyorsunuz?
Ama şunu Bilin ki Biz Türkler Tarihteki şanlı yerimizi tekraren aldığımız zaman artık, demokrasi bahanesi ile yaptığınız katliam ve soykırımları yapamayacaksınız . TEVHİD şiarina bağlı olan ve Yaratılanı Yaratandan Ötürü seven ecdadımızın başarı efsanelerinin kaynağı olan “Türk Adaleti” eninde sonunda Ruhunuza yapışacaktır.
“Dünyadaki bütün mermiler tükenmeden, Mazlumun dostu Zalimin Kabusu olan, insanlık adına sayısız başarı ile Tarihin her döneminde Alnı açık ve Başı dik olan, biz Türklerde Şehit bitmez.”
Şunuda unutmayın ki;
“Her birimiz gerektiğinde Potansiyel Şehitleriz”.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi