CHP Merkez İlçe Başkan Adayı Ebru Uzun, Yeni Adım'ın sorularını yanıtladı

*** CHP Merkez İlçe Kongresi’nin güçlü kadın adayı Ebru Uzun, kongreye beş kala Yeni Adım’ın sorularını yanıtladı.

2004 yılından beri CHP’nin üyesi ve emektarı olduğunu vurgulayan Ebru Uzun, daha önce Merkez İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde Zonguldak’ta bayrağı birinci parti olarak teslim ettiğini vurguladı.

*** Çok adaylı bir kongre olmasının CHP’nin demokratik geleneğine uygun ve sevindirici olduğunu belirten Ebru Uzun, kadın adayların öne çıkmasının da aynı şekilde CHP ve genel siyaset anlayışı bakımından olumlu ve sevindirici olduğunu kaydetti. Seçime katılan bütün listelerin “CHP’nin listeleri” olduğunu vurgulayan Ebru Uzun, “ Kongrede renk ayrımı ortadan kalkar, delegelerimiz özgür iradeleri ile karar verir. Sonuca herkesin saygı duyması gerekir” şeklinde konuştu.

Ebru Uzun, Yeni Adım’ın sorularını şöyle yanıtladı :

SORU: Siyasete ne zaman başladınız? Siyasi yelpaze içinde CHP’yi tercih etmenizin nedenleri nelerdir? CHP içinde ne gibi görevler aldınız? Bu görevlerden halen aktif olarak devam edenler var mı ?

CEVAP: Dediğim gibi 2004 yılında partime üye oldum .O zamandan beri partimin her etkinliğine ,her çalışmasına ,özellikle seçim çalışmalarında hiçbir yönetim kademesinde yer almaksızın  hep çalıştım. CHP ‘de siyaset tercihim tamamen ideolojik ,Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığım ve tüm bunların sigortası ve mücadele yerinin CHP ‘de olması gerektiği inancım .Parti içinde 2015 yılına kadar resmi bir görevim olmadı, hep gönüllü çalıştım.2015-2017  yılları arasında Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulundum. Şu an sadece CHP üyesiyim .

SORU:  CHP içinde kadın adayların öne çıkması nasıl karşılanıyor? Genç-yaşlı, kadın-erkek yüzlerce partilinin ve delegenin Ebru Uzun etrafında toplanması nasıl bir duygu?

CEVAP: Kadın adayların öne çıkması bence partimiz açısından çok önemli ve güzel bir gelişme, siyaset erkek egemen bir mecra, biz kadınlar hayatın birçok alanında zorluklarla mücadele ediyoruz .Kadın her zaman derleyip toparlayan ,idare eden ve yönetmeyi her koşulda becerebilen güçte bir karakterdir . Umarım bundan sonraki süreçlerde CHP’de siyaset yapan kadın sayısı daha da artar .Parti tabanında aktif siyasete başladığım günden bu yana  gösterilen sevgi ve destek ,beni çok onurlandıran ve çok mutlu eden bir durum.Üzerime düşen sorumluluğun farkındayım ve layık olmak için çok çalışacağım.

SORU: Dünden bugüne CHP içindeki siyasi çalışmalara aktif olarak katıldınız. Bu arada CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevinde de bulundunuz.

CEVAP: Partiye üye olduğum tarihten bu yana gücüm yettiğince ,elim erdiğince gerçekten çok çalıştım. İlçe başkanlığım döneminde bir seçim geçirdik, merkez ilçede 2017 referandumunu  44.167 oy alarak haritada Zonguldak’ı kırmızı yakarak bayrağı birinci parti olarak teslim ettim .Bence konuşulması gereken budur . Bunun dışında konuşulan ,ortaya atılan her iddia  ve iddia sahibi ispatla mükelleftir .Benim hesabını veremeyeceğim hiçbir konu yoktur .Evet dediğiniz gibi partiye zarar veriyor mutlaka ama bazıları bana zarar verdiğini düşünüyor.

SORU: CHP Merkez İlçe Kongresi için liste oluşturup, başkanlığa aday oldunuz. Kırmızı listenin lideri olarak  Bahçelievler Mahallesi başta olmak üzere büyük başarı sağladınız. Bu kongrede şansınızı nasıl görüyorsunuz? Ekip arkadaşlarınız hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Kendi listeniz dışındaki delegelerden ve listelerden sizi destekleyenler olabilir mi?

CEVAP: Önce şunu belirtmek isterim ,bu delege seçimlerinde mevcut yönetim ve Halil Furat ‘ın hazırladığı listeler dışındaki tüm çalışmalar mahalle üyelerinin kendi çalışmaları ,kimsenin direktifi olmadan üyelerin onayı ile hazırlanan listeler .Ben sadece kendi mahallem olan Bahçelievler’de kırmızı liste ile yarışa girdim ama yanımda çok değerli ekip arkadaşlarım vardı .Ortak bir çalışmayla üyelerin desteğini aldık .Delege seçimleri tamamlandıktan sonra liste o  renkmiş ,bu renkmiş çok önemli değil ,hepsi CHP ilçe kongre  delegesi ve herkesin bir iradesi var .Tabii ki  birçok liste başı ve delege ile görüştükten sonra aday olmaya karar verdim .

SORU: Bu kongrenin dört adaylı bir kongre olacağı tahmin ediliyor. Rakipleriniz hakkında ne düşünüyorsunuz?CEVAP: Ben çok adaylı kongreleri hep daha demokratik bulurum .Hem aday çıkma şansı bakımından ,hem delegenin oyunu  vereceği adayı muhakeme açısından .Aday olan tüm arkadaşlarıma gönülden başarılar diliyorum ,hepimizin ortak amaçlarla mücadele edeceğinden şüphem yok, hepsinin yolu açık olsun ,kazanan partimiz olsun yeter hepimize .

SORU: Adaylığınızı "resmen" açıkladınız. Kongrede oy kullanacak delegelere ve CHP üyelerine neler söylemek istersiniz? 

CEVAP: Evet adaylığımı açıkladım bir dönem ilçe başkanlığı tecrübem var .O dönem  eksiğim ,hatalarım olmuştur elbet, bunlardan pay çıkararak daha donanımlı ,projeleri olan ,daha güçlü bir ekiple göreve talibiz .Kongrede bunları tek tek anlatacağım zaten ,delegelerimizin hepimizi dinledikten sonra vereceği karara saygım  sonsuzdur .

SORU: Zonguldak sorunlarının çözümü ve ilimizdeki CHP politikalarının geliştirilmesi güçlendirilmesi yönünde bir proje ekibiniz olacak mı?

CEVAP: Olmaz mı tabii ki olacak  ,dediğim gibi daha tecrübe sahibi olarak yola çıktık bu sefer .Yönetim kurulunda benimle beraber göreve talip olan her arkadaşımın hem örgütsel ,hem kentimize dair hayalleri var, gerçekleştirmek için  şans istiyoruz.

ÖZGEÇMİŞİ

Ebru Uzun 45 yaşında iki kız çocuğu annesi ,doğma büyüme Zonguldak’lı  ,şehrimin ,ülkemin her sorununa karşı gücü yettiğince mücadele eden bir aktivist ,2004 yılından beri CHP üyesi bir parti emektarı 

( RÖPORTAJ : Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi