Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam açıkladığı ekonomik tedbir paketlerini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik tekbir paketlerinin beklentilerini de üstünde gerçekleşmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Muharrem Coşkun şunları kaydetti:

BEKLEDİĞİMDEN DE İYİ ÇIKTI
Esnafın sıkıntı ve problemleri nasıl çözülür mü derseniz söyleyemem ama beklediğimden iyi çıktı. SSK, vergi, Halk Bankası bankalardaki ötelemeler ile ilgili bir de krediye ulaşma konusunda kolaylıkla giriyor. Corona virüsü ile ilgili yapılan iş kayıtlarından kaynaklanan bankalar ödeyemediğimiz krediler durumunda mücbir sebep sayılarak sicil bozulmayacak.Kısa dönem çalışma desteği 2 aydan 4 aya çıktı. işyerindeki çalışma desteklerini okul kantini çalıştıran esnaflar kısa dönemde de kiraları ödeniyordu.Okullar kapalı olduğu sürece okul kantinleri kiradan düşecekler onlar ödemeyecekler. 

PROGRAMI ENİNE BOYUNA TARTIŞIP EKSİKLERİ BAKANA İLETECEĞİZ
Açıklanan ekonomik pakette ki eksik yönleri kendi içimizde tartışıp tekrar bakanlığı sunacaklarını ifade eden Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, "Ayrıca maliye bakanımız  Bumhurbaşkanlığının programından sonra yaptığı açıklamadan sonra konularla değişik teklifler gelirse onları da değerlendireceğini söyledi. Programını enine boyuna tartıştıktan sonra bakanımıza da getirip katkı yapacağına inanıyoruz. Programı hazırlayanlara katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi