VALİ BEKTAŞ: BAĞIMLILIKLA TOPYEKUN MÜCADELE EDECEĞİZ

Zonguldak’ta Muhtarlar toplantısında konuşan Vali Erdoğan Bektaş, “Bu çocuklar bu gençler bu gelecek hepimizin. Bu memlekette hep beraber yüzümüz gülecek. Çocuklarımızı, gençlerimizi, geleceğimizi kimseye bırakmayacağız. Bu çerçevede muhtarlarımızın katkısına çok fazla ihtiyacımız var çünkü o mahallelerde, o saatlerde yaşayan sizlersiniz. Sizler bizim gözümüz kulağımız, beynimiz, umudumuz, sevgimiz ve kader ortağımız olacaksınız. Bağımlılıkla mücadeleyi ihmal etmemeliyiz kesinlikle ve etmeyeceğiz de hep beraber inşallah bu yükün altından kalkacağız” dedi.

Zonguldak’ta Ocak Ayı Muhtarlar Toplantısı yapıldı

Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantı 10 Ocak Perşembe günü saat 14.00’de Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya Vali Erdoğan Bektaş, İl Emniyet müdür Ahmet metin Turanlı, İl Jandarma komutanı Albay Gökhan İnan, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, İl Milli Eğitim müdür Murat Kapucu, Karadeniz muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ile il genelinde bulunan tüm muhtarlar katıldı.

Toplantıda polis Narkotik Köpeği Dark’ta tanıtıldı.

Toplantıda bağımlılıkla mücadele konusu ele alındı.

Toplantı İçişleri Bakanlığının uyuşturucuyla mücadelesini konu alan slayt gösterisi ile başladı.

Ardından Zonguldak Narkotik Şube Müdür Vekili Sinan Can Cevher tarafından ilimizde bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

Daha sonra ise Yeşilay Zonguldak Cemiyeti Başkanı Uzman Doktor Fatih Akça tarafından slayt gösterisi eşliğinde yapılan bağımlılıkla mücadele çalışmaları anlatıldı.

BEKTAŞ: BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE SEFERBERLİK BAŞLATTIK

Son olarak ise Vali Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada bağımlılıkla mücadele çok önemli olduğunu ifade etti.

Toplum olarak bağımlılıkla mücadelede seferberlik başlattıklarını belirten Vali Erdoğan Bektaş şunları söyledi:

“Bağımlılık ve seferberlik söz konusu ve tüm kurumlar işlerini yapıyorlar. Biraz önce izlediğimiz istatistiklerle de gerçekten ciddi sonuçlar elde ettiğimiz yere işlerin iyiye gittiğini görmekten mutlu oluyoruz. Bağımlılık denilince sigara alkol uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı öne çıkıyor. Bu bağımlılıklar gençlerimizi çocuklarımızı geleceğimizi tehdit ediyor ve ülkemiz üzerinde hesap yapanların işine geliyor. İçeriden, dışarıdan milletimizin, ülkemizin iyiliğini istemeyenlerin ellerine birer operasyon malzemesi haline dönüşüyor. O zaman biz millet olarak başımın çaresine bakacağız ve bulacağız. Çocuklarımıza sahip çıkacağız, mahallemize, köyümüze, sokağımıza sahip çıkacağız. Okullarımıza sahip çıkacağız ve bunu hep beraber yapacağız. Mahalleliyle, esnafıyla, vatandaşıyla, muhtarlarımızla, emniyet, zabıta, jandarma personelimizle, Sağlık Bakanlığı temsilcileri ile Yeşilay gibi sivil toplum örgütleriyle ve herkese birlikte topyekun bir mücadele bir anlayış bir duyarlılık içerisinde olacağız.

ÇOCUKLARIMIZI, GENÇLERİMİZİ, GELECEĞİMİZİ KORUYACAĞIZ..

“Arkadaşlar hayat zaten zor. Çeşitli gelişmeler oluyor ama bu gelişmelerle hayatta da kolaylaşacağına daha da zorlaşıyor. Özellikle bu durum çocuklarımızı ve gençlerimizi daha çok zorluyor, giderek daha fazla irade kullanma ihtiyacı oluşuyor. Eskiden mahalle sokak çevre irade kullanımında bile yardımcı oluyordu ama giderek yalnızlaşan aileler küçüldü şehirlerde toplandık ve artık kimse birbirini tanımıyor ve birey iradesinde oluşturmada çevresinden aldığı yardım azaldı. İradeyi sakatlayıcı mekanizmalar çok gelişti çok cazip oldu. Örneğin bilgisayar oyunları o boyalı haplar, uyuşturucu haplar. Sonra diğer malzemeler, kendinizi o çocukların yerine koyun, hayır denilmesi, yok denilmesi çok zor olaylar haline dönüştü. O zaman bizim ne yapmamız gerekiyor toplum olarak devreye girip bu hayırı destekleyecek besleyecek yardımcı olacak argümanlar ortamlar oluşturacağız. Çevremizde olan bitenin farkında olacağız. Özellikle mahallede köyde hiç kimse o mahallede o sokakta o semtte oranın esnafının, oranın yerleşik insanının olan bitenden haberi olmadığı kimse söyleyemez. Giren çıkan, kim geldi, Ne satın aldı, ne ile geçiniyor, altına iyi bir araba aldı o arabanın kaynağı nereden geliyor, aşağı yukarı o mahallede ki insanlar bunu bilebilirler. Ve bildiğinde de gözünü kulağını kalbini gözünü açarak takibe alacak ve kuruluşlara haber verecek. Ve herkes bütünüyle görevini yapmaya hazır. Çocuklarımızı, gençlerimizi, geleceğimizi kimseye bırakmayacağız. Bu çerçevede muhtarlarımızın katkısına çok fazla ihtiyacımız var çünkü o mahallelerde, o saatlerde yaşayan sizlersiniz. Sizler bizim gözümüz kulağımız, beynimiz, umudumuz, sevgimiz ve kader ortağımız olacaksınız

BU ÇOCUKLAR BU GENÇLER BU GELECEK HEPİMİZİN. BU MEMLEKETTE HEP BERABER YÜZÜMÜZ GÜLECEK.

Vali Erdoğan Bektaş konuşmasın da bağımlılıkla mücadeleyi kesinlikle aksatmayacaklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Muhtarlık kurumu sizlerde izliyorsunuz son yıllarda çok daha öne çıktı çok da önemli hale geldi. Her vesile bir sizleri yoruyoruz bu tür programlara çağırıyoruz ve sağ olun sizler de geliyorsunuz. Ama bu çocuklar bu gençler bu gelecek hepimizin. Bu memlekette hep beraber yüzümüz gülecek. Gerçekten zor ve zor bir coğrafyada içeriden ve dışarıdan başımıza açılan dertlerle ülke olarak buluşuyoruz, ciddi emek veriyoruz, ciddi bir efor sarf ediyoruz, para harcıyoruz ter döküyoruz ve kan döküyoruz. Bağımlılıkla mücadeleyi ihmal etmemeliyiz kesinlikle ve etmeyeceğiz de hep beraber inşallah bu yükün altından kalkacağız”

(HABER-ERCAN DEMİR)


 

Editör: Haber Merkezi