15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Kozlu İlçesi’nde de tören ve etkinlik düzenlendi. Kozlu Kaymakamlığı ile Kozlu Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kozlu Merkez Aziziye Cami Hafızı Mürsel Çakmak’ın okuduğu Kur-an-ı Kerim’in ardından, Kozlu İlçe Müftüsü Şevket Bulut, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için dua etti.

Kozlu Belediyesi tarafından, FETÖ ve hainlerinin 15 Temmuz’daki hain kalkışmasına karşı gövdelerini siper ederek ülkemize ve demokrasiye sahip çıkan Aziz Türk Milleti’nin sergilediği duruşu konu olan sinevizyon gösterimi sırasında Kaymakam Hüseyin Ergi ile Belediye Başkanı Ali Bektaş gözyaşlarını tutamadı.

BEKTAŞ: “ÜLKENİN ELDEN GİTTİĞİNİN FARKINDA BİLE DEĞİLLER”

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş burada yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz’da ülkenin elden gidişini, Aziz Türk Milleti’nin canı pahasına engellediğinin altını çizdi. Başkan Bektaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü de, ülkenin gelişmesini istemeyen FETÖ ve hainlerinin öldürmüş olabileceği iddiasında bulundu.

Bektaş konuşmasında, “15 Temmuz akşamı evde oturuyorum. Haberlerde köprüler falan gösteriliyor. ‘Ne oluyor?’ dedim. Saat 7 gibi evden çıkarken; hanım, ‘Nereye gidiyorsun?’ dedi. ‘Önemli bir şey var. Partimizin il binasına gidiyorum’ dedim. O saatlerde, Cumhurbaşkanımız halkı daha sokağa davet etmemişti. Bende, ‘Eyyy Meral, Türkiye işgal ediliyor. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra en önemli günleri yaşıyoruz’ dedim. Hanım, “Sana bir şey yaparlar” dedi. Bende, “Hanım, memleket kalmayacak” dedim.

Sosyal medyada bazıları, ‘İktidar gidecek’ diyerek, göbek atıyorlar. Ülke elden gidiyor. Kendini çok akıllı sanan insanlar, ülkenin elden gittiğinden farkında bile değiller. Dünyadaki en kötü demokrasi bile cuntadan daha iyidir.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi