Zonguldak Belediyesi'nin suya keyfi zam yapmadığını tekrarlayan Varol Demirköse, “Kayıp kaçak 1.65 olmasaydı Zonguldak Belediyesi kesinlikle suya zam yapmazdı"ifadesini kullanarak şunları ifade etti.

"CHP'Yİ YAPICI OLMAYA DAVET EDİYORUM"

İl Başkanı Demirköse; "Zonguldak Belediyesinin su konusunda yaptığı açıklamaya karşılık biz de bir açıklama yaptık. Bu konu bazı kesimlerde yanlış anlaşılmalara sebep oldu. Biz dedik ki suya yapılan zam yüzde 11'dir, bu da mecburiyetten yapılan bir zamdır. Cumhuriyet Halk Partisini yapıcı olmaya davet ediyorum." dedi. 

ESNAFA GIDA, KİRA VE KREDİ OLANAĞI SAĞLANMALI

Salgın sürecinde esnafın maddi yönden kötü etkilendiğini belirten Demirköse; "Koronavirüs sürecinde çok sayıda esnafımız dükkanlarını kapattı. Esnafa gıda, kira, 1 yıl ödemesi 0 faiz ile kredi olanağı sağlamalı." ifadesini kullandı. 

EREĞLİ İL OLSUN SÖZÜNE KARŞIYIZ

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada; "Ya Ereğli İl olsun ya da Düzce'nin ilçesi olsun" sözlerine cevap veren Demirköse; 'Ereğli İl Olsun' sözüne karşıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak için söylediği sözün arkasında durmalıyız. Yapıcı olmalıyız.Posbıyık’ın Ereğli’ye hizmet için verdiği mücadeleyi takdir ediyoruz, ama Ereğli hizmet alamıyorsa İl olsun açıklamasına karşıyız.

Zonguldak 8 ilçe, 17 Belde ve bütün köyleri bir bütündür bölünemez.

AKP Milletvekili Hamdi Uçar, CHP Milletvekili Ünal Demirtaş ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak biz Zonguldak’ın bölünmesinin yanlış olduğunu ifade ettik. Bu konuda birlik olduk. Birçok konuda yeri geldi eleştirdik yeri geldi taktir ettik.

ATANAMAYAN TEK BİR ÖĞRETMENLİK KALMASIN

Öğretmenler bir milletin ufkunu aydınlatan meşalelerdir. Gelecek nesiller öğretmenlerimizin eseridir. Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, hayatlarını kaybetmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, yaşayanlara huzur, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Atanamayan tek bir öğretmen kalmaması, Milli Eğitimin temel sorunlarının hepsinin sırasıyla çözülmesini umut ve temenni ediyorum. 

ZONGULDAK BELEDİYESİ BİLİNMELİDİR Kİ AK PARTİ’NİN DEĞİL HALKIN  BELEDİYESİDİR

Gözle görülmeyecek kadar küçük bir virüs dünyayı etkisi altına almış, virüsün bulaşma hızı artış göstermiştir. Daha önce tecrübe etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldığımız aşikardır. Sağlık Bakanlığımız tüm imkanları ile çalışmalarını gerçekleştirmekte olup, Hükümet durumun farkındadır, işi sıkı tutmaktadır. Bu kapsamda da acil tedbirler alınmakta ve bu tedbirler doğal olarak sosyal ve ekonomik hayatı olumsuz etkilemektedir. Bu etkiden de Devletimiz milletimiz birlik ve beraberlik içinde sabırla mücadele ile kurtulacaktır. Bir avuç kömür için bir ömür feda edenlerin memleketinde siyaset yapıyoruz. Kimse ile polemiğe girmiyoruz, saldıranlara sataşanlara cevap vermiyoruz. O kişilerle zaman kaybetmek istemiyoruz ancak bir açıklama yapmak gerekir diye düşünüyoruz. Öncelikle son günlerde yaptığımız açıklamalara karşı rahatsız olan bir kesim var. Bizim Zonguldak Belediyesinin suya yaptığı zam konusunda açıklamalarımızı farklı yerlere çekmek isteyenler şunu bilmelidir ki Zonguldak Belediyesi, AK Parti’ nin değil Zonguldak Halkının Belediyesidir. Başkanı da Zonguldak halkının Belediye Başkanıdır. Bütün Belediye Başkanları bizim için aynıdır.

KAYIP KAÇAK 1.65 OLMASAYDI BELEDİYE SUYA ZAM YAPMAZDI

Bu güne kadar hem Belediye Başkanımızın hem de kamu kurumlarının çalışmalarında eksik veya yetersiz gördüklerimizi seviyeli bir şekilde söyledik ve uyardık, doğru ve başarılı gördüklerimizi de taktir ettik destekledik. Zonguldak Belediyesi’nin suya yaptığı zam konusunda yaptığımız açıklama ise farklı yerlere çekilmek istenmektedir. Su konusundaki açıklamamız galiba ya anlaşılmamış yada anlaşılmak istenilmemiştir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, halkımızın bedava su kullanmasını isterdik. Belediye Başkanının bu konuda seçim dönemindeki vaatlerini uygulamasını isterdik. Ancak bütün dünyayı ve ülkemizi, şehrimizi etkisi altına alan bir Covid-19 virüsü belası ve buna bağlı sosyal ekonomik psikolojik bir hasar var. Bu mücadelede esnafımızında oldukça zor durumda kaldığı aşikardır. Belediyenin gelirlerinde de azalma ve suda da %60-65 gibi kayıp kaçak mevcuttur. Bütün bu olumsuz etkilere göre suda ihtiyaçtan dolayı Belediyenin resmi açıklamasına göre %11 bir zam yapılmıştır.  Fakat medyadaki haberlere göre bu %30 gibi rakamlarla ifade edilmektedir. Biz farklı oranların konuşulmasından ve konuşanlardan rahatsızız.

Belediye Personel alımıyla ilgili açıklama yapan Demirköse şunları söyledi:

Ayrıca belediyede 280 gibi rakamlarda personel alındığı konuşuluyor. Belediye açıklamalarına göre alınan personel sayısı 110 dur.

DAHA ÖNCE DE SIK SIK ELEŞTİRİDE YAPTIK AMA BUNU KİMSE GÖRMÜYOR

Gerek suya %30 zam yapıldı ve gerekse Belediyeye 280 personel alındı diyen CHP teşkilatı şunu iyi bilmelidir ki bugün suda %65 oranındaki kayıp ve kaçaklar geçmiş dönemlerde CHP’nin yönettiği Belediyelerden kalan bir mirastır. Belediyeye 280 personel alındı diyen CHP teşkilatının, yerel seçimlere günler kala Belediyeye personel aldığını unutmamalıdır. Biz bir taraftan doğru gördüğümüzü takdir ediyor eksik gördüğümüzü de eleştiriyoruz yanlış bir algı varsa da düzeltmeye çalışıyoruz. Su konusunda yaptığımız açıklamaları değerlendirenler daha önce farklı farklı bir çok konuda yaptığımız eleştiri ve tavsiyeleri ya görmediler yada görmek istemediler.Kilimli’de yapılması planlanan Gemi Söküm tesisinin doğru bir proje olmadığını Zonguldak’ın yıkım söküm değil yapım üretim yeri olması gerektiğini söyledik. Zonguldak’ta yatırımlar yavaş ilerliyor dedik.

OLASI BİR DEPREMDE ŞEHRİMİZ BÜYÜK ZARAR GÖRÜR

Binalara verilen ruhsatların uygun olmadığını, kentsel dönüşümün yanlış uygulandığını, olası bir deprem afetinde bu şehrin büyük zarar göreceğini söyledik ve söylemeye de devam ediyoruz.

KALDIRIMDAKİ İŞGALLER ÖNLENMELİ

Kaldırımlardaki işgallerin engellenmesinin doğru bir çalışma olduğunu ama o kaldırımlardaki dükkanların ruhsatları ya yok ya da mevzuata göre uygun olmadığını söyledik.

RUHSATSIZ İŞYERLERİ KAYIT ALTINA ALINMALI

Ruhsatsız dükkanlar tespit edilip ruhsatlandırılmalı kayıt altına alınmalı dedik.

KARABÜK BELEDİYESİ PERSONELİNE %40 ZAM YAPTI ZONGULDAK'TAKİ TÜM BELEDİYELER KARABÜK VE BARTIN BELEDİYESİ'NİN ÖRNEK ALMALIDIR

Zonguldak’taki bütün belediyelere tavsiyemiz.

Karabük Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında işçimizi mağdur etmeyecek piyasa şartlarının çok üzerinde bir toplu sözleşme ile 675 Personel A.Ş çalışanı sosyal haklar ve yevmiyelerle birlikte yüzde 40’a yakın zam almıştır.

Zonguldak’taki belediyelerimiz Karabük Belediye Başkanımızı örnek alabilirler.

Zonguldak’taki belediyelerimiz, 3 dönemdir görev yapan Bartın ve Karabük Belediyelerini örnek alabilirler.

ESNAFIMIZ GERÇEKTEN ÇOK ZOR DURUMDA

Esnafımız ekonominin yapı taşıdır mutlaka korunmalıdır.

Bir taraftan kısıtlamalara uyarken diğer taraftan da ekonomik tedbirler ve çareler aranmalıdır.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığımızın esnafımızın durumlarına destek için taleplerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. 

Pandeminin ikinci dönemiyle birlikte esnaflarımızın sıkıntıları arttmıştır. 

Pandemi kararlarına göre iş yerlerini kapatacak esnaflarımız ve onların yanında çalışan ve işini kaybedecek kardeşlerimiz var.

Kredi kullanan esnaflarımız var ve bu kredilerin geri ödemeleri başlamıştır. 

SGK prim ve vergi borçlarında yeni bir yapılandırma yapıldı ancak bir önceki ötelemelerin geri ödemeleri de başladı. 

Pandemi tedbirleri kapsamında alınan kararlardan ekonomik olarak etkilenecek esnaf ve sanatkarlarımızın uzun vadeli ve sıfır faizli 1 yıl geri ödemesiz  25 ila 50 bin lira arasında kredi talebi karşılanmalıdır.

Kiracı konumunda olan esnaf arkadaşlarımıza kira ve gıda yardımı yapılmalıdır.

MAKZON PROJESİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ

Bu ekonominin zor sürecinde MAKZON projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için herkesin destek olmasını istiyoruz.

Canla başla çalışan, halkımızın her konuda haber alması ve haberdar olması için emek harcayan gözümüz kulağımız sesimiz dilimiz basın mensubu kardeşlerimizi saygı ile selamlıyorum.

Çalışmalarımızı yayınlayan medya mensubu kardeşlerimizi eleştirenler seviyesizleşenler var. 

Onlar hadlerini aşarak güya bu çalışmalarımızın para karşılığı yapıldığını ima ediyorlar.

İnsan kendisi ne ise karşısındakini de öyle görür.

Biz bu güne kadar aleyhimize yazanların hiçbirine “para karşılığımı bize saldırıyorsunuz” diye sormadık. Çalışmalarımızı medyada taktir edenlere “taraf oldular” diyorlar, Bizim aleyhimize yazarken taraf olmuyorlar da lehimize yazarken mi taraf oluyorlar. 

DİSİPLİN SORUŞTURMASI PARTİ İÇİ BİR KONUDUR

Disiplin soruşturması süreci soruluyor.Bu, parti içi bir konudur ve süreç hakkında açıklama yapılmaz ve sorulmaz. Gerektiği zaman yetkili organlar zaten açıklama yaparlar.

ZONGULDAK'TA SİYASET YAPMAK GERÇEKTEN ZOR

Siyaset yapmak, ticaret yapmak ve bürokrat olmak bu şehirde oldukça zor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak ta her zaman zorluklara talip olduk. Zonguldak’ ta ne yazık ki siyaset yapmak sadece çamur atmak, eleştiri yapmak, dedikodu çıkarmak, sataşmak olarak görülüyor.

SOSYAL MEDYADAN AHKAM KESMEK KOLAY.MHP SOSYAL MEDYADAN YÖNETİLMİYOR

Ayrıca sanal alemde sosyal medyada ahkam kesmek, yazmak çizmek marifetmiş gibi görülüyor. Görevini doğru yapıp düzgün çalışanı taktir ederiz, görevini yapmayanı da seviyeli olarak eleştiririz. Zonguldak’ta doğru yapanı da eleştiriyorlar, yanlış yapanı da eleştiriyorlar.

Biz hangi konuda bir gündem oluşturup açıklama yaptıysak mutlaka sonuca ulaştık. Siyasete bir seviye getirmeye çalıştık. Seviyesizlerle de karşılaştık. Bazıları var ki bizim her hareketimizi takip edip sürekli eleştiriyorlar. Zamanlarını bunun için harcıyorlar, kendileri yazıp kendileri oynuyorlar.

Birde bazıları var ki, bize istikamet çizmek, yönlendirmek istiyor, onlar boşuna zaman kaybediyor. Şu iyi bilinmelidir ki Milliyetçi Hareket Partisi Sosyal Medya üzerinden yönetilmiyor.

Hiç kimse bize sosyal medya üzerinden istikamet çizemez. Çizmeye çalışanda ancak ve sadece kendini çizer. Eleştirilere her zaman açığız çünkü eleştiriler bedava akıldır. Ancak eleştirilerde yapıcı onarıcı yol gösterici ve seviyeli olmalıdır. Sosyal medyada sanal alemde yazıp tutanlar var,

Bir gün elektrik kesilir, modem arızalanır, telefonununda kontör kalmaz, internetiniz kesilir işte o zaman sosyal medyadan ve sanal alemden düşersiniz ama nereye düşersiniz bilinmez. Medya üzerinden bizi eleştirip yön vermek isteyenler var. Adresimiz belli, yürüdüğümüz yol belli, mekanımız belli, gelin canlı canlı konuşun, sosyal medyada ve sanal alemde gösterdiğiniz cesaretin ufak bir parçasını gelin canlı canlı yüzümüze söylesinler. Bilge liderimiz sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” ilkesine bağlı kalarak Cumhur İttifakı ruhunu koruyarak yapıcı onarıcı yol gösterici bir siyaset anlayışı ile görev yapıyoruz. Zonguldak’ta yaşayan ve siyaset yapan herkesin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Zonguldak’ın derin toprakları altındaki serveti ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda da Zonguldak o kadar kıymetli bir vilayetimizdir” sözünü dikkatli anlamasını istiyoruz.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi