Zonguldak Belediyesi Kasım Ayı 2. Bileşimi Meclis toplantısı yapıldı

Zonguldak Belediye Kasım ayı 2. Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığında toplanırken meclis gergin başladı.

Yoklama ve açılışın ardından gündem maddelerine geçildi.

1. Gündem Maddesi ; Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 20.10.21 tarih ve 24129 sayılı Belediye 2022 Mali yılı Programı görüşüldü.

2. Gündem maddesi : Mali Hizmetler Müdürlüğünün 20.10.21 tarih ve 24188 sayılı Belediye 2022 Mali, Bütçesi ve İzleyen iki yıl 2023-2024 yılları tahmini bütçe tasarıları ve 2022 yılı gelir tarifesinin görüşüldü.

Gündem dışı söz alan CHP Belediye Meclis Uyesi Atınç Kayınova belediyenin ticari olarak gizlediği konular olup olmadığını sorunca taraflar gerildi. Atınç Kayınova "Bundan önceki dönemlerde belediyenin gelir ve giderleri internet sitesinde yayınlanıyordu. Bu sefer neden yayınlanmadı. Halkın parasını harcıyorsunuz. Halka bu paraların nerelere harcandığını söylemek zorundasınız" dedi.

SİZ KİMİN AĞZI İLE KONUŞUYORSUNUZ
Ömer Selim Alan; "Siz kimin ağzıyla konuşuyorsunuz, Ne demek istiyorsunuz" diye gergin bir ortam yaşandı.

BELEDİYE MECLİSİNDE HALK OTOBÜSÜ KRİZİ

Zonguldak Belediyesi CHP Meclis Üyesi Atınç Kayınova'nın Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüslerinden 12 tane kiralık olan otobüsünün kiralayan firma tarağından geri çekilmesini sorması üzerine Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; "Yüklenici firmanın 12 kiralık olan aracı geri çekildiğini öğrendik. 8 araç ile yoğun mahallelere hizmet verilecek. Sıkıntının süreceğine dair görüş birliği var. Biz sözleşme maddeleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. İstemeyeceğimiz bir durum. Trafik komisyonu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sözleşmede ne madde varsa hepsi uygulanacak. Ama sıkıntının bir süre süreceği görülüyor" dedi.

'YAPTIĞIMIZ İŞLERDEN RAHATSIZSINIZ'

Alan: "Benimde göreve geldiğimde çektirdiğim bir röntgen var, derdimiz kavga değil. Biz kenara koyduk, temiz bir sayfa çektik. Muhalefetin yapılan hizmetlerden rahatsız olmadı normal, sizde haklısınız. Yaptığımız işlerle Zonguldak'ı büyütelim. Atınç beyin söyledikleri çok afaki. Eksiklikler elbette var, ama tek derdimiz iyi niyet."

MECLİS ÜYELERİNİN TANSİYONU YÜKSELDİ

CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova'nın yaptığı açıklamanın ardından AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri arasında tansiyon yükseldi.
Başkan alan'ın şeffaf çalışmadığını söyleyen Kayınova: "Sizin çalışan sayınız 950'ye gelmiş, kaç kişi emekli olmuş bunlar programların içinde yok. Biz bazı şeyleri soracağız, sizde yanıt verir yada vermezsiniz. Şeffaf değilsiniz diyoruz. Şeffaf olsaydın belediyenin sitesinde yer alırdı. Siyasi kimliğinizi kenarda tutun, Zonguldak Belediyesi Başkanısınız demiştim."
Yapılan bu konuşmanın ardından meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.

Editör: Haber Merkezi