Kdz. Ereğli Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra pandemi nedeniyle işsiz kalmış ve muhtaç olan vatandaşların evlerine sıcak yemek ulaştırmak için seferber oldu. Sefer taslarını bol kepçe doldurarak ilk iftara yetişmesi için ekipleri koordine eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu Ramazan da işsiz kalmış, yardıma muhtaç, evinden çıkamayan kim varsa, bir tas çorba, bir kap yemeğe ihtiyacı olanın sofrasında olacağız” dedi. 
Kdz. Ereğli Belediyesi Ramazan ayının ilk gününde sefer taslarını yola çıkardı, ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra pandemi nedeniyle işsiz kalmış, muhtaç insanların sofrasına sıcak aş ulaştırıyor. Tüm ekipleri seferber eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilk sefer taslarını bol kepçe doldurarak “ihtiyaç duyan tüm ailelere ulaşın” talimatı verdi.
Belediye yemekhanesinde ilk gün 800 kişilik hazırlanan yemeklerin dağıtımını koordine eden Başkan Halil Posbıyık, “Ramazan ayı boyunca bir tas çorba, bir kap yemek ihtiyacı olanın sofrasında olacağız” dedi.
“BU YIL DAHA FAZLA TALEP VAR”
Posbıyık şunları söyledi:
“Mübarek Ramazan ayının Ereğli’deki hemşerilerimize, ülkemize, İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Sıkıntılı bir ortamda Ramazan başlamış vaziyette. Ülkemizde maalesef esnafın dükkanı kapalı, işsizler var, ihtiyaç sahibi aileler bir hayli fazla. Biz Ereğli Belediyesi olarak geleneksel sıcak aş dağıtımına devam ediyoruz her Ramazanda olduğu gibi. Bu yıl daha da fazla talep olduğunun farkındayım. Çünkü gerçekten çok sayıda işsiz insan, ihtiyaç sahibi insan var. Maalesef çok sıkıntılı bir ortam. 
Belediyedeki personelimiz seferber olmuş durumda. Aşçılarımız, yardımcılarımız belli bir hijyen dahilinde büyük bir hazırlık yaptılar. Sefer taslarıyla birlikte arabalarla belirlediğimiz adreslere yemekleri götüreceğiz. Hiç kimse görmeyecek. Zabıta ekmeğini ve sefer taslarını verecek, ertesi gün de boşları alıp yenisini götürecek. Sefer tasları tespit edilen ailenin ihtiyaçlarına göre... 2 kişilik, 4 kişilik ve daha üzeri olanlar için ayrı sefer tasları var. Tespitler yapıldı, evlere buna göre dağıtım yapacağız. Yemekleri bol kepçe koyuyoruz ki çocuklar için öğlen yemeği de hazır olsun istiyoruz. Akşam da iftarda kendilerine göre ayarlasınlar istiyoruz. 
Şu anda Ereğli Belediyesi olarak en önemli görevimiz; muhtaç olan, ihtiyaç sahibi insanlara sıcak yemek yetiştirmek. Başkan yardımcıları, Zabıta Müdürlüğü, Sosyal İşler Müdürlüğü ve diğer ilgili müdürlükler bu işe kendini adamış durumda. Sofrasında sıcak aşa ihtiyaç duyan herkese ulaşmaya çalışacağız. Öyle bir ortamdayız ki bu yıl sadece muhtaç ailelere aş göndermiyoruz. Garson olarak çalışan işsiz kalmış vaziyette, şoför esnafı işsiz kalmış vaziyette. Bir çok işsiz kalan kesim var. Yaşları genç olmasına rağmen ‘Siz niye yemek istiyorsunuz’ demeyeceğiz, onlara da elimizden geldiği kadar yardım edeceğiz. Bir tas çorba, bir kap yemek ihtiyacı olanın sofrasında olacağız.
-HAYIRSEVERLERİMİZİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUM-
Bu hayır ayı. Müslümanların en önemli ayı. Ereğli’deki hatta gurbetteki tüm hayırseverlerimizi dayanışmaya çağırıyorum. Maddi ve ayni yardımlar, Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne müracaat etmek suretiyle yapılabilir. Kuru gıda başta olmak üzere nakdi yardımda da hayırseverlerimiz bu seferberliğe katkıda bulunabilir. Ramazan ayı boyunca yapacağımız bütün çalışmaları hazırlamış durumdayız. Kadir Gecesi’nde 7 tepe üzerinden canlı yayınla Kur’an okutturacağız. Yardım kolilerimiz de dağıtılıyor. Halkımızı yardım kolilerimizle de desteklemeye çalışacağız. Bizim Ereğli Belediyesi olarak bu ay en büyük görevimiz muhtaç olanlara, işsiz kalanlara sıcak aş dağıtmak. Bugünkü menümüzde tas kebabı, pirinç pilavı ve çorbamız var. Sefer tasları yola çıktı. Hiç kimseyi rencide etmeden veren el, alan eli görmeden sıcak yemekleri ulaştıracağız. Bizler evlerimizde yemeklerimizi afiyetle yerken aç insanların olduğunu, iftarda ve sahurda yemek bulamayan insanların olduğunu herkesin vicdanen hatırlamasını özellikle rica ediyor ve dayanışmaya çağırıyorum”
Başkan Posbıyık’ın açıklamasının ardından belediye ekipleri başvurular dahilinde tespit edilen ailelerin evlerine sıcak yemek ve gıda kolilerinin dağıtımına başladılar. 

Editör: Haber Merkezi