Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, en son yağan karda belediyelerin ana arterlerin açık tutulması konusunda insan üstü bir gayret gösterdiğini söyledi.
Milletvekili Hamdi Uçar, gündeme ilişkin gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

En son yağan karda belediyelerin ana arterlerin açık tutulması konusunda insan üstü bir gayret gösterdiğini söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, 'Tüm Türkiye olarak doğal afetleri yaşıyoruz. Buna bağlı olarak hizmet konusunda sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Son dönemlerde yağan kardan dolayı ulaşımlarda olsun diğer alanlarda olsun büyük sıkıntılar yaşandı. Olağan üstü bir durum. Son yıllarda görülmemiş kar yağışının yağdığı dönemleri görüyoruz. Bu anlamda belediyelerimizin Özel İdare ekiplerimizin AFAD'ın öz veri içerisinde çalıştığını gayret ettiğini hepimiz şahidiz. Bu olağanüstü bir durumdur. Açıkcası Ak Parti olsun diğer partili belediyelerimiz olsun buradan siyasi malzeme yapmamak lazım. Bütün belediye başkanlarımızın vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek için gayret ettiğini görüyoruz.'' dedi.


'EnerjiSa ekibinin gayretli olduğunu gördüler'
En son yağan karda Enerjisa ekibinin gayretli olduğunu gördüklerini ifade eden Uçar, ''Enerji ile ilgili geçen yılki sorunlara bağlı olarakta bir tecrübe edinerek Enerjisa ekibi arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Toplantıda ilçe muhtarlarımızın  içinde olduğu Whatsapp gruplarından nerede bir sıkıntı olduğunda bulunması konusunda bildirim yapılması için bir toplantı organize ettik. Şimdi bu ekipler ile birlikte yeni ekipler sahada çalıştılar. Onlarda gayret edip çaba sarf ettiler. Vatandaşımız haklı olarak sabırsız. '' diye konuştu. 


'Elvanpazarcık Belediye Başkanımızın açıklamaları saptırıldı'
Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Elvanpazarcık Belediye Başkanın açıklamalarının saptırıldığını söyleyerek, ''Konu saptırılmış. Belediye Başkanımızın önceliği arterler demiş. Ana arterleri açmadığınız zaman sokakları açmanızın bir anlamı yok. Ama ordaki söylemek istediği konu şudur. Önceliğimiz ana arterleri açıp sonra da ara sokaklara girerek yollarımızı açmaktır. O yüzden siz ara sokaklar açılmadı diye haber vermenize gerek yok. Ana arterleri açmakla meşgulüz. O mesajı vermek istemiştir. Biraz sabırsız vatandaşımız. Biran evvel bana elektrik gelsin, yolumuz açılsın ana arterler açık değil bakmadan tepkilerde bulunuyor. Son dönemlerde yağan kar yağışı son yıllarda yaşamadığımız bir kar yağışı. Yıllardır bu şehirde yaşıyorum böyle bir kar yağışı görmedim. Berekettir tabiki. Ama bu hizmeti verirken sancıları oluyor. Kuraklıktan bahsettiğimiz dönemde bu kar yağışı iyi olcaktır''şeklinde konuştu.


'Kilimli sahil yolunun yanlış proje gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor'


Kilimli sahilin yolunun yanlış bir proje gibi algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Milletvekili Uçar, ''Son zamanlarda sahil yolunda asfaltın dolgunun gelmesiyle ilgili bir takım eleştiriler var. Bunuda açıkca şöyle söyliyim. Kilimli sahil yolunda yapılan güzergahda deniz dolgusu tamamlandı. Taş tahkimatı bitmedi. Taş tahkimatı bitmediği içinde dolgu malzemesinin asfalta atmasıyla yol yanlış yapılmış hatalı bir projeymiş gibi algı oluşturulmak istenilen çevreler var. Olayın bütününe bakmadan sadece lokal bir yerde denizin dalgalarının gelmesiyle yanlış bir projeymiş gibi projeyi küçümsemek gölge düşürmek isteyen insanlara şunu söylemek istiyorum. Zonguldak'a yapılan her hizmet değerlidir. Bu hizmete herkesin sahip çıkması gerek. Bence alkışlamak lazım daha iyisi yapılması için.'


'Kendi doğalgazımız bir an önce hatta verilmesi gerek'
Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, kendi doğalgazımızın biran önce hatta verilmesi gerektiğini belirterek, ''Malum Enerjinin tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de maliyetlerin oldukça artması hükemetimizin de ÖTV'den fedeklarlık yaparak da sürmanse etmeye çalıştılar. Ama bir yere kadar sürmanse edildi. Umut ediyoruz ki kendi doğalgazımız biran önce hatta verilir de dışa bağımlılıktan biran önce kurtuluruz. Enerjinin bir ayağı Zonguldak olur da fiyatlarını düşürmüş oluruz diye ümit ediyorum''ifade etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi