Filyos Belediye Başkanı Yolsuz Ömer’in yolsuzluklarını tek tek açıklıyoruz

Belgeler konuşuyor

*** Filyos’ta hiçbir yolsuzluk olmadığı yönünde çarşaf çarşaf açıklamalar yapan Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın beldede yapmadığı yolsuzluk kalmadığı belgeleri ile ortaya çıktı. Daha önce de görevi kötüye kullanmaktan ceza alan, devleti zarara uğrattığı ve bazı işadamlarına usulsüz imar değişiklikleri ile haksız kazanç sağladığı resmi belgelerle tespit edilen Ömer Ünal’ın, Filyos halkına nasıl ihanet ettiğini, Filyos halkına ait sahilleri kimlere nasıl peşkeş çektiğini, yeşil alanları usulsüz olarak imara açıp kimlere nasıl haksız kazanç sağlayıp devleti ve belediyeyi nasıl zarara uğrattığını tek tek belgeleri ile açıklıyoruz.

*** Ömer Ünal’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saygı duymadığını, İçişleri Bakanı Bakanı Süleyman Soylu’ya hakarete varan söylemlerini biz söylemedik, şahitler huzurunda kendisi söyledi. Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ile İl Başkanı Zeki Tosun’a saygı duymadığını biz söylemedik, şahitler huzurunda kendisi söyledi.

*** Kardeşi FETÖ’den tutuklanınca referandumda kapı kapı dolaşıp Ak Parti aleyhinde çalışan Ömer Ünal’dan başkası değildi. Bunu biz değil, Filyos halkı söylüyor. Ömer Ünal’ın aday olduğu bir önceki yerel seçim ile referandum sonuçları karşılaştırıldığında bu durum açıkça ortaya çıkmaktadır.

Referandumda Ak Parti aleyhine çalışan Ömer Ünal, şimdi Ak Parti’li vatandaşlardan oy mu isteyecek?

*** Ömer Ünal’ın Filyos’ta yaptığı yolsuzluklar devletin resmi belgeleri ve mahkeme kayıtları ile kanıtlanmıştır. Adaylık sürecinde Ak Parti’nin ilimizdeki yetkilileri bu durumu Ak Parti Genel Merkezi’ne yeterince anlatamamışsa bu bizim sorunumuz değildir. Ak Parti’den aday oldu diye, Ömer Ünal’ın Filyos’ta yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlüklere göz yumulamaz. Bu yolsuzluklar elbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanlarına bile müsamaha göstermeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yolsuzlukları duyduğunda sonucu hep birlikte göreceğiz.

İMAR DEĞİŞİKLİLERİNİ ÖPÜCÜKLE Mİ YAPTIN ?

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın resmi belgelerle kanıtlanan yolsuzluklarından biri de yasaya aykırı, usulsüz imar değişiklikleri...

Resmi belgelerden anlaşılacağı gibi Filyos’taki bazı işadamlarına imar değişiklikleri ile haksız kazanç sağlayan ve devleti zarara uğratan Ömer Ünal’ın bu işin birinci derecede sorumlusu olduğu belirtiliyor.

O halde kamu adına soruyoruz...

Ey Ömer Ünal !

Sen bu yolsuzlukları, bu usulsüz imar değişikliklerini “öpücük” karşılığında mı yaptın? Filyos halkına ait olan kamu mülklerini neyin karşılığında peşkeş çektin? Filyos halkına ait olan sahil şeridinde İsmail Recai Şanlı’nın işletmekte olduğu Filyos Beach Otel’in kaçak olarak inşa edilmesine nasıl ve neden göz yumdun? Aynı otele ait yıkım kararını neden uygulamadın? Görevi kötüye kullanmaktan hangi nedenle ceza aldın? “ Filyos’ta yolsuzluk yok” diye çarşaf çarşaf açıklamalar yapan sen değil miydin? Peki, bu yolsuzlukları başka “Ömer” mi yaptı, Filyos’u İsmail Recai Şanlı’ya,  Güpgüpoğlu firmasına başka “Ömer” mi peşkeş çekti? Görevi kötüye kullanmaktan başka “Ömer” mi ceza aldı?.. Filyos Belediyesi’ni başka “Ömer” mi yönetiyordu?.. Kumsala çok katlı binayı başka “Ömer” mi inşa ettirdi?.. Onlar senin “ortakların” değil miydi?

Tavşan yürekli aslan terbiyecisi Ömer Ünal, yolsuzluk belgelerinin, soruşturma belgelerinin altında Valilik Makamı’nın, Kaymakamlık Makamı’nın imzaları bulunuyor. Yoksa sen yolsuzluk yapmadın da, Devletin Valisi, Devletin Kaymakamı yalan mı söylüyor?

Şimdi Ömer Ünal’a bir kez daha soruyoruz...

“ Filyos’ta yolsuzluk yok” dedin, bütün yolsuzlukların belgeleri ile tek tek ortaya döküldü.

Herhalde “yolunda giden bir şey yok” demek istedin.

Ak Parti’li bir belediye başkanının  yolsuzluk yapmak konusunda ayrıcalığı mı var? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “şaibeli” isimler hakkında ne düşündüğü bilinmiyor mu?.. Ömer Ünal, yolsuzluklarını Ak Parti kimliğine sığınarak kapatmaya çalışıyor, devlet buna izin verir mi?

ATEŞ TUĞLA’YI BIRAK, SEN KENDİ İŞİNE BAK!

Filyos’ta yaklaşık 100 kişinin katıldığı seçim bürosu açılışında esip gürleyen ve Filyos halkının ekmek kapılarından biri olan Ateş Tuğla Fabrikası üzerinden siyaset yapmaya çalışan Ömer Ünal’ın dersini iyi çalışmadığı anlaşılıyor.

Filyos Ateş Tuğla’da işveren memnun, çalışanlar memnun...

Sen Ateş Tuğla’yı bırak, kendi işlerine bak !

Beldedeki inşaat sahiplerine iki kat fiyatına kapı-pencere sat...

Eğer, itiraz eden olursa, ruhsat vermezsin, telefonları çıkmazsın, sık sık Kıbrıs’a gidersin...

Sen Ateş Tuğla’yı bırak, belediyeye bak !..

Bugüne değin kaç kişiye iş verdin, daha önce Filyos Ateş Tuğla’da çalışan kaç meclis üyesini işine iade edebildin?

O meclis üyeleri için ne yapabildin ki, yenileri için ne yapacaksın?

Eğer, Ateş Tuğla çalışanlarını çok düşünüyorsan, hisselerini satmasaydın.

Toplantılara katılıp, çalışanlar lehine karar aldırsaydın.

Bu arada Ömer Ünal’a bir uyarıda bulunalım.

Futbol sahası, Filyos Gençliğine armağan edilmiştir.

Amacı dışında kullanılamaz.

Sakın futbol sahasını imar değişikliği ile birilerine peşkeş çekmeye kalkışma.

İŞTE O BELGELER:

(Umut İLİKSİZ)

Editör: Haber Merkezi