Kilimli'de yıllardır satış yaptığı tezgahın kaldırılarak satış yapmasının engellenmesi nedeniyle mağdur olan savaş Karaöz Vali Mustafa Tutulmaz ve Kaymakam Nevzat Taşdan'a seslendi.

Kilimli'de ödeyemediği faturası sebebiyle 4 ay cezaevinde kalan ve cezaevinde iken tezgahı belediye tarafından kaldırılan Savaş Karaöz(36) Mağdur oldu.

Kilimli Belediyesi tarafından 7 adet balıkhane yapılmasına rağmen kendisine yer verilmediğini ve hem de yıllardır balık sattığı köşede balık satılmasına izin verilmediğini belirterek, Vali Mustafa Tutulmaz ve Kaymakamı Nevzat Taşdan'a seslenerek "lütfen bana yardım edin' dedi.

Sezonun açılmasına 15 gün kaldığını ancak talep etmesine rağmen belediyenin kendisine balıkhaneden halen daha yer vermediğini ifade eden Savaş Karaöz(36) şunları söyledi;

ÇARESİZ KALDIM..

"Ben yıllardan beri bu noktada balık satıyorum. Ben burada balık satabilmek için 3 yaşındaki oğlumun yanımda arkamdan bile bıçaklandım yaralandım. Hep mücadele ettim. Benim limanda teknem var. Dedemde balıkçı babam da balıkçı ve ben de balıkçıyım. Bizim başka bir geçim kaynağımız yok. Biz denizden balık tutuyoruz Bu gördüğünüz köşe başında balığımızı satarak ekmeğimizi kazanıyorduk. Ben ödeyemediğim bir faturam nedeniyle 4 ay cezaevinde kaldım ve bunu herkes çok iyi biliyor. Ben burada balık satıyordum. ben cezaevindeyken toplu balıkhaneler yapılmış. Defalarca gittim ama benim derdime çare bulamadılar. Benim işim gücüm yok, benim oğlum kurumda kalıyor ve bugün bayram arefesi olduğu için ben oğlumu aldım annemin aracılığı ile. Benim balık satabileceğim bir yerim yok, peki ben ne yapacağım inanın bilemiyorum.  Ben buradan Sayın valime, sayın kaymakamımıza, Sayın belediye başkanına sesleniyorum. Ben burada balık satıyordum Ben yarın yine balık tutacağım ve bu köşede Yine geleceğim balık satacağım ama ne olacak zabıtası ile polisi ile başım belaya girecek. Ben sesleniyorum ama inanın kime sesleneceğimi dahi bilemiyorum, çaresizim. Ben bu kilimli'nin çocuğuyum. Ben Allah rızası için çoluğuna çocuğuna ekmek getirebilmek için denizde tuttuğum balığı Burada da satabilmek için"

BALIKHANEDEN BANA DA YER VERİLSİN

kendisinin cezaevindeyken belediye tarafından 7 tane balıkhane yapıldığını ancak kendisinin yer verilmediğini ifade eden Savaş karagöz, "Ben cezaevindeyken tezgahımı kaldırdılar ama oraya balıkhaneler yaptılar. Ben balıkhaneden yer istiyorum. Belediye Başkanı bana bu konuda söz verdi ama sezonun açılmasına 15 gün kaldı halde bana bir dönüş olmadı inanın ben ne yapacağımı bilemiyorum." dedi.

BEN CADDEDE PSİKOPAT OLMAK, SAĞDA SOLDA ALKOL ALMAK DEĞİL, EVİME EKMEK GETİRMEK İSTİYORUM

Savaş Karagöz, "Biz caddede psikopat olmak istemiyoruz, alkol almak istemiyoruz, evimize ekmek getirmek istiyoruz. Ben burada bu köşede sadece balık satıyordum elimden aldılar, peki ben ne yapacağım şimdi. caddede sağa sola mı takılayım. Sayın valim sayın kaymakamım Sayın Belediye başkanım ben ne yapacağım. Ben burada balık satıyordum ufacık yerimi de elimden aldınız. Bana bir yer gösterin de ben de ekmeğimi evime getireyim yani. Başka hiçbir şey istemiyorum. Kilimli Belediyesi tarafından 7 tane balıkhane yapıldı, inanın adamların bir tanesi yüzme daha iyi bilmiyor."diye konuştu.

BU İNSAFSIZLIK DEĞİL DE NEDİR

Sadece balık satarak evine ekmek getirmeyi amaçladığını belirten Saval Karagöz, "Ben denizden kendim balığımı tutarım üstüne 2 lira 3 lira bile koymadan sadece sermayesini balığımı satıyordum. Orada 7 tane balıkhane yaptınız peki benim balığı satabilecek yerim nerede. Yani ben balığı nerede satacağım.yalnız zabıtanın polisini göndereceksin Ben balıkçıyım, babam da balıkçı, dedemde balıkçı, peki ben nerede balığımız satacağım şimdi. bu insafsızlık değil de nedir. Ben inan başka hiçbir şey istemiyorum, ekmeğimi istiyorum sadece ya da burada balığımı satmaya devam edeyim evime ekmek getirmeye devam edeyim başka bir şey istemiyorum."şeklinde konuştu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi