Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ‘Estetik’ Çözümler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, son yıllarda gerek üretilen materyaller gerekse cihazlar açısından teknolojinin gelişimiyle meydana gelen diş hekimliği alanlarında birçok yeniliği yakından takip ederek, kısa sürede hastaların estetik gülümseme isteklerini gerçekleştirebiliyor.

‘Beyaz ve Etkili Bir Gülüş’

Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezinde yer alan Restoratif Diş Tedavisi kliniğinde; estetik dolguların yapılması, dişler arasında bulunan boşlukların kapatılması, dişlerin ağartılmasıyla daha beyaz bir gülümsemenin sağlanıyor. Klinikte ayrıca, ön dişlerde travma sonucu oluşan kırıklar hastaların estetik beklentilerini karşılayabilecek biçimde dişten az miktarda aşındırma yapılarak tedavi ediliyor. Dişlerin oluşumları sırasında meydana gelen bazı bozukluklardan dolayı görülen diş yapılarındaki farklılıklar ise dişte aşındırma yapılmaksızın sadece dolgu materyal eklenerek doğal şekline kavuşturulabiliyor.

Hastaların beyaz ve etkili bir gülüş için en çok talep ettiği ağartma tedavileri ile bir kaç seansta istenilen diş renk tonuna ulaşılabiliyor. Bunların yanında ön dişlerde bir veya birkaç diş arasında bulunan boşluklar, dişler ortodontik tedavi için uygun değilse aşındırma yapılmaksızın dolgularla kapatılabiliyor.

 Restoratif Diş Tedavisi Kliniği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hazar; bu tedavilerin, tedavi sonunda hastanın estetik beklentileri karşılanabilecekse yapıldığını; her vakanın bu işlemlerle tedavi edilemeyebileceğini; dişler ya da dişlerin kapanışları uygun olamayabileceğini belirterek bu durumlarda hastanın alternatif tedavilerin yapılabileceği diğer bölümlere yönlendirildiğini ifade etti. Başhekim Doç. Dr. M. İnanç Cengiz ise “gülüşün insanın kendini yansıttığını” vurgulayarak hastalarımıza estetik bir gülüş kazandırmak için multidisipliner tedavilerle Zonguldak BEÜ Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezinin hizmet verdiğini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi