VALİ ÇINAR: “GEÇMİŞTEN GELECEĞE BÜYÜK AKTARIMLAR KİTAP ÜZERİNDE OLUR” DEDİ.

Valilik, Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile Zonguldak Dernekleri Federasyonu'nun da katkılarıyla düzenlene Birinci Zonguldak Kitap Fuarı açılışında konuşan Vali Ahmet Çınar, “Kitapsız olmaz. İnsanlar ve medeniyetler her şeylerini kitap üzerinde yaparlar. Geçmişten geleceğe büyük aktarımlar kitap üzerinde olur. Hepimiz bir araya gelip, fuar düzenleyip, iş adamlarımızın ve firmalarımızın buna parasal destekler verdiğini, bu şehre ilan edersek, bu gayretimiz amacı anlaşılmış olur” dedi.

Valilik, Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile Zonguldak Dernekleri Federasyonunun da katkılarıyla 1-7 Ekim 2018 tarihleri arasında 1.Zonguldak Kitap Fuarı düzenlendi.

Kitap Fuarı’nı açılışını Vali Ahmet Çınar yaptı.

BEÜ REKTÖRÜ PROF.DR. MUSTAFA ÇUFALI: KÜTÜPHANELER MEDENİYET ÜRETİR....

Açılış töreninde konuşan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, “Zonguldak Valiliğimizin düzenlediği, bizimde ev sahipliği yaptığımız kitap fuarına hoş geldiniz. 1. Kitap Fuarı’na hoş geldiniz. Kitapla ilgili konuşmalar çok uzun olur. Süresi belli olmaz ama açılış konuşmasında sizleri ayakta bekletmemek ve Sayın Valimize daha fazla zaman ayırabilmek açısından çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Belki bir iki cümle söylemek gerekir. Kitap diyince, hemen hemen her kültürde, millette olduğu gibi bizim kültürümüzde de kitap üzerine deyimler, atasözleri mevcut. Kitap bizim her şeyimiz. İçinde bulunduğumuz çağda kitapların hem niteliği değişiyor, hem niceliği değişiyor. E-Kitap’lardan başlayarak artık kitabın formatı değişmeye başladı. Buna bağlı olarak da ve bunu zorlayan olarak da okuyucu kitlemiz özellikle genç okuyucularımız kitap konusunda bizden çok farklı düşünüyorlar. Ama özet olarak söylemek gerekirse kitap format değişmesine rağmen insan tarihi boyunca hiç değişmeyecek, ihtiyacı azalmayacak. Bize doğru yolu gösteren araçtır. Dinimizin de ilk emri ‘oku!’ diyerek başlar. Oku kelimesi herhangi bir şeyi okumak değil de, zaten ayetlerin devamında var. Nasıl okumak gerektiği üzerine de açıklamalar var. Bizim medeniyetimiz kütüphaneler üreten, Batı’da veya dünyanın diğer yerlerinde kitaplara gereken önem verilmezken bizim medeniyetimizin bina edildiği kütüphanelerimizdir. Kitabın değerini anlatmaya lüzum yok. Bizim birçok özdeyişlerimiz var. Hepimiz kitabın ortasında konuşmamız ve doğruyu konuşmamız gerekir.” Dedi.

VALİ AHMET ÇINAR: KİTAPSIZ OLMAZ. İNSANLAR VE MEDENİYETLER HER ŞEYLERİNİ KİTAP ÜZERİNDE YAPARLAR ...

Vali Ahmet Çınar’da konuşmasında medeniyetlerin kitapla bina edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Birinci kitap fuarımız hayırlı olsun. ZONDEF’in, BEÜ’nün çok emeği var. Herkesin çok emeği var. Başlangıçlar çok önemli, ertelerseniz başlangıçlar olmuyor. Birikme oluyor. Bu tören ve fuar çok önemli, bunu hepimizin bilmesi gerekir. Devlet yöneticilerinden gelen desteği de, toplumun kanaat önderleri, sivil toplumun temsilcileri, herkesin burada destek olması gerekir. Kitapsız olmaz. İnsanlar ve medeniyetler her şeylerini kitap üzerinde yaparlar. Geçmişten geleceğe büyük aktarımlar kitap üzerinde olur. Hepimiz bir araya gelip, fuar düzenleyip, iş adamlarımızın ve firmalarımızın buna parasal destekler verdiğini, bu şehre ilan edersek, bu gayretimiz amacı anlaşılmış olur. Kitapsız olmaz. Hani birine hakaret ederken kitapsız derler. Biri yanlış bir şey yaparsa kitapsızlık yapma derler, sen ne kitapsız adamsın derler. Kitapsız olmak hakarete maruz kalmaksa demek ki iyi olan kitap ile haşır neşir olmak. Buyurun hep beraber kitap ile iyi olalım. Daha nicelerine ulaşacağımızın inancıyla saygılar sunarım.” 

Fuarın açılış kurdelasının kesilmesi sonrasında ise Vali Ahmet çınar, Rektör Mustafa Çufalı, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Kitap stantlarını gezen Vali Ahmet Çınar, yazarlarla sohbet etti ve fuara katılan yazarlarda Vali Çınar’a kitaplarını imzaladılar.

Üzerinde madenci elbisesi ve bareti bunan bir halk şairi de Vali Ahmet çınar’a kendisine ait şiirini okudu.

STARTUP VE GLOBALLEŞME SEMİNERİ...

Kitap Fuarını ardından Vali Ahmet Çınar, BEÜ Sezai Karakoç Salonu’nda düzenlenen “Startup ve Globalleşme” konulu seminere katıldı.

Seminerde İdedek Uk firmasını CEO’su Ergin Kaya, katılımcılara globalleşmenin önemini anlatı ve Zonguldak’ta globalleşen bir çok firmanı bulunduğunu ifade etti.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi