Basın İlan Kurumu ilimizdeki gazetecileri bilgilendirmek üzere seminer düzenledi..

     Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen “Yazılı ve Dijital Basında Reklamcılığın Geliştirilmesi” eğitimi Zonguldak’ta yapılacak

Basının her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik çeşitli projeler üreten Basın İlan Kurumu, yerel basının kendini geliştirebilmesi için yurdun çeşitli illerinde eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Bunlardan biride 9 – 10 Ekim 2018 tarihlerinde Zonguldak’ta gerçekleştirilecektir.

      Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde yayımlanan resmî ilan ve reklam yayınlama hakkını haiz 27 basın işletmesi ile internet yayıncılığı yapan haber siteleri çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen “Yazılı ve Dijital Basında Reklamcılığın Geliştirilmesi” konulu eğitim, 9 Ekim Salı günü saat 9.30’da Zonguldak Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenecek.

      Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının sunduğu teknik destek programından yararlanılarak hazırlanan eğitimde katılımcıların reklamcılık sektörü hakkında bilgi ve becerilerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

      Yerel basının gelir kaynaklarını artırmasının yanında yapısal sorunların aşılması için de önemli adımlardan biri olan eğitim projesinde dersler, Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Uzmanı Ali Mutlu tarafından verilecektir.

      Eğitim müfredatında yer alan, medya ve reklam, medya ve reklam veren ilişkileri, yerel medyada reklam ve ilan, dijital reklamlar gibi konular, katılımcıların bilgilenmesini sağlayarak sektörün gelir kalemlerini analiz etmesine de katkı sunacaktır.

      Eğitim sonunda katılımcılara “katılım sertifikası” verilecektir.

      Seminer halen Zonguldak Öğretmenevi'nde devam ediyor...

         (HABER MERKEZİ)


Editör: Haber Merkezi