Vali Ahmet Çınar’ın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ikinci yıldönümünde Zonguldak halkına hitaben yaptığı konuşma ders kitaplarına girecek niteliktedir.

FETÖ’nün nasıl bir ihanet içinde olduğunu tüm çıplaklığı ile gözler önüne seren ve son derece vurucu ifadelerle FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile müritlerini (teröristlerini) yerden yere vuran Vali Ahmet Çınar, dini duyguları istismar ederek, şeytani planlar yapan FETÖ mensupları için “ Allah’ı bulamayanlar, belalarını buldular” şeklinde konuştu.

Bu noktada, İslamiyetin ve orijinal hali ile tüm ilahi dinlerin “vahdaniyet” inancının Müslüman halkımız tarafından çok iyi anlaşılması gerekiyor.

İslamiyet’te “ruhbanlık” yoktur, Allah ile kul arasında “aracılık” etmek yoktur, bu durum Kur’an-ı Kerim’in özeti olarak kabul edilen Fatiha Suresi’nde şöyle ifade edilir.

“ Yalnız sana kulluk eder, yalnız senden yardım dileriz”

Görülüyor ki, İslamiyet’te, Allah’tan başkasına “kulluk” etmek yoktur, Allah’ı unutup, sözde “din adına” hareket ettiğini söyleyen yalancı Mehdi’lere tapınmak yoktur, Allah’ın emirlerini unutup, devlete-millete silah çekmek, vatana ihanet etmek yoktur.

O halde FETÖ’nün, İslam ile hiçbir ilgisi yoktur.

***

Vali Çınar, aynı konuşmasında halkımızın anlayacağı dilden gerçek vatanseverlik dersleri de verdi…

Ülkesi için en çok çalışanın, işini en iyi şekilde yapanın, “bir kilo domates fazla üretenin” vatanını en çok seven insan olduğunu söyledi.

Sayın Vali’nin söylediği gibi “bir kilo domates fazla üretmek” çok şey ifade ediyor.

Çünkü, kalkınmak, gelişmek, dünyanın sayılı ekonomileri arasına girebilmek, kendi gücüne güvenen bir ülke olabilmek ancak ve ancak “üretimle” mümkün olabiliyor.

Yan gelip yatmakla değil…

Çalıp çırpmakla değil…

Sözü başka, özü başka, iki yüzlü, iki dilli olmakla değil…

***

Sayın Vali’nin sözlerinden, ilimizde işini doğru-dürüst yapmayan, çalıp-çırpmayı vak’a-i adiyeden sayan, kurumlarında rüşvet çarkı oluşturan, boğazına kadar harama battığı halde, “hizmet adamı” görüntüsü vermeye çalışan özü başka, sözü başka, iki yüzlü, iki dilli belediye başkanları, bürokratlar ve kamu hizmeti yapan her kim varsa onların da “ders alması” gerekiyor.

Haram para ile cami yaptırılmaz…

Çalıp çırparak vatanseverlik olmaz…

Kamu parası ile “ahlaksızlık” peşinde gezenler, vatansever olamaz.

Vatanseverlik, Sayın Vali’nin halkımızın anlayacağı şekilde söylediği veciz sözlerde vücut buluyor.

Ülkesi için bir kilo domates daha fazla üreten gerçek vatanseverdir.

Elbette anlayanlara…

Ya da anlamak isteyenlere…