Koronavirüs sonrası bir normalleşme planı daha: 1 Haziran'dan itibaren...

Türkiye'de koron avirüs (Covid19) vakalarının azalmasının ardından adım adım uygulanan normalleşme planına bir yenisi daha eklendi. Başkan 'ın masasında yer alan takvime göre 1 Haziran'dan itibaren hastanelerde uygulanan salgın tedbirleri gevşetilecek. Plana göre pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak azaltılacak, diğer hastaneler hazirandan itibaren corona virüs öncesindeki gibi hasta kabul edebilecek.

Cumhurbaşkanlığı'nın bakanlıklarla dinamik şekilde izlediği corona virüs planına göre sağlık sistemindeki normalleşmenin haziranda başlatılması öngörülüyor.

Sağlık sisteminin normalleşme takvimine göre, 1 Haziran'dan itibaren pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak azaltılacak. Sadece İstanbul ve Ankara gibi vaka sayılarının nispeten fazla olduğu illerde pandemi hastaneleri olacak.

HİJYEN DESTEĞİ TALEBİ
Salgın döneminde nakit akışının bozulduğuna dikkat çeken sağlık sektörü ise Cumhurbaşkanlığı'ndan ve 'ndan SUT fiyat artışlarının her yıl makul düzeye endekslenmesini, 3 aylık dönem için geçmiş bir yılın  faturalarına göre ödeme yapılmasını ve hijyen tedbirleri nedeniyle artan giderler için destek istedi.

Hijyen tedbirleri nedeniyle giderlerin arttığını belirten sektör temsilcileri, düşmeyen aylık cari giderler nedeniyle destek talep etti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Sektör temsilcileri, hükümetten mart, nisan, mayıs ayını kapsayan 3 aylık dönemde  prim ödemelerinin işsizlik fonundan karşılanmasını, 3 aylık dönem için geçmiş bir yılın ortalama SGK faturasının global bütçe olarak belirlenip ödenmesini, SUT fiyat artışlarının her yıl makul bir artışa endekslenmesini ve COVID-19 sürecinde yerli malzeme üretiminin teşvik edilmesini istedi.

KAYNAK A HABER

Editör: Haber Merkezi