Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, yurt inşaatının devamı için bir üst mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Osman Balamir: “80 kişi ekmek yiyecek, 500 kız öğrenci KYK fiyatında yurtta barınma imkanı bulacak” dedi.

Amelebirliği Başkanı Osman Balamir: yurt inşaatının devamı için bir üst mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Osman Balamir konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Malumunuz bildiğiniz gibi bir yurt İnşaatımız vardı ancak bir arkadaşımızın mahkeme konusu ile birlikte şimdilik durduruldu. Ama inşallah açacağız çünkü oradan 80 kişi ekmek yiyecek ve 500 tane kız öğrencimiz kredi ve Yurtlar Kurumu fiyatlarında konaklama imkanı bulacaklar. O kızlarımızı ucuz konaklama imkanı da mahsun bırakmamak lazım. Ayrıca biliyorsunuz sizde takdir ediyorsunuz ki şehrimizde otopark sorunu çok ciddi bir sorun. Biz onun için üç kat asansörlü otopark planlamıştık. Ayrıca O çevredeki alışveriş imkanlarını arttıralım istedik yoksa ben de gider kozlu Ilıksu’ya veya Tıp Fakültesi’nin oraya yurt yapabilirdik. Ancak şehrin bir terk edilmişlik görüntüsünü yıkmak için bu kararı aldık. Şimdilik mahkemenin böyle bir takdiri var ve bunu aşmaya çalışıyoruz. Bir üst mahkemeye müracaat edeceğiz. İnşallah kısa sürede aşarız. Çünkü Zonguldak’ımızda göç var işsizlik var yatırıma ihtiyacı var. Ben öyle bakıyorum. İster ciddiye alırlar veya almazlar ama bizim elimizdeki projeler tabii ki büyük projelerdir. Ancak alt yapısını çok iyi oluşturulması lazım” dedi.

ANKARA’DAKİ MİSAFİRHANE İHALEYE ÇIKIYOR

Ankara’da ki misafirhanen ihaleye çıkarılacağını kaydeden Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, “Ankara’daki Misafirhanemizde mevcut ihalesini yapılıyor resimlerin hepsi geldi ve yakında devlet malzeme ofisi ihaleye çıkacak. Ve elimizden geldiği kadar ameli bileni bir yerde tutmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyorsunuz kurumdaki işçi sayısının azalması bizi de etkiliyor azalması. Gönül ister ki kuruma işçi alınsın.” AMELEBİRLİĞİ SEÇİMLERİ 15 MAYIS’TA YAPILACAK

Amelebirliği seçimlerin 15 Mayıs’ta yapılacağını belirten Amelebirliği Başkanı Osman Balamir: “Seçimlerimiz üç yılda bir yapılmaktadır ve 7600 üyemiz kendi isteğiyle, üyeliklerini devam ettirenlerle birlikte 7800 civarında ki üyemiz 15 Mayıs’ta oy kullanacaklar ve kendi takdirleri temsilcilerini seçecekler ve bölgelerine yollayacaklar. Ve üç yıllık yeni bir görev üstlenerek Amelebirliği’nin önünü biraz daha ileriye yönelik olarak çalışmalarını biraz daha ortaya koyacak şekilde getireceğiz. Şu ana kadar tüm bölgeler aşağı yukarı geziyoruz, sorunlar var mı sıkıntıları var mı diye. Sağ olsun TTK Genel müdürümüz Kazım Eroğlu bize yardımcı oluyor, İsmail Güner bey de çok destek çıkıyorlar herhangi bir sorun olmadan inşallah bu seçimi de sonlandıracağız. Olacağını da zannetmiyorum, bizim işçimiz zaten tecrübelidir bu konuda sendikası ile amele birliği ile yıllardır beraber buraya kadar geldiler. Yine beraber olarak devam ediyorlar ve onların da büyük destekleri var. Sayın Sendika başkanımızda sağ olsun yardımcı oluyorlar bölgelerde. İnşallah alnımızın akıyla bu seçimden çıkacağız. Bizin için kimin görevde kalacağı kimin görevde kalmayacağı önemli değildir, önemli yönetim kuruldaki icraatlar, yatırımlar, değişimler, ileriye dönük ile üyelerimize daha iyi imkanlar nasıl sağlarız bunun çalışması içerisindeyiz” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi