Zonguldak’ta Birinci Amatör Küme Futbol liginde 2021-2022 sezonu için planlama toplantısı gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor il Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna ve birinci kümede mücadele etme hakkı bulunan takımlar katıldı. Birinci amatör kümede  2021-2022 sezonunda Merkez Grubunda 13, Çaycuma Grubunda 12, Ereğli Grubunda 14 ve Kilimli Grubunda 7 olmak üzere toplam 46 takım yer alacak.
BAŞLAMA TARİHİ AÇIKLANDI
 Toplantıda bir konuşma yapan Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, birinci kümenin planlaması ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Malkoç, şunları söyledi”  Süper Amatör Küme’nin fikstürünü geçen  hafta çekmiştik. Başlama tarihini belirledik. Müsabakalar  30-31 Ekim tarihinde başlayacak.
Süper Amatör Küme’nin ardından birinci  küme müsabakalarını başlatacağız. Kulüplerimizle birlikte  bir değerlendirme yapmak için bir araya geldik. Pandemi dolayısı ile  geçen sezon ikinci kümede maçlar oynanmadığı için bu sezon tüm takımlar birinci kümeye alındı. U18 ve U16 kategorilerinde Türkiye şampiyonası yapılacağı için bu kategorileri başlatmak durumundayız. Çünkü  TFF’nin belirlediği katılım tarihine  kadar  ligini bitirmek zorundayız. Bu liglere katılacak olan takımların hazırlıklı olmaları gerekiyor. Birinci kümede ise bu sezon 46 takımın mücadele etme hakkı var. Merkez Grubunda 13, Çaycuma Grubunda 12, Ereğli Grubunda 14 ve Kilimli Grubunda 7 olmak üzere toplam 46 takım yer alacak. TFF grupların 10 takımdan fazla olmasını istemiyor. Onun için 10 takımdan fazla olan grupları 2’ye bölmemiz  gerekiyor. Müsabakalar sonunda  her gruptan 1 olmak üzere toplam 4 takımın süper lige çıkmasını  planlıyoruz. Merkez grubu, 27-28 Kasım 2021, Kilimli grubu: 27-28 Kasım 2021, Çaycuma grubu: 18-19 Aralık 2021,   Ereğli grubu  8-9 Ocak 2022 tarihinde başlatılmasını planlıyoruz.  U-18 ligi başlangıç tarihi 13-14 Kasım 2021  olarak belirlendi. Katılacak tüm takımlarımızın hazırlıklarını bu tarihlere göre yapmaları gerekiyor.
Fikstür  çekimini ise önümüzdeki günlerde yapacağız . Ben  ASKF ve Futbol İl Temsilciliği adına tüm takımlara şimdiden başarılar diliyorum. TÜFAD Başkanı Ahmet Birdal’da katılan tüm takımlara başarılar diledi.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi