Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen (Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları sendikası) Zonguldak 24.No’lu şubesinin 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Cumartesi günü Kozlu-Karaduman Center Elize Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin Divan başkanlarını Memur-Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar yaptı.

Kongreye katılım yoğun oldu. Kongreye, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’da katıldı. 

Kongrede konuşma yapan Şube Başkanı Muhammet Çatalcam, Zonguldak PTT Baş Müdürlüğü’nün C sınıfından B sınıfına yükseltilmesi gerektiğini belirterek, Meclis ulaştırma ve haberleşme komisyonunda görev yapan Hamdi Uçar’dan bu konuda destek istediklerini söyledi.

Kurumun personel ihtiyacını karşılanması gerektiğini de belirten Çatalcam ayrıca sendika olarak 

Kazanılar sosyal ve ekonomik hakları yönelik açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“Birlik Haber-Sen Zonguldak 24 nolu Şubemizin 1. Olağan Kurulu'na hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. 14 Şubat 1992 yılında Eğitim Bir-Sen'i kuran ve bundan 6 gün sonra 20 Şubat 1992 tarihinde Memur-Sen Konfederasyonumuzun ikinci kurulan sendikası olan sendikamız Birlik Haber-Sen’in kurulmasını teşvik eden Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan hocamızı rahmetle minnetle anıyorum. Ruhu Şad mekânın Cennet olsun. Kim demiş her şeyin bitişi ölüm destanlar yayılır mezarımızdan diyerek

1992 yılında bu ülkeye attığı tohumların bugün ülkemizde yeşerdiğini filizlendiğini ve destanlar yazacağını o günlerde gören rahmetli İnan Hocamızın bugün yolunda yürüyen bir milyondan fazla Vatan, Millet, Bayrak, Ümmet ve İnsan sevdalısı bir hareketin içinde olmaktan gurur duyuyorum. 2011 yılında devraldığım il temsilciliği görevini üzmeden, kırmadan, hoşgörü içerisinde önce İNSAN diyerek bugünlere kadar getirdik ve çok şükür bugün şubemizin 1. Olağan Kurulu'nu gerçekleştiriyoruz. Çalışanlarımızın teveccühü ile bugünlere geldik onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Onların sıkıntı ve sorunlarını çözmek için çalıştık çabaladık bir kısmını çözmeyi başardık bir kısmında istediğimiz sonuçları alamadık ama en önemlisi onların değerli olduğunu hiç unutmadık unutturmadık onlarda bize vefalarını göstererek görevi devraldıktan sonraki 2 yıl içerisinde ilimizde yetkili sendika olmamızı ve bugünde şube kurarak kongremizi yapma fırsatını bizlere vermişlerdir. Üyelerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Sendikamızın önceliği sadece ücret sendikacılığı değil, ücret sendikacılığının yanında  insan odaklı bir sendikacılık olmuştur. Sendikamızın hizmet alanlarında PTT, TRT, RTÜK, BTK ve Basın Enfermasyon Genel Müdürlüğü bulunmakta olup ilimizde sadece PTT kurumu bulunması sebebiyle bu alanda çalışanlarımıza hizmet etmeye çalıştık.

Zonguldak PTT Başmüdürlüğü şuan 373 norma karşılık 285 personel ile 88 kadro açığı ile hizmet vermeye çalışmaktadır. Kurumumuz tarafından 12 Ağustos ta yapılan personel alım sınavından 18 memur 18 dağıtıcı personelin atamasının yapılmasını beklerken dağıtıcı grubunda Zonguldak genelinde 60 puan barajını aşarak sınavı kazanan olmamasından dolayı dağıtım hizmetlerinde ciddi sıkıntıların yaşanacağı aşikârdır. Bu durum bizleri ve çalışan arkadaşlarımızı ciddi olarak düşündürmektedir. Bu sebeple PTT Genel Müdürlüğü'nün yapılan bu sınav sistemini bir kez daha gözden geçirmesi ve personel sıkıntısına bir an önce çözüm bulması gerekmektedir.

Çoğu alanda hak ettiğini alamayan Zonguldak, PTT anlamında da hakkettiğini alamamıştır. 2017 yılında PTT Genel Müdürlüğümüzün yaptığı bir çalışma sonucunda Başmüdürlükler A, B, C olarak sınıflandırılmış ve Zonguldak en küçük yapıya sahip C sınıfı bir Başmüdürlüğe dönüştürülmüştür.

Başmüdürlükler A sınıfında İstanbul, Ankara, İzmir illeri

B sınıfında Büyükşehir olan illerdeki Başmüdürlükler

C sınıfında ise geriye kalan illerdeki Başmüdürlüklerden oluşmaktadır. Buraya kadar her şey normal gözüküyor ancak Büyükşehir olmamasına rağmen son bir hamle ile Afyonkarahisar, Sivas ve Elazığ illeri C grubundan B grubuna alınmıştır. Bu süreçte bizlerde Zonguldak PTT Başmüdürlüğü'nün B grubu Başmüdürlükler arasında olmasını savunmuş ve bu konuda sendika olarak çok ciddi mücadeleler verdik. Hatta İktidar Milletvekillerinden destek istememize rağmen olumlu bir sonuç alamadık. Ancak 24 Haziran seçimlerinden sonra ilimizde iktidar partisi milletvekillerimizin her alanda ekip halinde çalışması umutlanmamıza sebep olmuş hatta Milletvekillerimizden Sayın Hamdi Uçar’ın Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olması umutlarımızı bir kat daha artırmıştır.

İktidar Milletvekillerimizin, il ve ilçe başkanlarımızın Zonguldak’ımızda bir kurumun daha küçültülmesine tahammül etmeyerek gereğini yapmalarını bekliyor ve ümit ediyoruz.

Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın şube kongreleri ne kadar çok sayıda olursa bilinmelidir ki bu ülkede bir o kadar da sağduyulu insan bu kongreler vesilesiyle bir araya geliyor demektir.

Sağduyulu insanlar bir araya gelerek neler başarabileceklerini bu ülke de 15 Temmuz gecesi göstermiş ve bir destan yazmıştır. O gece Konfederasyon Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın Sendikamız Genel Başkanı Ömer Budak’ı arayarak üyelerimizi topla ve git TRT yi kurtar talimatı ile Genel Başkanımız ve Birlik Haber-Sen üyelerinin toplanıp TRT'nin demir kapılarını kırarak TRT'ye girmeleri Memur-Sen camiasının vatanı, milleti, bayrağı için canını hiçe sayarak yapamayacağı hiçbir şey olmadığının ve vesayete boyun eğmeyeceğinin göstergesi değilmidir?

Ne zaman ülkemizde istikrar oluşmuş bu ülke şaha kalmış ise içeriden ve dışarıdan saldırılar olmuş ülkemizin kalkınmasının önü kesilmek istenmiştir. Yine son zamanlarda terör örgütü üyesi bir papazı bahane ederek ülkemizi ekonomik olarak dara düşürmeye dolarla terbiye etmeye kalkışmışlardır. Dışarıdan bu saldırılar yapılırken içimizdeki fırsatçılar hiç vakit kaybetmeden her şeye zam üstüne zam yaparak milletimizin bu zamlar karşısında zorlanmasına sabit gelirli memur ve emeklinin geçim sıkıntısı içine düşmesine sebep olmuşlardır. Ancak bunu yapanlar şunu unutmamalıdır ki, tarihte hiçbir zaman esaret altına girmeyen Türk milleti bu oyunların üstesinden gelmeyi becerecek güce ve güçlü lideri Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ Recep Tayip ERDOĞAN'a sahiptir. Evet, ülkemizde bir ekonomik sıkıntı olduğu aşikârdır.  Bu ekonomik sıkıntıyı göremeyenler bizleri toplu sözleşme masasında memuru satmakla suçlayanlar şunu bilmelidir ki; Memur-Sen Konfederasyonu olarak bizler ne bu ülkeyi 1 dolara satanlardan olduk, nede ülke çıkar ve menfaatlerini yüzde 1 lik artışa değişenlerden olduk. Bizler şunu iyi biliyoruz ki, ekonomisi güçlü bir devlet olmadan güçlü kurumlar, güçlü kurumlar olmadan da mutlu çalışanlar olmaz.

Bu ülkede 1 ağacı bahane ederek ülkemizde gezi Vandalizm’i yaşatanlar istikrar bozmak için her şeyi bahane etmek için hazır beklerken onlara bir fırsat daha vermemek, ülke huzur ve istikrarının bozulmaması için esnafın camına, milletin arabasına ve kaldırımın taşlarına zarar gelmemesi için Memur-Sen olarak bedel ödemeyi göze alarak bu toplu sözleşmeye yetmez ama evet dedik. Ayrıca bizi eleştiren sağımızdaki ve solumuzdakiler sadece yıllık zam üzerinden hesap yapmakta hizmet kolu zam oranlarını görmezden gelmektedirler.

Birlik Haber-Sen olarak;

2018 zammı olan 4+3,5 un ve 2019 zammı olan 4+5 in üzerine

Merkez Gişe memurlarına aylık 84 TL

Şube Gişe Memurlarına 105 TL

Veznedarlara 84 TL

35 bin nüfusun üzerinde çalışan dağıtıcılara 2018 yılı için 225 TL-2019 yılı için 240 TL

Araç kullanan dağıtıcılara 84 TL

Motosiklet kullanan dağıtıcılara 100 TL gibi birçok kazanım elde ettik.

Elbette sıkıntılarımız var;

Örneğin 55 yaşında yıprandın diye zorunlu emekli edilen dağıtıcı arkadaşlarımızın yıpranma haklarının bir an evvel verilmesi,

Taşeron olarak kurumumuzda hizmet veren arkadaşlarımızın ivedilikle İdari Hizmet Sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi,

Eşit işe eşit ücret ilkesi doğrultusunda İHS'li çalışanlarımızın ücret düzeylerinin aynı işi yapan 399 lu personelimiz düzeyine çıkarılması,

3600 ek gösterge taahhüdünün tüm çalışanlara yayılarak uygulanması, gibi birçok sayabileceğimiz sorunlarımız vardır. Bizler bunlarında bir an evvel çözüme kavuşması için mücadele etmeye, ümmetin yanında mazlumun sesi olmaya devam edeceğiz.

Sözlerime burada son verirken sendikamızın 1. Olağan kuruluna teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Kongremizin Ülkemize, Konfederasyonumuza, Sendikamıza ve Şubemizin oluştuğu Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı ve Çorum illerimize hayırlar getirmesini diliyor,

Saygılar sunuyorum.”

Tek listeyle gerçekleşen kongrede Muhammet Çatalcam güven tazeledi.

YENİ YÖNETİM KURULU ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU:

ŞUBE BAŞKANI: Muhammet ÇATALÇAM

ŞUBE BŞK. VEKİLİ: Bekir AKÇAKAYA

ŞUBE BŞK.YRD.MALİ İŞLER: Selda ÜNLÜ

ŞUBE BŞK. YAR.TEŞKİLAT: Orhan YILDIZ

ŞUBE BŞK.YRD. EĞİTİM VE SOS.İŞLER: Recep KAYA

ŞUBE BŞK.YR.MEVZUAT VE TOP.SÖZ.: Hüseyin KÖROĞLU

ŞUBE BŞK.YRD.BASIN VE İLETİŞİM: Ali SİNOPLU

(HABER-ERCAN DEMİR)


Editör: Haber Merkezi