Acı ama gerçek!

Zonguldak'ta bisiklet ve kayak sporunu öncüsü olan Serdar Güneş, Zonguldak'ta bisiklet kullanımının Türkiye genelinde en az illerden başında geldiğini  söyledi.
Kanal Z'de Gazeteci-Yazar Ercan Demir'in hazırlayıp sunduğu Ercanla Objektif Programı'na katılan Serdar Güneş, canlı yayında Bisiklet ve kayak sporu ile ilgili önemli bilgiler söyledi.

Zonguldak gençliğinin yüzde 70'inin bisiklete binmesini bilmediği acı gerçeğini de dile getiren Serdar Güneş, Ercan demir'in sorularına cevaplandırdı, Zonguldak'ta bisiklet ve kayak sporunun gelmiş olduğu düzeyi anlattı.


ZONGULDAK GENÇLİĞİNİ YÜZDE 70’İ BİSİKLET KULLANMASIN BİLMİYOR
Zonguldak gençliğini yüzde 70’i bisiklet kullanmasını bilmiyor" diyen Serdar Güneş, Zonguldak’ının coğrafi yapısını engebeli olması ve ailelerin bunda dolayı bisiklete sıcak bakmamasından kaynaklandığını kaydetti.

ZONGULDAK BİSİKLET KULLANAN EN DÜŞÜK İL
Serdar Güneş, "Zonguldak Türkiye genelinde bisikleti en az kulana illerden biri konumunda" dedi

KOZLU’YA BİSİKLET EĞİTİM PİSTİ, ZONGULDAK’A BİSİKLET YOLU YAPILMASI İÇİN PROJELERİMİZ VAR
Zonguldak Belediye Başkanı ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a seslenerek Kozlu bisiklet yolu Polisevi’nin orada sona eriyor maalesef. Biz istiyoruz ki bu bisiklet yolu Zonguldak’a kadar devam etmeli. Güvenli sürüş için bu gerekli.
Bunu için iki adet projemiz var. Biz Zonguldak’ta uğur mumcu kavşağı başlangıcından Kızılay Şehit polis Hasan bilgin kan Alma biriminin önünden terminale kadar olan geniş kaldırım üzerinde çeşitli işaretlemelerle ve boyamalarla bisiklet yolu yapılabilir. Terminalden yaya geçidinde Alaborinaya geçerek kaldırım üzerinden öğretmenevine kadar bisiklet yolu yapılmasını istiyoruz.
Ayrıca Kozlu marinada çekeleri üzerindeki boş alan Bisiklet eğitim pisti yapılması projemiz var.
Burada okullardan öğrencileri servislerle getirip belirli saatlerle güvenlik bisiklet sürüş teknikleri öğretmek istiyoruz. Her iki belediye Başkanımızın proje konusunda bize yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

KAYAK SPORUNDA ZONGULDAK HALKI SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Kayak sporunu Zonguldak halkına sevdirmeye ve tanıtmaya çalışıyoruz. 11 yıldır kayak sporu ve kayak koçluğu yapıyorum. Kayak gerçekten güzel bir spor. 
Kastamonu-Ilgaz, Bursa Uludağ, Kars-Sarıkamış, Bolu-Gerede Esentepe, Kayseri Erciyes ve son olarak Karabük Keltepe’de kayak tesisleri var.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi