Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 52 yıl önce doktor tavsiyesiyle bisiklete binmeye başlayan İsmail Zengin, parmakla gösterildiği ilçede heykeli dikildi. 
Geçen Ocak ayında Çaycuma ilçesinde bisiklet kullanımının özendirilmesi için Pehlivanlar Mahallesi girişindeki kavşağa “bisikletli adam” heykeli dikildi. Aynı zamanda ilçenin en yaşlı bisiklet kullanıcısı olan 76 yaşındaki İsmail Zengin’in birebir görünümünde oluşan heykel, vatandaşları da memnun etti. 
7 torun, 7 çocuk sahibi emekli itfaiye amiri İsmail Zengin, 52 yılda 3 bisiklet değiştirdiğini, şu andaki bisikletini ise 33 yıldır kullandığını belirtti. Zengin, heykelinin dikildiğini öğrenince çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Bu benim üçüncü bisikletim. 1985 yılında bu bisikleti almıştım. Önceki çalınan bisikletimin peşine bunu teras kattan indirmiştim. Toplu taşıma aracına binmiyorum. Sadece bisiklete, devamlı bisiklete biniyorum. Nereye gitsem bisiklete biniyorum. Ayağım ağrıyordu. Aile doktorumuz bisiklete binmem tavsiyesinde bulunmuştu. 1985 yılından beri aynı bisiklete biniyorum. Bisikletimi çok seviyorum. Benim hayatım bu, pazara, parka, mezarlığa bununla giderim. Her yere bununla gidiyorum” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi