Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar halk otobüsleri firmasının kontak kapatmasını değerlendirerek, "Bizde dolmuşçu esnafı olarak pandemi döneminde sadece 7 kişiyle yolcu çektik ve % 100'ün üzerinde zarar ettik ama kontak kapatmayı hiçbir zaman düşünmedik yolcuyu mağdur etmedik ve etmeyeceğizde"dedi.

BİZ BU İŞE TALİBİZ

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar,  "Eğer yarın sayın Belediye Başkanımız da bu konu ile ilgili bize bir adım ileri gelip de işte dolmuşçu arkadaşlarımız biz sizinle bu konuyu takip edip çalışmak istiyoruz derse oturur konuşuruz. Biz bu işe talibiz çünkü biz bu işi yapıyoruz. Ekmeğimizi de bu işten mi kazanıyoruz.'dedi.
Halk otobüsleri firmasının kontak kapatmasını değerlendiren Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, önemli açıklamalarda bulundu.

Dolmuşçu esnafının pandemi sürecinde sadece 7 kişi ile çalıştıklarını ve yüzde 100'ün üzerinde de zarar ettiklerini ama kesinlikle işi bırakmadıklarını belirten  Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, şunları ifade etti:

"Özel halk otobüsleri firmasının kontak kapattı.  Belediye ile nasıl bir protokol yapılmış nasıl bir sözleşme yapılmış süreç içerisinde tabii ki bizimle ilgili bir konu olmadığı için bir fazla takibin de değiliz. Bizim basından ya da sağdan ve soldan duyduğumuz kadar ile kendisinin zarar ettiğini beyan ediyor. İşte pandemi sürecinde de para kazanamadığından bahsediyor,doğrudur ben firma sahibi arkadaşıma doğru ve yalan, kazanıyor ve kazanmıyor diye bir şey söyleme hakkına sahip değilim ama şunu açıkça söyleyebilirim. Dışarıdan bir firma gelip bu işi yapacaksa her zaman Zonguldak'ta bir iş insanının bu işi yapmasından yanayım. 
Lakin burada işi bırakma gibi durumları söz konusu. Yan Firma protesto etmiş işi bırakmış. Peki biz yıllardır esnaf olarak ekmek parası kazanıp evimize götürüyoruz ve bizim işimiz dolmuşçuluk. Biz bu işi yapıyoruz şimdi biz Zonguldak halkını mağdur mu bıraksaydık da onları işine gücüne gitmelerine bir sıkıntı mı yaşatmış olsaydık da daha iyi olacaktı. Yoksa zaten iş olarak biz taşımacılık işini yaptığımız için vatandaşın yanında olup da vermiş olduğum hizmeti bir adım daha çıkarıp da daha onlar için canlara şekilde çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Öyle de yaptık ve öyle de yapmaya devam edeceğiz."

BU İŞE TALİBİZ
Gazetecinin peki bu işe talip misiniz sorusunu değerlendiren Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, "Eğer yarın Sayın Belediye Başkanımız da bu konu ile ilgili bize bir adım ileri gelip de işte dolmuşçu arkadaşlarımız biz sizinle bu konuyu takip edip çalışmak istiyoruz derlerse oturur tekrar konuşuruz araçlarımızı zaman içerisinde yenilemeye gideriz biz bu işe talibiz çünkü biz bu işi yapıyoruz. Ekmeğimizi de bu işten mi kazanıyoruz.Yani burada halk otobüs işletmesinin yapan firma sahibi arkadaşımıza bizim hiçbir sıkıntımız yok olmazda." dedi.

BAŞKANIMIZ BU İŞİ BİZE VERMEK İSTERSE OTURUP MASAYA KONUŞURUZ

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı  Osman Bahar, "Eğer Sayın Belediye Başkanımız isterse bize bu işe vermek istiyorsa. Biz otururuz masada bu işi tekrar konuşuruz şartlarını Bir de uyarsa şartlarımız da Sayın Belediye bize uyarsa Başkanımıza da uyarsa yapmak için de varız ve burada da hiçbir sıkıntı vatandaşımıza yaş atmayız.Biz yine dün de söyledik Bugün de söylüyoruz eğer bu taşımacılık işi ihale yapılıp bir firmaya verilecekse Zonguldak'ta iş insanına verilmesinden yanayız bir başkası gelip de buradan parayı alıp da başka bir yere gitmesini istemeyiz.."dedi.

HALK OTOBÜS FİRMASINA BİZ HEP BUGÜNE KADAR İYİ NİYETLİ YAKLAŞTIK AMA
Halk otobüs firmasına Biz hep iyi niyetli yaklaştıklarını ifade eden Şoförler Odası Başkanı Osmanlı Bahar sözlerine şu şekilde devam etti;
"Biz özel halk otobüs firması sahibine bugüne kadar hep iyi niyetli yaklaştık bir sürü hatlarda yapılan protokolün dışına çıkıp fiyat indirimi ile ilgili Biz çok mağdur olduk zaman zaman onu kendisi de söyledik.''

KİLİMLİ DOLMUŞLARI ZONGULDAK İL SINIRINDAN YOLCU ALMIYOR

Kilimli'den dolmuşlar iniyor eğer Zonguldak'ta gelirken yolcu alıyor diyorsa biz il sınırlarına girdiğimiz an itibariyla Zonguldak il sınırından yolcu almıyoruz bunun şahidi de bu hatta yolculuk yapan kapuz dolmuş durağı esnafımızdır ve o kararda benim komisyon kararında oda başkanı olarak benim imzam vardır. Kilimli dolmuşlarına laf söyletmem."

BİZ BU İŞİ YAPABİLİRİZ

Bizim zaten işimiz vatandaşa hizmet etmek dolmuşçuluk yapmaktır. Yani biz bu işi yapabiliriz niye yapamayacağız ki. 60-70 yıllık duraklarımız var, bu işin tabanından gelen sahada da bu işi yapan insanlarız. Biz tabii ki bu bilgi birikimimizle beraber bu işi yaparız en iyi şekilde yaparız. "İfadesini kullandı (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi