MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, “biz ittifakı halkımızla yaptık” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde MHP ile olan Cumhur ittifakı açıklamalarını değerlendiren MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, ittifakı sandıkta halkla yaptıklarını belirterek şunları ifade etti:

BU SAATTEN SONRA İTTİFAKLA İLGİLİ OLARAK MHP TEŞKİLATLARININ VEYA AK PARTİ TEŞKİLATLARININ KONUŞMASINDAN BÜYÜK BİR YANLIŞ OLAMAZ”

“Polat Türkmen’de tecrübeli siyasetçidir. Siyaseti teşkilat kademesinden milletvekilliğine kadar yapmış değerli bir insandır. Şahsımızla ilgili olarak söylemesi olduğu cümleden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Cumhur İttifak’ı Türkiye’nin bekası noktasında genel başkanlarımız tarafından Türk milleti adına kurulmuş bir ittifaktır. Biz hiçbir şekilde bu ittifakın zarar görmesini istemeyiz. Genel başkanlarımızın yapmış olduğu bir açıklama var, buna riayet etmemiz lazım. Artık Zonguldak gündeminden bunun kalkması lazım. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız demişlerdir ki 30 büyükşehirde, büyükşehirler, ilçeleri de olmak kaydıyla. İttifak söz konusudur. 51 ilde böyle bir ittifak çalışmasının olmayacağı, 1 ile bağlı ilçelerde bunun olmayacağı en üst makamlar tarafında söylenmiştir. Bunları genel başkanlar söyledikten sonra eğer bunlar tekrar gündeme geliyorsa bu zaman kaybından başka bir şey değildir. Bu adayın kendisini veya karşısındaki adayı yıpratmaktan başka bir şey değildir. Adaylığımız açıkladığından bu yana spekülasyonlar olmuştur. Bunları arkadaşlarımız yok diyemezler. Bir ittifakın Zonguldak’ta olabileceği, şahsımızın çekileceği veya kendilerinin böyle bir düşüncesi olduğu yönünde açıklamalar olmuştur. Ben siyasi nezaket açısından şunu söylüyorum. Sonuçta bize aday ol diyen genel başkanımızdır. Bir talimattır. Ömer Selim Alan’a da söyleyen cumhurbaşkanıdır. Bu saatten sonra MHP teşkilatlarının veya Ak Parti teşkilatlarının konuşmasından büyük bir yanlış olamaz. İlde bir anlaşma yapmışsınızdır. Biliyorsunuz CHP ve İYİ Parti bir ittifak yaptı. Zonguldak merkezde ittifak yapmışsınız ama Devrek’te yarışıyorsunuz. Burada millete bir şey anlatamazsınız.

Zonguldak problemli bir şehir. İstiyoruz ki her Parti kendi adayını çıkartsın. Kendi belediye meclis üyeleri ile birlikte seçilsin. Seçildikten sonra, şu ittifaktan dolayı bunu yaptım deme mazereti olmasın. Ben bu yola çıkmışım. Ben teşkilatçı bir insanım. Genel Başkan’a yakın olan ve Genel Başkan ile görüşen biriyim. Bana Zonguldak adayımız sensin dedikten sonra ben bu saatten sonra 3 üne 5 ine bakmam. Oyuna bakmam. Zonguldak’ı temsil edebilmenin verilen talimatın yerin getirebilmesine bakarım. Benimle ilgili bunarlın konuşulması beni üzer. Siyasette ben ne dediysem hep onları yaptım bu zaman kadar. Sizde biliyorsunuz 2 dönem ilçe başkanlığı yaparım dedim. 2 dönem yaptım. 3 dönem il başkanlığı yapacağımı söyledim 3 dönem yaptım. Şimdi belediye başkan adayıyım. Bunun gereğini yapmak zorundayım. Benim şahsi bir düşüncem olamaz. Teşkilatlarımızın düşüncesi bize gelen bir talimattır. Ak parti kanadına, milletvekiline ve aday arkadaşımıza şunu söylemeye çalışıyorum. Kendilerini anlatsınlar. Seçimi böyle alsınlar.  Bir gerçek Zonguldak ta oluşmaya başlamış mıdır, başlamıştır. Bu da sandığa yansıyacaktır. Yapılan telefon anketleri var.  İnsanlarımız aranmış. Onlar gereğini söylemişler. Bir sonucun ortaya çıktığı da son sonucudur. Eğer bu anketlerde bir şaibe bir sıkıntı aranıyorsa diğer siyasi partilerimizde yaptırsın. Ben üzerimde milletvekilliği seçimlerinden çok yorgunluk hissediyorum. Belediyeyi alacağımızı düşünüyorum. Bu sebeple de esnaflarımızı geziyoruz. Ben bu seçimi almış olarak görüyorum. Bu bakımdan da siyasi nezaket ve siyasi kurallar içerisinde bir yarış olmasını diliyorum. Artık bu ittifak cümlesinin Zonguldak üzerinde de kaldırılmasını istiyorum. Hiç kimse böyle bir şey konuşmasın. Ortada bir tablo var. Herkes yoluna çıkmış. Bu kadar insan gezişiz. 6 mahallede seçim merkezlerini ayarlamışız. Bu saatten sonra bunlar nezaketsizlikte başka bir şey olmaz. Sayın milletvekilimiz yapmış olduğu açıklama birleştiren bir açıklamadır. Cumhur ittifakının ruhuna bağlı kalarak, Yenikapı ruhuna bağlı kalarak bu süreci beraberce idare edeceğimizi düşünüyoruz.  Ben CHP’li ve DSPli arkadaşlardan da oy bekliyorum. Onların bizi desteklediğini de görüyorum. Bu ben ittifakı Zonguldak halkı ile sadıkta yapmak istiyorum”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi