Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı’nın moderatörlüğünü yaptığı Günün Konusu programına AK Parti Milletvekili Polat Türkmen oldu.

TTK Bizim göz bebeğimizdir,bugün zarar gibi görenler yarın parayla alamayacaklarını söyleyen Türkmen şunları söyledi:

Yer altı işletmeleri zor işletmelerdir.Dünyanın hiç bir yerinde kömür damarları olupta zara etmeyecek hiç bir ülke yoktur.Burası karaelmas diyardır.Emek verdik bunla karnımızı doyurduk.

Taşkömürü Zonguldak’ın var olmasıdır.İşçi alma meselesi başlı başına mesele çözmez.Biz geldiğimizden beri 10 bin işçi aldık.Yarı mekanize ve mekanize sistemine geçirmeye çalışıyoruz.

Rödövanslı sahalarımızdan da yararlanmaya çalışıyoruz.TTK ile ilgili eleştiri herkes yapabilir.Yönetimden memnun olmaya bilir değiştirebilirsiniz.Bunlar olabilir var olanı eleştirip moraliniz bozarak bir yere varamazsınız.Bazıları gördüklerini söylüyor bazıları söylemiyor.Biz her zaman işçi alımının yanındayız.TTK yönetimi bakanımızla sendikayla görüşüyoruz.Diğer vekiller eksikleri düzeltin ondan sonra uğraşalım diyorlar.

2009’da Cumhurbaşkanımızın bir sözü var çok değerli ‘’Eğer dünyada ve Türkiye’de helalın helalı para varsa sizin kazandığınızdır’’dedi.Bu söz çok değerli anlamlı.Bakanlarımızla çok ocaklara girdik.

BİZİ ELEŞTİRENLER 60 SENEDİR İKTİDAR OLAMIYOR

Bizi eleştirenlerin kömürden ocaklardan anladığı yoktur.Siz milletin yakasından düşün 60 senedir iktidar olamıyorsunuz.Milletin güvenini kazanamıyorsunuz.Belediye bize verin dedik aldık ve şimdi görüyorlar.İki vekili vermeyelim 5 Milletvekili gücümüzü görsünler.Hakan Yeşil’e teşekkür ediyorum.Biz onlardan çok memnunuz.Bilmediğinden bildiğinden meselesi değildir bu mesele.Eksik gördüklerini söylerler.Kendi getirdiğimiz yanlışsa düzeltmekte bize düşer biz yaparız.

TTK Genel Müdürü biri sürü oldu.Bir çark döner ama biz devlet ve kurum yönetiyoruz.Ama başarısız olursa konuyu konuşur hallederiz.Soma faciasından sonra iş güvenliğine daha çok önemler verildi.Olması gerektiği gibi oldu.Kit Komisyonuyum yöremi bilmeyenleri buranın şartlarını göstermeye devam ederiz.Muhalefet bilmiyorki haklı olarak.Ocağı bilmiyorki nasıl olduğunu o yüzden eleştiriyor bizde anlatıyoruz.Biz Kozluda 92 yıllarından su bastı ölülerimizi çıkartamadık.Bunların üzerine spekülasyon yapmamak lazım.İşçi almayla ilgili politika yapılır.Bizim buna ihtiyacımız varsa biz bunu niye kapatacağız bu buna benzer.Bugün bunu zarar gibi gördüğünüz şeyi yarın size dünya vermez.NATO’da olamamıza rağmen paramızla vermediler.

Deniz ne demiş ne dememiş çok umrumda değil.Zonguldak’ın kötü misyonu verilmiş oda onu yansıtıyor.Biz politika yapacağız ama yörenizi kötülemekle elinize hiç birşey geçmez.Merkez atölyesi işleve geri dönüyor.

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi