Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, “Bizim derdimiz Zonguldak'a sahip çıkmaktır” dedi.

Satılmış Uludağ, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nu norm kadar açığının peyder pey zaman içinde tamamlanması gerektiğini söyledi.

Kurumla alınacak işçiyle birlikte ülkemizin ve Zonguldak’ın kazanacağını belirten Satılmış Uludağ, “Biz sendika olarak ilk olarak hükümetin kurulmasını, Enerji Bakanı başta olmak üzere tüm bakanların atanmasını bekliyoruz. Buna göre seçimden önce hükümetin bize verdiği bir söz var. Bu sene bin kişi önümüzdeki yıl beş yüz kişi alınacağının sözünü verdiler bize... Bu yeterli olmaz. Bizim TTK'da ki norm kadromuz 14 bindir. Şu anda 7 bin 4 yüz civarı işçimiz var yani norm kadro açığımız var ancak bu norm kadronun tamamını alsak şu anda çalışacak durumumuz olmaz ama peyderpey bunu belirli bir norm kadroya getirmemiz lazım. Yani bin 5 yüz şimdi, bin 5 yüz daha sonra şeklinde bu norm kadro eksikliğini tamamlamamız gerekiyor. Çünkü ülkemizin geçen yıl 37 milyon ton taş kömürü ithalatı var. Bizim bu bölgemizde yaklaşık bir buçuk milyar ton kömür rezervimiz var ve bunu çıkartmak zorundayız. Bölgemizde de başka iş sahası olmadığı için buraya alınacak işçiler Zonguldak'a katkı verecektir. Hem ülkemizin kömür ihtiyacı karşılanacak hem de bölgemiz insanı ve ekonomisi bundan faydalanmış olacak yani Zonguldak kazanacaktır. Hükümetin kurulmasını bekliyor ve hükümetin de bu işi yapacağına inanıyoruz” dedi.

YANİ ZONGULDAK BİZİM VE ORTAK PAYDAMIZ DA TTK KURUMUDUR.

Zonguldak Güç Birliği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Satılmış Uludağ; "Biz bunu geçmişte yaptık. Sendika olarak bütün stkları ve muhtarları toplayarak Emirgan'da bir araya gelmiştik. Bizim de istediğimiz budur. Yani Zonguldak bizim ve ortak paydamız da TTK kurumudur. Yani burada herkesin bu işe sahip çıkması gerekir. Sadece mesele sendikanın meselesi değildir. Alınacak işçiyle ekonomi kazanacak, esnaf kazanacak ve Zonguldak kazanacak. Bizim derdimiz Zonguldak'a sahip çıkmaktır. Şu ana siyasiler buna yeteri ilgiyi göstermemişlerdi. Bu seçimde hükümetin Zonguldak'tan yeterli oyu aldığını düşünüyoruz. İnşallah yeni seçilen siyasiler geçmişten ders alarak daha iyi iş yapmak için bir araya gelirler. Biz de bu işin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi