Seval Çetin'in sunduğu Ana Haber Bülteni'ne Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Nejdet Tıskaoğlu canlı telefon bağlantısı ile katıldı. Tıskaoğlu,Zonguldak yeni teşviklerin ihtiyacını olduğunu bunlar için çalışmalar başladığını söyledi.
Tıskaoğlu'nun yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

KAMPANYAYI  6767'E ULAŞTIĞIMIZDA BİTİRECEĞİZ

Zonguldak'a bir vefa borcumuz var hepimizin orda bağı var. Corona virüs nedeniyle Zonguldak'ın adının olması bizi üzdü aynı zamanda sevindirdi unutulup bir kenara atılan bir şehirdi.Bizde bir kampanya yapalım dedik oradaki ihtiyaç sahiplerinin bizi beklediğini düşündük.Biz 500'le başladık ama şuan 5000'ler deyiz Almanya'dan büyük bir destek var.Biz bu erzakları dağıttık ama Zonguldak'ın algısını ve ilgisini çektik. Almanya Türkiye bağlarını kuvvetlendirdik,107 üyemiz var.2012 yılından beri faaliyet gösteren bir dernek.Zonguldak'a ZONSİAD'la farkındalık kazandırmak istedik.Kampanya devam ediyor ve 500'lerle başladık kampanyaya 6767 olduğunda bu kampanyayı bitireceğiz.İstanbulda'ki Zonguldaklılarada yardım ediyoruz.Kampanyadan bazen olumsuz tepkiler alıyoruz evet ama biz hiç bir siyasi anlam ve beklenti taşımadan yapıyoruz.Bizim elimize vursalar bile biz el uzatmaya devam edeceğiz.

ZONSİAD YARDIM DERNEĞİ DEĞİL

ZONSİAD bir yardım derneği değil asıl amacı lobi faaliyetleri olan bir dernek.Asıl amacımız teşvik Zonguldak maalesef madenlere endeksli olduğu için bunları yaşıyor.Zonguldak cıvıl cıvıl bir şehirdi maden girmesiyle Zonguldak bitti.Artık sanayi ve turizm şehri olmasını istiyoruz.Teşvik yapılarını çıkardığımızda Zonguldaklı olmayanlar bile şehrimize gelicek.

ALMANYA İLE ARAMIZ BOZULMASAYDI ÇOK DAHA İYİ İŞLER YAPABİLİRDİK

Ömer Selim Alan'a teşekkür ediyorum.Teşvik dosyasını hazırlayıp devletimize sunarız dedi.Bir yerde sanayi, para, üretim, yoksa sosyallikte olmaz yaşamda kısıtlı olur.Sanayi getirip Turizmde de lobi faaliyetleri yapmak istiyoruz. Zonguldak'ta kooperatif mantığı yapmak istiyoruz. Almanya ile aramız bozulmasıyla çok daha iyi şeyler yapabilirdik.Almayadaki sermayeyi Türkiye'ye getirip çok büyük işler yapmak istiyoruz bundan sonra.

ZONGULDAK AYNI HATALARI YAPMASIN

 Filyos projesi hep konuşuldu ve artık sonuçlandırıldı.Zonguldak güçlü bir şehir hem maden hemde demir çelik anlamında .Zonguldak aynı hataları yapmasın kömüre endekslemesin kendini.

ÜLKE OLARAK İYİ YÖNETİLDİK

 Maskede bile sıkıntı yaşıyoruz.Ülke olarak iyi yönetildik,sokağa çıkma yasağının doğru olduğunu düşünüyorum.Tüm Türkiye'ye yasak gelmemesi güzel oldu, ekonomi dönmeye devam etti biraz da olsa.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi