Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, açıklanan emekli zamları karşısında sükutu hayale uğradıklarını ifade etti.

Hizmet ve pirime dayalı bir değerlendirme yapılmadığını, işçi ve bağ-kur emeklilerinin hizmeti çok olanlara yüksek prim ödeyenlere adaletsizlik yapıldığını belirten Sarıoğlu, "Bizim hakkımız bu değildi"dedi.

Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, yaptığı açıklamada verilen emekli zammı eleştirerek şunları söyledi:

"Tüm işçi emeklileri dul ve yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı olarak aylardır, yıllardır taleplerini açıklamalarına rağmen şu an açıklanan zam bizi sükutu hayale uğratmıştır. Neden yılbaşı akşamı her şeye %100 zam yapılırken, TÜFE ye yüzde 25 zam yapılırken bu açıklanan emekli zammı bizim istediğimiz şekilde olmamıştır. intibak yasamız çıkmamıştır, Tüm emekliye talebimiz olan milli gelirden Refah payı olarak seyyanen 1500 ile 2000 TL arası maaşı olan emeklilerimize seyyanen artış verilerek taban aylık 2500 TL olmuştur ama yine asgari ücretin altında kalmıştır. Hizmet ve pirime dayalı bir değerlendirme yapılmamış olup hizmeti 8000- 9000 prim günü olanlara fark vermeden işçi ve bağ-kur emeklilerinin hizmeti çok olanlara yüksek prim ödeyenlere adaletsizlik yapılmıştır
Bizim hakkımız bu değildi. sağlıkta katkı payları kesilmesin dedik her iki dini bayramda verilecek ikramiyeler Arytırılsın istedik, 
Ayrıca memur emeklisi ile işçi emeklisi arasında da ayrıcalık yapılmaktadır."
(Haber-Ercan Demir) 

Editör: Haber Merkezi