Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık ve Uygulama Merkezi'nde bulunan uzman sağlık kadrosu ve ileri teknoloji tıbbi cihazlar ile Zonguldak'ın yüz akı olmayı sürdürüyor.
Kanal Z'de "Hayata Dair" ve ‘’Herşey Sağlığım için’’programının sunucusu Nalan Dereli,ZBEÜ Sağlık ve Uygulama Merkezi'nde Radyoloji Anabilim Dalı. Prof. Dr. Banu Alıcıoğlu ve Radyasyon Onkoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal ile birlikte röportajlar yaptı.
Radyoloji Anabilim Dalı. Prof. Dr. Banu Alıcıoğlu ve Radyasyon Onkoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Nalan Dereli'ye yaptıkları çalışmaları ve bölümlerini tanıttılar.

ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ
Radyoloji Ana bilim Dalı'nda dünyanın en ileri tıbbi cihazları ve uzman kadrosu ile birlikte dikkat çekiyor.
Erken tanının çok önemli olduğunu belirten Radyoloji Anabilim Dalı. Prof. Dr. Banu Alıcıoğlu, kullandıkları tıbbi cihazları tanıttı ve erken tanını öneminden öneminden bahsetti.

ERKEN TANI İÇİN RADYOLOJİK İNCELEMELER ÖNEMLİ
Prof.Alıcıoğlu, "MR cihazlarımız var. Tomografi ve ultrason cihazlarımız var.
Erken tanı için radyolojik incelemeler önemi. MR görüntülemenin avantajları. Kanser dahil tüm hastalıklarda ileri inceleme sağlıyor. Ultrason özellikle yumuşak doku ve damarlar için önemli. Meme görüntülemede çok yararlı"

BİZİM İÇİN EN BÜYÜK ÖDÜL HASTALARIMIZIN İYİLEŞMESİDİR
Radyasyon Onkoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal'da "Bizim için en büyük ödül hastalarımızın iyileşmesi" dedi.
Radyoloji bölümünde üç aşamalı olarak tedavi sürecini uyguladıkların ve mesai mefhumuna bakmadan hastalara hizmet ettiklerini belirten Doç. Bakkal, "Tomografi tedavinin ilk aşaması. Tedavi edilecek bölgeyi saptıyoruz.
Planlama aşaması ışın mutfağı. Işın verilecek  alan ve doz hesaplanıyor.  Tedavi aşamasında hastaları bekletmeden tedaviye alıyoruz. Her aşamada tedaviyi kontrol ediyoruz. Bizim için en büyük ödül hastalarımızın iyileşmesi." dedi. 

TÜRKİYE'DE TEK 2.5 MİLYON DOLARLIK CİHAZ 
Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal bölümde bulunan 2.5 milyon dolar değerinde dünyanı en ileri tomografi cihazının sağlık uygulama merkezinde bulunduğunu ve bu cihazla ileri derecede görüntüleme sağlayarak erken teşhis imkanıyla tedavi hizmetlerini südürdüklerini de sözlerine ekledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi