Zonguldak Belediyesi'nin Eylül ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirilen Eylül'de ikinci birleşimi de 10.madde görüşüldü.

Yoklama ve açılışın ardından Türlü İşler Komisyonu gündeminde bulunan;

a- İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinde değişiklik talebinin görüşülmesi hakkındaki. 

b-İşletme Müdürlüğünün Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinde değişiklik talebinin görüşülmesi hakkındaki.

Yazıları okunarak meclis üyelerine bilgi verildi ve herhangi bir oylama yapılmadı.

ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'N DEKİ TÜM BİLİMLER İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE DEVREDİLDİ

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tüm birimlerin ve ilgili personellerin İşletme Müdürlüğü bünyesine devredilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Rapor oy birliği ile kabul edildi.

AK PARTİ VE CHP AYNI MADDE ÜZERİNDE 2 AYRI GÖRÜŞ BELİRTTİ VE HER İKİSİ DE KABUL EDİLDİ

Zonguldak İli Merkez İlçesi şehir şebekesinin iyileştirilmesi, artan elektrik ihtiyacının karşılanması çalışmaları kapsamında, 2020 yılında planlanan yatırımların gerçekleştirilmesi için Bahçelievler Mahallesi Gül Sokakta 352 ada, 66 parsel sayılı taşınmaz üzerinde 96,83 m2 alanda mevcut trafo binası yerinin iz bedeli üzerinden Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adına 25 yıllığına kiralanabilmesi ve bununla ilgili olarak tüm işlemlerin yürütümü içinde Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.

Madde hakkında hem AK Parti ve hem CHP iki ayrı görüş belirtti ve bu iki ayrı görüş oylanarak madde eklenmesi oybirliğiyle kabul edildi.

BKM'NİN 3 YILLIĞINA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVREDİLMESİ KONUSUNDA MECLİS BAŞKANI YETKİ VERİLDİ

Zonguldak İli Meşrutiyet Mahallesi, 43 ada, 1 parsel sayılı, 1731,89 m2 yüzölçümlü taşınmaz ve üzerindeki eski Halkevi yeni Belediye Kültür Merkezi Binası, Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı 2.Grup Yapının restorasyon ve onarım işlemlerinin yapılabilmesi için bedelsiz olarak 3 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi, gerekli protokollerin ve tahsisle ilgili tüm işlemlerin yürütümü için de Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.

CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova Belediye Kültür Merkezi içinde bulunan zabıta muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının akıbetinin ne olacağını sordu

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da BKM içinde bulunan herkesin aynı şekilde orada kalacağını kimseye zarar gelmeyeceğini Belediye Kültür Merkezi binasının Kültür ve turizm bakan tarafında bakım ve tamir atının onarımın yapılacağını ve 3 yıl sonra verildiği tekrar devam edileceğini ifade etti ve madde oybirliğiyle kabul edildi.

ZONGULDAK ŞEHİR ORMANI MESİRE ALANINDA ZONGULDAK BİLETİNİ İŞLETİLMESİ KONUSUNDA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YETKİ VERİLDİ

Kamu yararı ve kamu hizmeti amacı ile işletmeciliği Başkanlığınca yapılması amaçlanan Zonguldak Şehir Ormanı D Tipi Mesire Yerinin kiralanması, protokoller ve gerekli tüm işlemlerin yürütümü için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi

Meclis Üyesi Vahdettin Velioğlu tarafından verilen corona virüs (covid-19) salgınının halen yoğun bir şekilde devam etmesinden kaynaklı Zonguldak Şehirlerarası Otobüs Terminalinde faaliyet gösteren ve Belediye kiracı olan işletmelerin kiralarının ve otobüs terminal çıkış ücretlerinin bir kısmının yada tamamının alınmaması talebi ile ilgili olarak vermiş olduğu önerge hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.

Komisyon raporunda böyle bir yetkinin belediyede olmadığı ve dolayısıyla kiralık alınmaması ya da indirim yapılması söz konusu olamayacağı belirtildi.

Madde üzerinde Atınç Kayınova, Vahdettin Velioğlu, Gökhan Çüteli ve Turgut Aydın görüşlerini ifade ettiler.

ALAN YETKİ BELEDİYEDE DEĞİL BAKANLIKTA

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim anam burada yaptığı konuşmada, pandemi Çin'de Zonguldak birisi olarak vatandaşlara hizmet ettiklerini ifade etti. Alan,  yetkinin  belediyede değil bakanlık yetkisine olduğunu belirtti.

HALK OTOBÜSÜ İHALE HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ

Selim Alan ayrıca halk otobüsleri ihale hazırlığı içerisinde olduklarını ve belediye olarak bugüne kadar işletmeye tüm katlı yaptıklarını ifade

CHP ŞERH KOYDU VE MADDE OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Ve yapılan oylamaya CHP şerh koştu ve madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Yine aynı şekilde;Meclis Üyesi Vahdettin Velioğlu tarafından verilen corona virüs (covid-19) salgınının halen yoğun bir şekilde devam etmesinden ve kıraathane ve kahvehaneler ile ilgili yasakların kaldırılmamasından kaynaklı Belediyenin kiracısı olan işletmelerin kiralarının bir kısmının yada tamamının alınmaması talebi ile ilgili olarak vermiş olduğu önerge hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu'nu raporu oy çokluğu ile kabul edildi kabul edilen maddeye göre kira alınmaya devam edilecek ve kiralarda indirim yapılmayacak.

MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul, Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinin görüşülmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Bilgi Raporu okundu.

İNCİVEZ'DE TAKSİ DURAĞI KURULACAK

İşletme Müdürlüğünün 24.08.2020 tarih ve E.17461 sayılı, İncivez Mahallesinde yeni taksi durağı açılması ve bu konu ile ilgili olarak diğer tüm şartların belirlenmesi hakkındaki Trafik Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Meclis 1 Ekim 2020 tarihinde yeniden toplanmak üzere oturuma son verildi.

SELİM ALAN: BİZ CEVABINI VERDİK

Meclis toplantısının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilerin “Halk otobüsleri işletmecisi  10 gün sonra bırakıyor" şeklindeki açıklaması ile ilgili olarak soruya,”Kendi takdiridir. Bizim ona cevap verme şansımız yok. Bize yazı yazmıştır ve bizde cevabını vermişizdir.Takdir kendisinindir." Dedi.

"Peki ne cevap verdiniz" sorusuna ise Selim Alan "Onu kendisine sorabilirsiniz" şeklinde cevapladı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi