Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (BKM) çocuk tiyatrosu topluluğu tarafından Sihirli Sözcük isimli tiyatro oyunu sahnelendi.Belediye Kültür Merkezi tiyatro salonunda sahnelenen oyunu aileler ilgiyle izledi.Oyunda insan sevgisi, anne baba sevgisi, memleket sevgisi, doğa sevgisi ve hayvan sevgisi üzerine çocuklar şiirler okudular skeçler oynadılar.
Çocuklar performansı aileler tarafından alkışlandı.Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Abdullah Bakır yaptığı açıklamada, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a teşekkür ederek şunları ifade etti:

AKM DE BİR KLİMA BİLE YOK..
Gerçekten çocuklarımızın 6-12 yaş çocuklarımızın rol aldığı bu sahnede bu spotlarının altında bu seyircilerin önünde büyük bir başarıdır.Biz bu yola çıkarken 5 kişiyle başladık sonra bir sürü öğrencimiz oldu. Buradan yetişipte Devlet tiyatrolarında kazandırdığımız birçok öğrencimiz oldu. Tabii bunun yanında biz sadece insanları tiyatro ya yönlendirmiyoruz buraya gelip de buradan doktor ve mühendis çıkan birçok arkadaşlarımız oldu.Bu eğitim onların ayakta durmalarını, kendine güvenmelerini sağlıyor, Zonguldak'ı sevmelerini sağlıyoruz. Bugün sihirli sözcük oyununu oynuyor minik arkadaşlarımız. Perşembe günü son oyunumuz oynanacak. Gerçekten bu sene yoğun çalıştık değişik oyunlar oynadık.Yetişkinlerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız, müzisyenlerimiz, sergiler ve cezaevi'nde yapılan müzik ve konser etkinlikleri çok gurur verici bir olay. 
Buradan şunu söylemek istiyorum, Zonguldak'ta sahne eksikliği var. Atatürk Kültür Merkezi'nde klima olmaması oldukça üzücüdür. insanlarımız buna rağmen oyunu sonuna kadar izlemeyi tercih ettiler, kendilerine teşekkür ediyoruz.Yeni sezonda yeni oyunlarında halkımızın karşısına çıkacağız.Çocuklarımız geleceğimizdir. Yaptığımız etkinlikler salonumuz tıklım tıklım doluyor. Tüm ailelere, Zonguldak halkına ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.

ZONGULDAK'IN DA BİR OYUNU OLACAK
Zonguldak oyunu yazıp Türkiye turnesine çıkarak Zonguldak'ı tanıtmak istediklerini belirten Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır sözlerine şekilde devam etti. Zonguldak'ın neden bir oyunu yok, Zonguldak bir maden şehri neden bir oyunu olmasın ki, bu yönde bir çalışmamız olacak ve büyük bir proje olacak. Belki büyük bir projeksiyon olacak ama Zonguldak'ın da bir oyunu olmuş olacak ve oyun için çalışmalarımız olacak.Bu hazırlayacağımız Zonguldak oyununu da Türkiye'nin çeşitli yerlerinde turneye çıkıp sahnelemek istiyoruz ve Zonguldak'ı tanıtmak istiyoruz sadece.

BKM TİYATRO SALONUNUN HİZMETE AÇILMASIYLA ZONGULDAK'TA SOSYAL YAŞAM DAHA DA CANLANACAK. BAŞKANIMIZ SELİM ALAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

BKM Tiyatro salonunu en kısa zamanda hizmete açmak istediklerini belirten Abdullah Bakır şunları ifade etti ; ''Salon eksikliğimiz var ve başkanımızın çalışmaları var. Başkanımıza bunun için çok teşekkür ediyorum. Tiyatro salonu hizmete girdiğinde Zonguldak'ta sosyal yaşamı daha da canlandıracağız.Ayrıca engellilerle ilgili projemizde var, elimizde çok proje var ve inşallah Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim Alan desteği ile de çok daha güzel işlere imza atacağız. Kültür Sanat anlamında güzel işler yapacağız.''dedi. 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi