Yılın ilk üç ayında önemli gelir artışı

Kardemir A.Ş. 2021 yılının ilk çeyreğinde önemli bir kârın altına imza atarak, ilk üç ayı 501,26 milyon TL net kâr ile kapattı.
2021 yılının ilk çeyreğini geride bırakan Kardemir, dünya demir ve çelik sektörünün yakalamış olduğu ivmenin ve proaktif yönetim anlayışımızın etkisiyle yüksek bir kârlılık elde etti. Şirket, 501,26 milyon TL net kâr ile 2021 yılı ilk çeyreği beklentilerin üzerinde sonlandırdı.
2020 yılı ilk çeyreğinde 137,37 milyon TL FAVÖK elde eden Kardemir A.Ş., önceki yılın aynı dönemine oranla FAVÖK’ünü %488 artışla 821,2 milyon TL’ye yükseltti.Satış gelirleri bir önceki yılın ilk çeyreğinde 1,51 milyar TL iken, 2021 yılının aynı döneminde %80 artışla 2,73 milyar TL satış gelirine ulaştı.
Çelik fiyatlarında global olarak yaşanan fiyat artışlarının yanı sıra, üretim verimliliği alanında yapılan iyileştirmeler, etkin finansal yönetim anlayışı, artan ürün çeşitliliğimiz ve geliştirilen müşteri portföyü ilk çeyrek kârlılığa olumlu etki yaptı.
Kardemir'den yapılan açıklamada, "Pandemi sonrası toparlanma süreci ile beraber çelik piyasalarındaki talep artışı, güvenli satış politikamız, savunma sanayi, otomotiv, makine imalat ve raylı sistemler sektörlerine yönelik ürün geliştirme ve pazarlama faaliyetlerimizin sonucu olarak toplam satışlarımız ve karlılığımız 2020 yılı ilk çeyreğine göre beklenenin üzerinde artış göstermiştir.
Satış, pazarlama ve ihracat faaliyetlerimize yoğunlaşarak demiryolu rayı, demiryolu tekerleği, ağır profil ve kangal gibi katma değerli ürünlere yönelmemiz ile önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir bir büyüme ve kârlılık kaydedeceğimize olan inancımız tamdır.
Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığımız resmi açıklamada 2020 yılının ilk çeyreğinde 161,67 milyon TL zarar açıklayan şirketimiz, 2021 yılının aynı döneminde önemli bir karın altına imza atarak, ilk üç ayı 501,26 milyon TL net kâr ile kapattı. Elde edilen kârın yanı sıra şirketimiz, net işletme sermayesini yılsonuna kıyasla belirgin şekilde artırırken aynı zamanda net borcunu da sıfıra yaklaştırdı. Yabancı para açıkpozisyonunda büyük bir azalma kaydeden şirketimiz, dünya çapında yükselen demir ve çelik piyasalarında güçlü yönetim iradesiyle pozisyonunu aldı.
Borsa İstanbul’da (BİST) paylarının tamamı halka arz olan şirketimiz, 2021 ilk çeyreğinde birçok aracı kurumunbeklentilerinin üzerinde açıkladığı kâr ile sadece yükselen piyasanın değil aynı zamanda istikrarlı yönetim anlayışının da etkisini ortaya koydu. Geride bıraktığımız yılın ilk üç ayında, Toplu İş Sözleşmesi süreci de yaşayan fabrikamız, daha sürdürülebilir bir kalite ve üretim anlayışı için, çalışan haklarında önemli iyileştirmelerde bulundu. 
Hammadde tüketiminde yerli tedarike öncelik veren şirketimiz, ülke ve bölge ekonomisine katkılarını sürdürmektedir.Güçlü kurumsal yapısı ve kararlı yönetim anlayışı ile çevre ve teknoloji yatırımlarının yanı sıra sosyal sorumluluk faaliyetlerine de devam etmektedir." denildi. (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi