Batı Karadeniz Projesi ( BAKAP ) Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerimizin kalkınması için olmazsa olmazdır.

Zonguldak,  Bartın, Karabük,  Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin ortak kaderli iller olduğunu ve bu illerin kalkınmalarının bölgesel olarak planlanması gerektiğini ifade eden Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Metin DEMİR; takip ettikleri ve sürekli gündemde tuttukları Batı Karadeniz Projesinin bölge illerini hem ekonomik hem de sosyal yönden çok yukarılara taşıyacağını ifade etti. 

Ülkemizde bölgesel kalkınma kapsamına alınan illerde de bu etkinin çok net bir şekilde görüldüğünü söyleyen Demir; Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi ( GAP ) , Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi ( DAP ) , Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi ( DOKAP ) , Konya Ovası Projesi Kalkınma İdaresi ( KOP ) bunun en iyi örnekleridir dedi.

TR81 ve TR82 illerini ( Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çankırı )  kapsayan bir Batı Karadeniz Projesi ( BAKAP ) oluşturulması ve ilan edilmesi için bir süredir görüşmeler ve ziyaretler yapmaktayız. 17 Ekim 2019 Perşembe günü resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile DAP, DOKAP, KOP ‘un süreleri 31.12.2020 tarihine, GAP ‘ın ise süresi 31.12.2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Buradan da anlaşılmıştır ki devletimizin bölgesel kalkınmaya verdiği önem devam etmektedir.

Bu bağlamda Batı Karadeniz Kalkınma Projesinin hayata geçirilmesi hususunda takiplerimiz ve çalışmalarımız devam etmekte olup, Batı Karadeniz Projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için bölgemizdeki vatandaşlarımızın, tüccar ve sanayici iş insanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi parti yetkililerinin ve milletvekillerimizin desteklerini bekliyoruz''dedi. 

Editör: Haber Merkezi