Fatih Keleş, Halil Posbıyık'ın Ereğli'nin hakkını savunmak adına mesaj verdiğini söyledi

*** DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş,Yeni Adım'ın sorusu üzerine, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın " Ereğli il olmalı, olmazsa Düzce'ye bağlanmalı" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Halil Posbıyık'ın bu yöndeki sözlerinin iyi okunması gerektiğini vurgulayan Fatih Keleş, " Önce şunu anlamak gerekiyor. Halil Posbıyık bu açıklamayı durup dururken mi yaptı, neden böyle bir açıklama yapmak gereğini duydu? Sebep-sonuç ilişkisine dikkat etmek gerekir. Sayın Posbıyık'ın, bu sözleri Ereğli'nin hakkını savunmak, Ereğli'ye yapılan haksızlığı dile getirmek adına mesaj vermek için söylediğini düşünüyorum. Siyasilerin bu mesajı doğru okumaları gerekir" şeklinde konuştu.

*** Açıklamasında idari bölünmenin çözüm olmadığını da vurgulayan DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş, Zonguldak'ın bölünerek değil, ilçeleri ile birlikte bütün olarak büyüyeceğini söyledi.

Fatih Keleş, " Ereğli'nin il olması Ereğli'ye de, Zonguldak'a da fayda sağlamaz. Aksine idari bölünme, Ereğli ve Zonguldak'ın küçülmesine, zayıflamasına, güç kaybetmesine neden olur.

Ereğli il olursa, ilçeleri ne olacak? Gülüç ve birkaç beldemizi ilçe yaparak, Akçakoca'nın bir kısmını Ereğli'ye katarak mı il olacak? Ereğli kağıt üstünde verilecek idari statü ile değil, ilimizin tüm ilçeleri ile birlikte Zonguldak olarak büyüyebilir. Tekrar etmek gerekirse Sayın Posbıyık'ın asıl amacının bu olmadığını, Ereğli'ye yapılan haksızlığın bu şekilde dile getirdiğini düşünüyorum" dedi.

BELEDİYELERİMİZİN YANINDAYIZ

*** DEVA Partisi'nin siyaset anlayışına da değinen Fatih Keleş, " Bizim siyaset anlayışımız körü körüne muhalefet etmek anlayışı değildir. Zonguldak'taki bütün belediyeler bizim beleiyemizdir, bütün belediye başkanları bizim belediye başkanımızdır. Yaptıkları ve yapacakları hizmetler için onlara teşekkür ediyoruz. Bizim siyasetimizde dedikodu üretmek yoktur, dedikodu üretilmesine itibar etmek de yoktur. Eğer herhangi bir belediyede yolsuzluk, kanunsuzluk, hukuksuzluk varsa, bu durum belgelendiği takdirde halkımızın hakkını, yetim hakkını korumak üzere en sert muhalefeti de biz yapacağız.* şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi