Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ramazan Bayramı'ndan sonra borcunu ödemeyenlere tebligatlarını göndereceklerini ve tahliyelerine gerçekleştireceklerini açıkladı. 

Başkan Alan, borçlarını ödemeyenlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Göreve geldiğimiz günden beri kendimiz bir yapılandırma yapıyoruz. Vatandaşlarımıza bu şekilde kira, ecrimisil ve diğer borçlar da davet ettik bunları yaprağının yapılandıralım dedik. Ondan sonra hükümetimiz tarafından 7256 sayılı bazı boşların yapılandırılması kanunu çıktı. Biz bunuda bekledik ne yazıkki bazı hemşerilerimiz bu işi alışkanlık haline getirmiş ve devlete belediyeye olan borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirmişler. 
Malum Ramazan ayı, Pandemi de çok yoğun biraz daha sabır gösteriyoruz. Ama Ramazan bayramından sonra tahliyelere başlayacağız çünkü belediye olarak  gerilerimizi tahsil etmemiz lazım. 
Hizmetlerimizin devamlılığı için çok önemli, bir de belediyeye devletine borçlarını düzgün bir şekilde ödeyen vatandaşlarımızın da hakkını korumak adına önemsiyoruz. 
Ben artık onları iyi niyetli diyemiyorum. Bunu alışkanlık haline getirip yıllardır borcunu ödemeyenler var. 13 aydır musibet bir hastalık ile savaşıyoruz, bundan önceki süreçte bu işi alışkanlık haline getiren hem şehirlerimize bayramdan sonra tebligatlarını yapacağız. Ne yazıkki tahliye yoluna gideceğiz ve bunun dönüşü de olmayacak. 
Bizim çağrılarımızı iyi niyetimize rağmen halen daha bu çağrılara kulak asmıyorlar. Sanki babalarının yeriymiş gibi kira vermeden, ecrimisil ödemeden, su borcunu ödemeden emlak ve çöp vergisi ödemeden oturan esnaflarmızın biraz rahatlarını bozacağız."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi