Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Belediye olarak gelirlerimizi korumak zorundayız. 15 Ekim'den sonra kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Borcunu vermeyeni tahliye edeceğiz" dedi.

Zonguldaklı Belediye Meclisi'nin Ekim ayı 1.Birleşimi gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında toplam 13 madde görüşüldü.
Açılış ve yoklamanın ardından; Belediye Kanunu’nun 55’inci maddesi gereğince; İçişleri Mülkiye Müfettişliği 38/51 sayılı raporu ile 11.10.2013-14.09.2021 yıllarını kapsayan Mülkiye Müfettişi Teftiş Rarorunu okunarak Belediye Meclisinin bilgisine sunuldu ve okunarak meclis üyeleri bilgilendirildi.

Mecliste diğer 12 madde ise ikinci Birliği içinde değerlendirmek üzere; plan bütçe komisyonu, trafik komisyonu ve türlü işler komisyonlarına okunarak oybirliğiyle havale edildi.

Meclis orası mülkiye müfettişlerinin teftiş raporu hakkında gazetecilerin sorusunu cevaplayan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan. "Mülkiye müfettişleri teftiş raporunda Zonguldak Belediyesi'nin gelen azaldığı yönde tespitler var doğrudur. Biz bu zamana kadar hep iyi niyetli hareket ettik. Ancak İyi niyetimi hep suistimal edildi
Tahsilatta ilgili tebrik kartları gönderiyoruz. Belediye borcu olanları yapılandırmaya davet ediyoruz
Ancak belediyeye borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirenler çoğunlukta. Belediyenin kamunun hakkını bundan sonra kimseye yedirtmeyiz. Kimsenin gözünün yaşına bundan sonra bakmayacağız
Borcunu vermeyeni tahliye edeceğiz. 15 Ekim'den sonra hiç kimse yanıma gelmesin araya aracı koymasınlar çünkü kabul etmeyeceğim. Borcunu vermeyen tahliye edilecek kısa ve net"şeklinde konuştu.
(Haber-Ercan Demir) 

Editör: Haber Merkezi