Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın moderatörlüğünü yaptığı "Günün Konusu" programının konukları Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin, Asma Mahalle Muhtarı Gürbüz Kuğu ve Baştarla Mahalle Muhtarı Mehmet Özçıkrıkçı oldu.

Canlı Telefon bağlantısı ile programa katılan Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Makzon Projesi hakkında konuştu.

CHP'nin makzon projesini reddetmesini eleştiren Uçar, şunları söyledi:

MAKZON PROJESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

''Bahsettiğiniz konu ve bunun dışındaki bütün meselelere meclisteki aynı zihniyet karşı çıkıyor . Bunlar eğitim alanıyla ilgili alınan bir karara da karşı çıktılar . Böyle bir projeye karşı çıkmalarına anlam veremiyorum.  Projeyi görmeyenler var madem bu kadar değerli ve kıymetliydi bizden önceki belediye dönemlerinde bundan 10 yıl önce projeyi hayata neden geçirmemişler ? Neden beklemişler ? Orası madem yeşil bir alan olarak kalması gerekiyordu, sanayinin olmaması gerekiyordu  o zaman niye projeye el atmamışlar. Evet şu anda bataklık bir yer her zamanki gibi biz bir proje yapmaya kalkınca bu zihniyet bu anlayış her zaman olduğu gibi engel olmaya çalışıyor. Bütün vatandaşlarımızın bu projeye karşı çıkanlara karşı tepkileri var biliyorum. Biz söylememiz gerekeni söyledik, yapmamız gerekeni yaptık mecliste kanun çıkması gerekiyor biz siyasetçiler olarak sonuna kadar arkasında olduğumuzu yanında olduğumuzu bu projenin Zonguldak'a kazandırılması konusunda elimizden geleni yapacağımızı söylüyoruz. Hastane yeriyle ilgili aynı sorunları yaşıyoruz, Kız meslek lisesiyle ilgili sorunları meclise taşıyoruz bu şehirde bir şeyleri hayata geçirebilmemiz için maalesef bir yerleri yıkıp yerine inşa etmemiz lazım ama bunu anlatmakta zorlanıyoruz. Anlamamakta ısrar ediyor bu zihniyetler, bu yüzden şehire bir şey yapılmıyor. Kendileri böyle bir projeyi hayata geçirmemiş, böyle bir projeleri olmamış. Hatta 2014 yılında Muharrem Akdemir'in zamanında da şunu söylediler. Biz hiçbir yeri yıkmayacağız. Zonguldak'ın mevcut halini korumaya gidiyoruz dediler, sonra Zonguldak köy dediler kasaba dediler. Bu proje Zonguldak'ın projesi 700 kişinin istihdam edilmesi demek ne demektir  Sanayisi, lojistiği derken 1000 kişi demektir.

İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR
Toki'de 1. Etabın çevre düzenlenmesi sahil projesi yapılırken yapılacağı söylendi ama ne zaman yapılacağını bilmiyorum. 2. Etabın önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılmasıyla ilgili sürecin başladığını biliyorum . ekonomideki bu gelişmelere bağlı olarak tabi yükselen fiyatlarda etkili ama inşallah ekonominin normal hale gelmesiyle 2. Etapla ilgili ihale yapılacaktır.

BAKANLAR İLE İSTİŞARE YAPIYORUZ

Sadece talimat vermekle bu işler olmaz, sürekli Ankara'ya gidip bakanlarla istişare yapıyoruz. Milletvekilleriyle Sayın Cumhurbaşkanımız kahvaltılı toplantılar yapıyor bizde bu toplantının ilk etabında Zonguldak Milletvekili olarak katıldık. Biz Cumhurbaşkanımıza vatandaşlarımızın bize ilettiği sorunları ilettik. Notlarını aldılar. İnşallah önümüzdeki günlerde takipçisi olucaklarını söylediler .

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi