Zonguldak'ta günlük 75 olan vaka sayısı tedirgin ediyor.Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’ta günlük vaka sayıların 75’e çıktığını ancak son üç gündür artışların durağan hale geldiğini ve hedeflerin ise vaka sayısının 50 ve daha aşağılara düşmek olduğunu söylemişti.
Zonguldaklılara; "Peki sizler Vali Tutulmaz’ın bu açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?", "Siz kendinizi koronavirüs’ten nasıl koruyorsunuz?", "Artışların sizce sebebi nedir?" Ve "Şu anda turuncu olan Zonguldak maviye dönebilecek miyiz, buna inanıyor musunuz" sorularını yönelttik.
Vatandaşlar kırmızıyı dönmek istemediklerini, ancak vaka artış hızına göre maviye dönmenin de bir hayal olduğunda ifade ettiler.
Maske mesafe hijyen kurallarına uymaya çalıştığını ifade eden Zonguldaklılar, Hafta sonu kısıtlamaların tekrar geri gelmesi gerektiğini, tedbirleri gevşetmenin sonuçlarının daha ağır olabileceğini kaydetti.Ayrıca vatandaşlar koronaya karşı aşılama çalışmalarının daha da hızlandırılması gerektiğini, aşı olmayanları da bir an önce aşıya başlanılması gerektiğini söylediler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi