BOZKURT KANAL Z'NİN KONUĞU OLDU

Murat Altay’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘’Zonguldak’ın Nabzı ‘’ programına Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt konuk oldu. 

Suya zam yapmadıklarını belirten Başkan Bozkurt," Şuan da en zor Belediyeler Ak Partili Belediyeler onların durumu bizden daha kötü.Biz yoğurdu nasıl yiyeceğimizi biliyoruz. "dedi.

Belediyede herkesin maaşlarının günü gününe ödendiğini belirten Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt şunları söyledi :  , ‘’Tam bildiğimiz tahmin ettiğimiz belediye devir alık. Belediyenin çeşitli kademlerinde görev aldım. Bildiğimi iddia ederek geldim neyi biliyorsam o geldi. Hızlı hareket ediyoruz. Memur maaşlarını ödeyemezler dediler. Nasıl bir siyasi çıkar sağlanır? Ben bunun dersini 9 aydır veriyorum bırakın maaşları geçmiş dönemlerde vefatı dolayısıyla tazminatlarına kadar hepsinin paralarını ödedim. Kimseyi Belediyenin muhasebe kapısından geri döndürmedik. Belediyenin kaynaklarını en doğru şekilde kullanırsanız ve doğru kararlar alırsanız ödenmeyecek diye bir şey yok. Çalışanın maaşından bu şekilde bahsetmek siyasi terbiyesizliktir.

Belediyenin ekonomik durumu evet pek iyi durumda değil. Vatandaşımıza, çalışınlara kamuoyuna doğruları söylemek gerekiyor. Hiç bir şey üretmeden çözüm üretmeden sadece iller bankasından alınan krediye sığınarak tazminat veya maaş ödeme yoluna gitmek Çetin Bozkurt’tun ezberinde olan bir şey değil. Bir gün maaş eksik yatmadı. Kimsenin parası belediyede kalmadı. 

2020'DE DAHA İYİ BİR BÜTÇE HAZIRLADIK

Geldiğimiz taşören işçilerde sıkıntı vardı. Onlarda da sınıflandırmalar yaptık. Toplu sözleşme pazarlığına oturanda ilk Belediyelerde biriyiz. 2020 bütçesi tamamen bizim bütçemiz olacak. Önceki dönem Belediye Başkanımız tarafından hazırlanan bütçeyi 10 ay götürdük. 2020’de hedeflerimizi belirledik. Gelir ve giderler denk gelecek. 2020’de daha iyisi için bir bütçe hazırladık . 

SUDA ZAM YOK  

Belediye hizmet üretmesi gereken bir kurum.Hizmetinde piyasada bir karşılığı var. Tabiki zamlar işçiliğe yansıyor. Piyasada oluşan zam hepimizi etkiliyor. Hizmetleri yerine getirmek zorundayız, bizde bu zamlar yüzünden kendi verdiklerimize zam yapıyoruz. Suda zam yapmayacağız demiştik. Meclis üyeleri ile beraber çalıştık ve zam yapmadık hatta indirim yapmadık.Şimdi su hattımızı yenilememiz gerekiyor. imalat hataları çıktı. Ama sözümüzün arkasındayız bu sene zam yok. 

YENİ BİR BAKIŞ AÇISIYLA GELDİK 

Biz yeni bir bakış açısıyla geldik. Devrek’te yeni bir yönetim anlayışı var. AK Parti ile neden hesaplaşmıyorsun diyorlar. Hesaplaşma diye bir şey yok. Şuanda biz yönetiyoruz. Devrek’in bunlarla kaybedecek boş vakti yok. Kim kimle hesaplaşıyorsa hesaplaşsın benim kimseyle bir zorum yok. Devrek’i nasıl iyileştireceğiz ben onlarla ilgileniyorum. Devrek Particiliği bırakacak.Ak Partili MHP’li hiç önemli değil Devrek için herkesi sırtıma alıp Ankara’ya götürmeye hazırım.’’ 

ŞUAN Kİ EN ZOR BELEDİYELER AK PARTİLİ BELEDİYELER 

Yaşam alanlarını Devrek’te çoğaltacağız. İnsanların tercihlerini arttıracağız. Bir sürü planlamalar var. Merkezi hükümet desteği olsa da olmasada herşeyi bal gibi yaparlar. Şuan Ak Parti hükümeti var. Ama biz en iyisini yaparız. Biz öğrenerek geldik. Dersimizi iyi çalıştık. Genel Merkezimiz bize neler yapılası ile ilgili bilgiler veriyor toplantılar yapıyor, büyük iş adamları ile bizi buluşturuyor.Biz sadece kendi adımıza bırakılan Belediye Başkanları değiliz. Genel Merkez bizi denetliyor. Yaparız bal gibi 5-6 katını daha yaparız. Hatta avantajlıyız. Şuan da en zor belediyeler Ak Partili Belediyeler onların durumu bizden daha kötü. İnsanların CHP belediye başkanına bakış açışı çok farklı muhalefet üstüne basılıyor dedi.Hangi parti olursa olsun şuan da Belediye Başkanlığı yapmak Türkiye’de çok zor. Biz yoğurdu nasıl yiyeceğimizi biliyoruz. Bunu rahat rahat yiyemeyenler düşünsün.

BEN HALKIN İÇİNDEYİM

Belediyecilikten büyük keyif duyuyorum. İnsanlara ulaşılabilir olmayı çok seviyorum. Hastada olsam zorda d da olsam yaptığın işi seveceksin. Makamda tabiki işlerinizi halledeceksiniz. Ama ben fırsatını buldukça devamlı halkın içindeyim.Beni sokak ortasında simit yerken , yada kahvede çay içerken görebilirsiniz.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI 

Devrekte birlikteliği sağlayacağız. Devrek’in bunu tartışmaya bile vakti yok. Sadece belediye başkanı ile bazı şeyler olmaz. Ben Devrekliyim diyen, bu toprakta yaşan herkes elini taşın altına koymalı. Sadece Ticaret odaları, sivil toplum örgütleri üretebilen herkese ihtiyaç var.iz Devrek’e borçluyuz. Bu makamda oturuyorsam bu borçtur bunu ödemek için herkes ile çalışırım. Devrek ayağa kalkacak.'' dedi.

Editör: Haber Merkezi