Türkiye Kamu-Sen tarafından Zonguldak'ta "Bu bütçe memurun bütçesi değil" temalı basın açıklaması yapıldı.
Merkez PTT önünde yapılan basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ile Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları ve çok sayıda sendika yöneticileri katıldı.Basın açıklamasında memurlar bütçeyi  protesto ettiler.Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu yaptığı açıklamada, memurların bütçe karşısında  zor bir dönem geçireceklerini belirterek şunları ifade etti:

MAAŞLAR İKTİDARIN PEMBE HAYALLERiNE GÖRE, VERGİLER VE ZAMLAR ACI GERÇEKLERE GÖRE BELiRLENMELİ
"Sosyal devlet olma ilkesini hiçe sayan, toplumun büyük bir kesimini göz ardı ederek çalışanlardan alınacak vergilere bel bağlayan 2020 bütçesi memurun bütçesi değildir. Bu bütçeyle 2020 yılının başında kamu çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımız için geçmiş yıllardan daha da zor geçeceği ortaya çıkmıştır. 2002 yılından itibaren vatandaşlarımızdan toplanan vergiler 10,4 artarken memur maaşları ancak 7,5 kat artmıştır. Yani marşlardan yapılan kesintiler maaş zammını açmıştır. Milli gelir büyüyor diyoruz,milli gelirde ki  artıştan Dar gelirli ve ücretlileler hak ettiği payı alamamaktadır. Memurun emeklinin pastaya eklediğin pay büyümüş ama pastadan aldığı pay küçülmüştür. Maaşların döviz, altın ve diğer yatırım araçları karşısındaki hali ortadadır. Bütün yatırım araçları karşında alım gücü düşmektedir. Gıda fiyatlarında ki resmi ortalama enflasyon yüzde 25,25 olmuştur. Doğalgaza yüzde 28, elektriğe, kılık kıyafeti yüzde 18,okul masrafları yüzde 13, kira yüzde 12 ,gazeteye yüzde 15 ZAMgelmiştir.TUiK'in son 12 aylık enflasyonu yüzde 8.5 olduğunu iddia eden  Maliye Bakanlığı bile Tuik'in enflasyonun rakamlarına itibar etmiyor.Maaşlar hükümetin pembe hayallerine göre, vergiler ve zamlar acı gerçeklere göre belirlenmelidir.Bu bütçeyle vatandaşlarımızdan toplanan vergilerin arttırıldığı, sağlık harcamalarına katılım paylarının ilaç bedellerinin ve tedavi giderlerinin büyük bölümünün vatandaşlarımızın cebinden çıkacağı, memur ve emekli'nin yoksulluğa mahkum edileceği yaşam biraz daha zor ulaşacağı bir yıla daha başlayacağız.Bu durumu Türkiye Kamu-Sen olarak kabul etmek mümkün değildir. Bu bütçeye karşı olduğumuzu, bu bütçe de memurun olmadığını, bu bütçenin de  memurun bütçesi olmadığını her yerde dile getiriyoruz. Bir memur paketi hazırlanarak sözleşmeli personele kadro ilk başta olmak üzere bayram ikramiyesi, vergi dilimleri, mülakatın kaldırılması, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler gibi konular acilen çözülmelidir. 2020 yılı memurun bütçesi olsun diyor hepinize saygılar sunuyorum." 

MEKTUPLAR PTT'DEN GÖNDERiLDi
Basın açıklamasının ardından Kadir Bacıoğlu ve beraberindekiler yanlarında getirdikleri dilekçeleri Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Siyasi Partileri Grup Başkan Vekillerine ulaştırılmak üzere fethedilen adreslere gönderdi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi