‘’Kız Meslek Lise’si yıkılmaması gerekiyor’’

Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı’nın moderatörlüğünü yaptığı Günün Konusu programının konuğu  67’liler Platformu Koordinatörü Cenk Kaplancan oldu.

Kaplancan Kanal Z ekranlarında 67’liler platformunun ne zaman kuruldu amacını açıklayarak şunları söyledi:

2017 yılında 9 kişinin bir araya gelmesi ile oluştu.Onlar hala bizim üyemizdir.Zonguldak için bir şeyler yapmak için kurulmuştur.30 Büyükşehir ve Zonguldak sağlık sebebi ile Zonguldak dendiğinde şimşek çaktı.Zonguldak için ne yapabiliriz sorusu aklımıza kazındı.67’liler platformu kurumsal yapıyla iş ve işlemlerde daha iyi projelerini bakışlarını çevirdi.

UÇAR’LA EN KISA ZAMANDA GÖRÜŞMEK İSTİYORUM

Tun Çelebi ile başladık.Zonguldak için yaptıkları çok büyük emekler verdi.Her yiğidin farklı yoğurt yiyişi vardır.Bizde buralarda kalıcı değiliz.Daha iyi platformu yönetecek insan olduğunda bayrağı değiştirmeye her zaman hazırız.Kendi demokratik karar ve düşüncelerine biz katılmadık.Sayın Hamdi Uçar bize nazire yaptığını düşünüyorum yediler içtiler gittiler.Zonguldak’a ne faydaları olmuş kelimesini hoş bulmuyorum.Sayın Milletvekilimiz bizim sonuçlarınızı görmeden eleştirmiş sanırım Uçar’la yakın zamanda görüşmek istiyorum.Haziran ayında randevu talep ettik milletvekillerimize ama kabul görmedik.Zonguldak’ta birşey yapılacaksa hepimiz yapacaz.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ HER ZAMAN DESTEKÇİ

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan her zaman destekçi olacağını bize söyledi.Diğer belediyelerde katkı sağlıyorlar bize.

ZTSO Başkanı Metin Demir’i platformumuzu eklendi çok mutluyuz bu sebeple.Zonguldaklı olan herkes bizim platformumuza katılabilir.

Bugün İŞKUR İl Müdür ile görüşme yaptık komitemizle birlikte iş edinme ve istihdam yaratma kaynağımız var.

Zonguldak’ta tarımın gelişmesi için katkılar vardır.

Zonguldak’ın gelişmesi için Metin Demir genç ve dinamik biri ona teşekkür ederiz.

Sayın Valimiz çok kısa zamanda Zonguldak’ın sorunları öğrenmiş.Karadeniz otoyolunu Zonguldak’tan geçmesini istedi bizden.Zonguldak’ın sorunları bugün oluşmadı,senelerdir sorunu devam ediyor.

MAKZON projesi hakkında görüşlerini bildiren Kaplancan şunları söyledi:

Zonguldak’ta Filyos vadisi ve 6 7 ili bir arada değerlendirecek bir proje olmadı.Zonguldak’ta ne lazımsa o yapıldı çarşının tam ortasında tren yolu var.Zonguldak’ın havzası olmaması çok büyük bir eksiktir.MAKZON projesinin yeri doğrumudur sorusu işareti var.Sayın Murat Uzun’a da söyledi böyle proje halktan saklanamaz.Belediye Meclis’ine gelene kadar daha önce konuşulması gerek.MAKZON çok doğru ve faydalı bir proje ancak yeri konusunda bu kadar ısrarcı olunması konusunda ısrarcı olunmasını anlamış değiliz.Önümüzdeki günlerde daha nitelikli bir açıklama yapılacağını düşünüyorum.

Zonguldak’ın bu konuda çok büyük bir cevher ve insan var.Bürokrasi, dünyasında ciddi sayıda bürokrat var.

Zonguldak çok göç verdi ve Zonguldaklı insanımız çok iyi yerlere geldi.Zonguldak için yüreği çarpan bürokratımız çok iyi yerlerde.Biz onları harekete geçireceğiz.

Zonguldak’a 175 km uzaklıkta bulunan doğalgazla ilgili görüşlerini bildiren Cenk Kaplancan şunları söyledi:

Bir takım sahalara bir takım isimler verilir bu havzanın ismi Sakarya olduğu için teknik bir bilgi olduğu için verdiğini düşünüyorum.Ama keşke içinde Zonguldak’ta geçseydi en yakın liman Ereğli limanıyken.Zonguldak depolama anlamında en büyük nokta.

Türkiye’de tarihi bir sürü yapı var o zaman onlarda yıkılması gerekiyor.Kız Meslek lisesi yıkılması mı yıkılmaması mı gerektiği konusuda şu açıklama yapmak istiyorum Kız Meslek Lise’si yıkılmaması gerekiyor.Hastane’nin yeri çok yanlış.Yapılan binaya otopark düşünülmemiş olması uygun değil.Kız Meslek lisesini yıkıp hemen üstündeki lojmanın kalması çok saçma.6 ay içerisinde 2 zıt karar alındı.Bu sebeple gerekliliği dolayısıyla tereddütüm var.Bütün dağların tamamını deprem olmaması için deprem dayanımını arttırmak için çalışmalar sağlanabilir.Kamu oyunda depreme dayanaklı değildir raporu görmedik.Yıkmayın güçlendirin.Tarih bunu affetmez.

Zonguldak’ta hangi binalar yıkılmalı sorusunu cevaplayan Kaplancan şunları ifade etti:

Ben bina yıkmanın kanaatinde değilim yerine yeniden bina olması maddi hasar sadece.Fevkani Köprüsü Zonguldak’ın kültür hazinesidir,nereden çıkacağını bilemeyeceğiniz köprüdür.Bu köprüyü ortadan kaldırmak Zonguldak’a ihanettir.Bu köprüde ne filmler çekilmiş.Sayın Başkanımız bir kez daha düşünmelidir.Altındaki esnafları bir araya getirip AVM yapılması fikri ne kadar güzel.

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi