Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç, son günlerde sosyal medyada paylaşılan bir videoda bir genç kız istediği ayakkabıyı almayan veya alamayan annesini önce darp etmesi, ardından da merdivenlerden itmesinin altında hangi gerekçe olursa olsun toplum olarak bizleri derinden yaraladığını belirtti.
Kulaç, bu olaydan anne ve babalar olarak ders almamız ve çocuklarımıza gereken dinî, ahlakî ve manevî değerlerimizi, anneye iyi davranmamızın Allah 'a kulluk ve ibadet etmek kadar önemli olduğunu öğretmemiz gerektiği söyledi.
bir evladın anne ve babasına iyi davranmaması ve  darp etmesinin düşünülemez olduğunu, anne babaya davranmanın Allah'a kulluk ve ibadet etmek kadar önemli olduğunu belirten Diyanet-sen Başkanı Halil İbrahim Kulaç şunları ifade etti:

BİR TOPLUMU AYAKTA TUTAN AİLEDİR. AİLE ÇÖKERSE  TOPLUM ÇÖKER
Aile ; sosyal , kültürel, dini ve ahlaki değerlerin yeni nesillere aktarılması ve toplumda yaşatılmasında en önemli kurumların ilkidir. Birey ;  dayanışmayı,  paylaşmayı, yardımlaşmayı , karşılıksız hizmet vermeyi, hizmet etmeyi, hakkı gözetmeyi, sevgiyi , saygıyı ve merhameti ailede öğrenir. Burada yaşananlar toplumun geleceği açısından da büyük önem arz eder. Sosyal dayanışma ve uzlaşmanın, birlik ve beraberliğin en güçlü dayanağı olan aile ocağının temel esprisi sevgi ve saygıdır. 
Anne ve baba  hem çocukların varlık sebebidir hem de onları sevgiyle yetiştiren, büyüten ve terbiye eden insanlardır. Gönüllerindeki  sonsuz evlat sevgisi ve evlat sahibi olmanın mutluluğuyla, onların katlandıkları fedakarlıklar her türlü takdirin üstündedir.
Yüce Rabbimiz bu konuda şöyle buyurmaktadır: “Rabbin kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi , ana-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti.Eğer onlardan biri ya da  her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa  sakın onlara 'Öff' bile deme, onları azarlama, onlara tatlı ve güzel söz söyle. Onlara merhamet ederek tevazu kanadını indir ve deki: 'Rabbim !Tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi sen de onlara acı.“ (İsra Suresi 17/23-24)  
Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz de bir hadisî şeriflerinde : "Cennet anaların ayakları altındadır." buyurmaktadır. 
Hâl böyleyken bir evladın anne ve babasına iyi davranmaması, darp etmesi düşünülemez. Dolayısıyla anne ve babaya iyi davranmak Allah'a kulluk ve ibadet etmek kadar önemlidir. Günümüzde kadına şiddet maalesef  hayatımızın bir parçası oldu. Gün geçmiyor ki görsel ve yazılı medyada kadına şiddet olaylarını görmeyelim, okumayalım. Toplum olarak bunun sebeplerini mutlaka araştırmalı ve çözüm yollarını bulmalıyız. 
Son günlerde sosyal medyada paylaşılan bir videoda bir genç kız istediği ayakkabıyı almayan veya alamayan annesini önce darp etmesi  ardından da merdivenlerden itmesinin altında hangi gerekçe olursa olsun toplum olarak bizleri derinden yaralamıştır. Bu olaydan anne ve babalar olarak ders almamız ve çocuklarımıza gereken dinî, ahlakî ve manevî değerlerimizi, anneye iyi davranmamızın Allah'a kulluk ve ibadet etmek kadar önemli olduğunu öğretmemiz gerekmektedir. Karşılıksız sevginin, şefkatin timsali olan annelerimizin ayakları altına cennet serilmiş, edebiyatımızda, şiirlerimizde fedakarlıkları, çileleri ile geniş yer tutmuşlardır.
 "Ana başa tac imiş  
Her derde deva imiş 
Kişi pîr olsada Anaya muhtaç imiş "

 “Ağlarsa anam ağlar Gerisi yalan ağlar " sözleri annelerimizin hayatımız için ne mana ifade ettiğini  çok iyi anlatmaktadır. 
Bir toplumu ayakta tutan ailedir. Aile çökerse  toplum çöker. Aile çökerse geleceğe güvenle bakamayız. Aile çökerse gelecekle ilgili hayal bile kuramayız . Aile çökerse Çanakkale Ruhunu asla yaşayamayız.                               
Bu ve benzeri kadına (anneye) şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi