Makamında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şehri ortak akılla yöneteceklerini ifade etti.26 Ağustos'ta tekrar asfalt  yenileneceğini belirten Selim Alan, eleştirilere de cevap verdi.

ZONGULDAK HALKININ BAYRAMINI KUTLUYORUM
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan bayramda il dışında olacağını belirterek tüm Zonguldak halkının ve İslam aleminin bayramını kutladığını kaydetti.
Halkın Bayramı rahat geçirmesi için tüm hazırlıkları yaptığını belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Biz belediyemiz çalışanlarımızla beraber bayram hazırlıklarımızı tamamladık,  vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nda bir sıkıntı yaşamadan huzurlu bir şekilde bayramlaşmaları ve bayramı iyi   geçirmeleri için  elimizden gelen gayreti gösterdik. Tedbirleri aldık arkadaşlarımızla toplantımızı yaptık, İnşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan Bayramı hep beraber sağlıklı bir  şekilde geçiririz. Zonguldak halkının ve tüm İslam alemine mübarek kurban bayramını tebrik ediyorum."dedi.

KEŞKE BU ARKADAŞLARIMIZ DEVREDEKİ GÖSTERDİĞİ HASSASİYETİ GEÇMİŞ YILLARDA DA GÖSTERSEYDİLER
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Atınç Kayınova kendisi için tek adamla gidiyor şeklindeki eleştirisine tepki göstererek şunları ifade etti:
" Öncelikle AK Partili arkadaşlarımızla beraber her şeyi de beraber karar verme taraftarıyız. Birbirimizin görüşüne alıyoruz mecliste öncesinde, sonrasında zaten görüşüyoruz, bunu da yapmak zorundayız. Biz biliyorsunuz  Zonguldak diyerek yola çıktık. Ben bütün arkadaşlarımızın meclis üyesi olsun ya da siyasi partilerin temsil hepsini görüşlerine saygı duyuyorum, duymak zorundayız.  Çünkü bizim göremediğimizi arkadaşlarımızın görme şansı olabilir, Zonguldak'ımızın hizmet almasını istiyoruz.  Zonguldak bizim memleketimiz, meclise seçilmiş olan her arkadaşın derdi de o olduğunu zaten biliyorum. Tabii ki şuan onlar muhalefet oldukları için ister istemez muhalefet etme durumları da var, öyle bir görevleri var, bunları konuşacaklar, Ben hepsini görüşlerine saygılıyım. Kamuoyunun yorumuna bırakayım, keşke bu arkadaşlarımız şu 4 aylık dönemde gösterdiği hassasiyetleri bundan önceki dönemde gösterseydi de biz bu sorunlarla Zonguldak'taki  bu sorunlarla karşı karşıya hala 2019'da kalmamış olsaydık. Tek adamlık sistemi gibi bir kelime etmiş Atınç bey benim öyle biri olmadığını zaten bütün herkes biliyor, insanlarımız tanıyanlar, zaten bizim paylaşımcı olduğumuzu her görüşe saygılı olduğumuzu ve istişareye ne kadar önem verdim herkes bilir.
İkincisi ekip konusuna gelince ben yıllarca idarecilik yaptım doktorluğun yanında insanları nasıl motive edeceğini bilirim, bu konuda sürekli eğitimler aldık, yönetici eğitimleri aldık ama tabii bunlar biraz Allah vergisi şeyler. Ben şuan nasıl söyleyeyim yani çok öyle radikal şeyler değiştirip bir anda sistemi değiştirme şansımız yok, ama yavaş yavaş eksikleri fark ettikçe tabii ki müdahale ediyoruz, ekibimizi tabii ki kuracağız çalışma arkadaşlarımızı tabii kuracağız. Ben bu gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum, kendilerinden de şunu rica ediyorum biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bazı belediyelerinin yaptıklarını basında biz de okuyoruz görüyoruz. Bizim onlar gibi olma şansımız yok. Yani bunları söylediğine göre demek ki akıllarında şöyle bir şey var. Hani kişi kendinden bilir işi derler ya. Altını çizerek söylüyoruz siyasi görüşlerine bakmaksızın insanlarımızın mesai arkadaşlarımızın hepsi bizim başımızın tacı işlerini düzgün yaptıkları sürece Zonguldak için verilen görevleri düzgün yerine getirdikleri sürece bizim kimsenin siyasi görüşü dünyada dünya görüşüyle bir sıkıntımız olmadı bundan sonra olmayacak.  Biz koşmak için yetki istiyoruz yürümeye bile tahammülümüz yok. Biz Zonguldak'a mızın  20 -30 senesi şimdi yemek hareket ediyor"

SIĞ SİYASET SEBEBEİYLE ZONGULDAK KAYBETTİ
Zonguldak'ın hep sığ siyaset sebebiyle kaybettiğini ve artık Zonguldak'ın kaybedecek 1 dakikaya bile tahammülü olmadığını belirten Başkan Selim Alan şunları ifade etti:
"Master planları için uğraşıyoruz ama ne yazık ki özellikle son 10 yıldır kısır çekişmeler sığ siyasetler hedefe ulaşmaya polemikler yüzünden hepimiz kaybettik. Yani bunun AK Partilisi, CHP'li si yok. Sadece ekmek parası için gayret gösteren vatandaşlarımız da var ve vatandaşlarımızın inanın tek isteği hizmet ve büyük bir beklenti var. Dediğim gibi yıllardır süregelen bir hizmet açtığı var,  Zonguldak ve bunun hepimizin hataları var eksikleri var. Biz hepsini görüşüyoruz ama bunları çözecek olan gebe meclisteki seçilmiş vatandaşın iradesiyle orada bulunan insanlardır. Tabii ki tartışacağız istişare edeceğiz görüşeceğiz ama en sonunda doğru yolu bulmak zorundayız."

26 AGUSTOS'TA ASFALT İHALESİ YENİDEN YAPILACAK


26 Ağustos'ta asfalt ihalesini yeniden yapılacağını belirten Belediye Başkanı Selim Alan şunları kaydetti:
"Asfalta  bayramdan sonra başlayacağız ihaleyi sonra yapacağımız da doğru. Biz biz ihaleyi iptal etmiştik ayın 26'sında yenileyeceğiz. İhale süreci bittikten sonra da asfalt çalışmaları devam edecek ama biz bayram sonrasında kendi imkanlarımızla Ankara'daki görüşmelerimiz sonucunda bir iki yere dokunuş yapacağız. Zonguldak'ta tekbir ile çivi çakılmamışken 4-5 ayda arkadaşların bu derece hassasiyet göstermesi hem sevindirici hem düşündürücü. Yani bize inanın vatandaştan çok daha iyi takip ediyorlar. Muhalefet görevlerini yapıyorlar ama o konularda tecrübeli bir partiyiz. Tecrübeli bir teşkilatız bizim 3 vekilimiz Belediye Başkanı olarak ben hepimiz bu teşkilatlardan geldik teşkilat içinde il başkanımız dan aşağıya kadar hepimiz birlik beraberlik içindeyiz."

 

ZONGULDAK'IN 20-30 YILINI DÜŞÜNEREK HAREKET EDİYORUZ
Günübirlik hizmetler değil Zonguldak'ın gelecek 20.30 yılını düşünerek hareket ettiklerini ve planlamalar yaptığını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları kaydetti:
"Sayın bakanımız geldiği zaman da bu konuya gir talimatlarını verdi.Dün de TOKİ yetkililerle telefonla görüştüm bayram sonu inşallah şehrimize davet edip artık son şeklini verip ondan sonra da Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimize Milliyetçi Hareket parti arkadaş larımızla  tekrar bir harmanlayıp onların da görüşlerini danışarak  artık Zonguldak'ın  çarşı merkezinde yıllardır bekleyen bana göre en değerli alanını projelendirilip vatandaşımızın hizmetine sunacak.  O yüzden de dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi şuan kendi teşkilatları tarafından verilen muhalefet görevini yapmakla mükellef, söylemlerini ben ona yoruyorum. Biz de muhalefet olduğumuz zamanlarda bunları yaptık Bunlar siyasetin doğasında var onlar bu konularda siyasetini yapacak muhalefet edecek bizler cevap vereceğiz ama hedef şu olması lazım. ortak akılla hep beraber Zonguldak'ın faydası olan neyse şahıslar üzerinden değil olaylar üzerine konuşmamız lazım. Bunların hepsi gelip geçici baki olan Zonguldak'tır. Çünkü biz burada yaşıyoruz burada yaşayacağız gözümüzü burada açtık burada kapatacağız. Zonguldak'ın 20 yıl mı 30 yıllığına rahatlatacak projemizi milletvekillerimizden Ankara yanında burada da Sayın valimizden bütün kurumumuza devlet olarak bütünleşerek ve inşallah yapacağız"

VATANDAŞIN TALEPLERİNİ NOT EDİYORUZ
Vatandaşların taleplerini not ettiklerini ve tüm taleplerini zamanla karşılaşacaklarını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alaa şunları söyledi:
"Her gün onlarca taleple karşılaşıyoruz. Ama dediğim gibi şehrimizin aciliyetleri var, ben tabii ki yavrularımız için kaydırak ve  lunapark olmasını isterim,  bu taleplerinn hepsini bizde alıyoruz. Çünkü talepler bizlere ulaşıyor, özetle halk günlerimizden ya da bizim mahalle ziyaretlerimizde ya da bireysel olarak sosyal medya aracı da gençlerimiz bile bana ulaşıyorlar anne babalarından işte messenger'dan instagramından yazıyorlar biz hepsini not alıyoruz, hepsi notlarımız da var  Zonguldak bunların hepsi yapabilecek kapasitede. Şu acil işlerimizi bir rayına sokalım, ondan sonra inşallah planlı projeli şekilde günlük kurtarmadan günlük işleri yapmadan biraz daha böyle planlı projeli ve uzun yıllara içine alacak ve Zonguldak'ta artık 20-30 yıl konuşmaması gereken sorunları çözmüş olarak yolumuza devam ederiz inşallah."
ŞECAATTİN GONCA'NIN DÖNEMİNDE KAPATILAN ASFALT PLENT TESİSİ..
Gazetecinin eski Belediye Baaşkanı Secaattin Gonca döneminde Asma tarafında kapatılan bir asfalt plent tesisi vardı  bununla ilgili herhangi bir yerimiz var mı "sorusuna Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şekilde cevap verdi:
"Şu an için bir planımız yok ama bir dahaki seneye için ne olur bilemem şu an benim tek isteğim vatandaşımıza verdiğimiz ilk yapacağımız hizmet olan yol sözüdür."

KEŞKE MANOLYA PARKI BELEDİYE İŞLETSEYDİ AMA..
Manolya parkı'nın açılma sırasında Vali Erdoğan Bektaş'ın bu işler aslında belediyenin işi sözlerini değerlendiren Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları ifade etti;
" Ahmet Çınar valim zamanında sonra iptal edildi. Sonra tekrar ihaleye çıktı bu arkadaşımız ihaleye girip aldı. Şimdi o zaman biz görevde değildik, onunla ilgili benim bir şey deme şansım da yok ama tabii ki Sayın Valimin söyledikleri çok doğru haklı keşke orayı Zonguldak Belediyesi isteseydi. Şimdi büyük şehirlerde ve diğer belediyelere görüyorsunuz halka açık Sosyal Tesisleri var belediyenin kendi işlettiği. Gönül isterdi ki bizim dönemimizde olsaydı bizim taraftan yetseydi. Ama şu an yapacak bir şey yok arkadaşımızın sözleşmesi var oraya da bayağı masraf etmiş ben süreci baştan beri geldiğimden beri takip ediyorum, ilerleyen zamanda bakmak kaydıyla Zonguldak'taki zaten sınırlı sayıda olan vatandaşımıza denizimizin oluşturabileceğimiz böyle sınırlı sayıdaki yerleri belediye tarafından yönetilmesi benim tabii ki vatandaşın da böyle düşüneceğini inandığım için söylüyorum. "
((Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi