Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik, artan altın fiyatları sebebiyle düğünlerin altınsız yapılmaya başlandığını ifade etti

Gurbetçiler sayesinde kuyumcunun ayakta kaldığını ifade eden Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik, altın fiyatını çok daha yükseklere çıkacağını söyledi.

KREDİ KARTINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN VATANDAŞLAR ALTIN SATMAYA BAŞLADI

Vatandaşların kredi borçları ödeyebilmek için artık altın satmaya başladığını belirten Zonguldak kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çelik şunları söyledi;

"Altın rakamlarının çok daha yüksek rakamlara ilk etapta 750 TL gibi rakamlara göreceğini 2022 yılında 1000 TL göreceğini inananlardanım. Dünya da belirtilen ekonomik krizlerden dolayı pandeminin yeniden başlamasından dolayı yüksek enflasyonlardan dolayı Amerika ve Avrupa da dahil olmak üzere 1000 lira bandını ons bandına yükselerek göreceğini inananlardanım. 

İnsanların alım gücü azaldı. Satış yok. Fiyatların yüksek olmasından dolayı. Ancak insanlar kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Alışımız çok fazla. Mecbur altın bozdurup ihtiyaçlarını gidermeye kredi kartlarını kapatmak için altın satıyorlar. Alışımız çok fazla geriye gidiyor.

Düğün sezonu beklentinin altındaydı. Düğünler altınsız oldu. İlk defa bu sene onu gördük. Gurbetçilerden çok büyük talep vardı. Bu seneyi kurtaran Türkiye’de ki esnafları kurtaran  altın yiyecek içecek sektörünü kurtaran gurbetçilerden Allah razı olsun. Onların büyük katkısı oldu. Takı anlamında katkı sağladılar. İyiydik. İyi geçti. Bundan sonra vasat bir iş olacağını sanıyorum. Çok durgun yazın da bir hareket başlar diye düşünüyorum"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi