İlim Yayma Cemiyetinde düzenlene geceye katılan Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, “19 mahallede iftarlar başlıyor. Bu sene Ramazan ayı Zonguldak’ta bir başka güzel olacak” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti’ne ait olan Zonguldak Merkez Özel 15 Temmuz Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin final sınavları öncesinde moral vermek için sıla gecesi düzenlendi.

Geceye Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Zonguldak Ensarlar Grubuna dahil olan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile, yurtta kalan öğrenciler katıldı.

Gecede ilahiler seslendirildi ve hazırlana çiğ köfte ve çorbalar konuklara ikram edildi.

Sıla gecesi hakkında bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi Başkanı İbrahim Cansız, “Bugün ikincisini yaptığınız sıla gecesi programımızdır. Bu sıla gecesi programımız da yurtta kalan öğrencilerimizden ve öğrencilerimizin Üniversitedeki arkadaşlarından oluşan bir ekiple sıla gecesinde icra ediyorlar. Bu geceyi yapmaktaki amacımız öğrenciler artık malum 15'inden sonra sınavlara başlayacaklar. Üniversitede sınav haftası başlıyor. Öğrencilere sınav öncesinde moral olsun istedik.

Buraya sivil toplum kuruluşlarını çağırdık. Zonguldak Ensarlar grubundaki arkadaşlarımızın hepsini davet ettik. Malumunuz bu sene Ramazan ayında Zonguldak’ımızın 19 Mahallesi'nde iftarlar verilecek Sayın Valimizin ve sivil toplum kuruluşlarında destekleriyle. Bu Ramazanda yapılacak iftar programlarımızı değerlendirilmiş olacağımız. Sayın Vali Yardımcımız da burada ve onun mahiyetinde bu programı değerlendirerek gözden geçireceğiz. İnşallah Çarşamba günü 19 mahallede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla, Yetimlerle iftar sofralarında buluşacağız Allah nasip ederse” dedi.

NEVZAT TAŞDAN: 19 MAHALLEDE 21 NOKTADA İNŞALLAH RAMAZAN BOYUNCA EŞ ZAMANLI OLARAK 30 GÜN BOYUNCA İFTAR VERECEĞİZ

19 Mahallede 21 noktada inşallah Ramazan boyunca eş zamanlı olarak 30 gün boyunca iftar vereceklerini belirten Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, “Bu organizasyonu organize eden İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Bey ve biri bu güzel geceye katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşları desteğiyle de bu sene Ramazan başka bir güzel olacak. Emniyet müdürümüzün sloganıdır bu. (Bu sene Ramazan Zonguldak'ta daha güzel olacak) sloganımız budur inşallah. Şimdi 19 Mahallede 21 noktada inşallah Ramazan boyunca eş zamanlı olarak 30 gün boyunca iftar vereceğiz. Amacımız Zonguldak'ta bu sene herhangi bir şekilde oruç tutup da iftarda yemeği olmayan, yiyeceği olmayan aç kalmasın ve mutlaka yakındaki bir yerde yemek yeme noktasına oluversin ve yemeğini yesin. Hedefimiz budur. Allah rızası için hareket ediyoruz. Allah rızasını gözeten bir faaliyettir bu” dedi.

ORUÇ TUTUPTA YEMEK YİYEMEYEN OLMKAYACAK

Hangi mahallede nerede iftar düzenleneceğini belirten Vali yardımcısı Nevzat Taşdan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“-Şimdi Asma Mahallesi'nde Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü Tüm masrafları dahil asma İlköğretim okulu salonunda verilecek.

-Bahçelievler Mahallesi'nde başÖğretmen Atatürk Anadolu Lisesi'nde emniyet müdürlüğümüz polisler yemeni pişirecek ve onlara sağlayacağımız yemek taşıma kapları ya yemekler gelip orada dağıtılacak.

--Bağlık ve Baştarla mahallelerinde yemekleri aşevinde biz pişireceğiz finansmanı valilik olarak karşılanacak 

-Rat Camii’nde yemek verilecek Hatta çadırda kuruluş durumda.

-Birlik Mahallesi'nde Çaydamar Cami bahçesinde yere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üstlendi. Çaydamar mahallesi Camide yemek verecek.

--Çınartepe Mahallesi aşevi bahçesinde olacak Kızılay üstlendi Dilaver Mahallesi içinde Kızılay üstlendi. 

--İnağzı Mahallesinde kilimli Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen evinde yemek pişirecek ve kendi araçları ve yemekleri getirecekler ve ile inağzı Cami bahçesinde orada Ahmet Kurt arkadaşımız bu sorumlu.

--İncivez Mahallesi Zonguldak Spor Kulüp başkanı Süleyman Caner ve arkadaşlar maliyeti üstlendiler. Oruçta tutan üniversite öğrencilerimizde iftarda yemek yiyecekler

--Karaelmas Mahallesi karaelmas elmas Şentepe Camisi bahçesinde yemek verilecek ve yemekler aşevinde pişecek ve kendi araçlarımızla getirip yemeği teslim edeceğiz.

Yemekler 24 saat soğutmayan kaplarla getirilecek ve vatandaşlarımıza sıcak yemek verecek.

--Mithatpaşa mahallesi’ni kozlu belediye başkanımız üstlendi. 50.Yıl İlkokulu binasında yemek verilecek.

--On Temmuz Mahallesi için yemekler İlim Yayma cemiyeti'nde pişirilecek ve Tarım İl Müdürlüğü misafirhanesi de yemekhanesinde orada yemek verilecek.

--Rüzgarlı Mahallesi Zonguldak Valiliği pişecek yemek Vakıf Kavaklı rüzgarlı Cami bahçesinde resmi araçlarla götürüp bırakacağız.

--Soğuksu bölgesi Zonguldak Spor Kulübü'nün otoparkında olduğu yerde Memur-sen üstlendi ve büyük bir çadır kurdu Yer sıkıntısı çözüldü. Memur sen tüm maliyeti karşıladı.

--Tepebaşı'nda İmam Hatip Lisesi'nde bir şey 00 kişilik yemek ve imam hatibin kantininde yemek verilecek. Ayrıca Tepebaşı'nda Murat Camii'nde yemekte verilecek. Yine İmam Hatip Lisesi'nde yedi mahalle içinde 100 kişilik yemek pişirecek ve TOKİ İlköğretim Okulu binasında yemekleri göndereceğiz. Ve yine İmam Hatip Lisesi'nde Yeşil Mahalle'de de ayrıca Teoman Papila İlköğretim Okulu binasında gidecek.

Sizlerden özellikle yemek başında olup herhangi bir sıkıntıda, bir gerginlikte bir olumsuzlukta herhangi bir şekilde bir aksilik de o şeye müdahale edecek ağabeylik yapabilecek arkadaşlar istiyoruz. Yani Hala okulda birkaç eksiğimiz var.” 

AŞEVİNDEN 920 KİŞİYE AŞEVİNDE GÜNLÜK YEMLEK VERİLİYOR. BUNLARIN 700’Ü KENDİ VATANDAŞIMIZDIR, 220’Sİ İSE MÜLTECİLERDEN DUL VE YETİM OLANLARIDIR. 

Kamuoyunda tüm mültecilere yemek pişiriliyor gibi bir algını olduğunu ve bunu yanlış olduğunu belirten Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, “Son 2 aydır aşevinde yemek dağıtma faaliyeti çok güzel devam ediyor. Şu anda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 922 kişiye yemek dağıtıyoruz 3 araçla ve araçlar gece gündüz çalışıyorlar. Ve şu anda çok ilginç 226 kişide sıra bekliyor. Yani 1126 kişi yemek yemek istiyor. 3 araçta ancak 920 kişiye ulaşıyoruz. Normalinde hedefimiz 500 kişiye yemek ulaştırmaktı. Yemekler çok kaliteli. Şimdi var ya beyle görüşeceğiz ve dördüncü aracıda Bulabilirsek yemek bekleyen 226 kişiye İnşallah yemek ulaştıracağız. Şu konuda Bilginiz özetle dikkat çekmek istiyorum. Kamuoyunda mültecilere yemek pişiriliyor gibi bir algı var, Tam tersine şu anda 920 kişiden 700 kişi kendi vatandaşımızdır. 220 kişisi mültecilerdir. Mültecilerden de sadece dul ve yetimlere yemek veriyoruz. Yani çalışabilecek durumda olan mültecilere yemek verilmiyor. Ayrıca yemek talep eden 226 kişinin de tamamı da Türklerden oluşuyor. Bunlar kendi vatandaşımızdır. Böyle bir durum var. İnşallah çok güzel düşünülmüş bir uygulama ve bundan sonra da bu uygulama devam edecek. Aşevini daha da genişletmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi