Vali Mustafa Tutulmaz şehit ailesi ve gazilere devlet övünç madalyası ve berat'ı verdi.
Törende konuşan Vali tutulmaz, "Bu tören topluma  şu mesajı veriyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı, bu topraklarda kalmak belirli bir bedel gerektiriyor ve bu bedel ödeyen değerli gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimezi minnetle anıyoruz.
Biz onlara ne kadar teşekkür etsek azdır anlamındadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 81 ilde eş zamanlı olarak Devlet Övünç Madalyası ve Berat'ı tevcih töreni yapıldı.
Zonguldak'ta da bir şehit ailesi ve 4 malul gaziye Vali Mustafa Tutulmaz tarafında Devlet Övünç Madalyası ve Berat'ı tevcih edildi.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Başsavcı Hüsnü Hakan Yağız, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Başar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü,İl Müftüsü Aşır Durgun, şehit ailesi ve gaziler katıldı.
Tören şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunmasına müteakiben İstiklal Marşı'mızın söylenmesi ile başladı. Ardından din görevlisi tarafından Kur'an-ı Kerim sunuldu ve dualar edildi.

BU TOPRAKLAR KOLAY KAZANILMADI HER ZAMAN BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada şehitleri rahmetle ve minnetle andığını belirterek şunları ifade etti:

"Bu tören topluma  şu mesajı veriyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı, bu topraklarda kalmak belirli bir bedel gerektiriyor ve bu bedel ödeyen değerli gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimzi minnetle anıyoruz.
Biz onlara ne kadar teşekkür etsek azdır anlamındadır. 
Ülkemiz hep bir saldırı altında. Bu coğrafya üzerinde yıllardan bu yana belirli güçler var. 
Bu topraklarda yaşamanın bedeli var. Bu bedelleri her zaman  veriyoruz. Daha çok çalışalım daha çok güçlü Türkiye oluşturalım, üreten Türkiye, teknolojide yüksek üst düzey üreten bir Türkiye olsun ve bunun karşılığında da güçlü bir Türkiye olalım.
Bizim milletimiz her zaman vatanı ve milleti için yine de kan dökmeye hazır ancak biz daha çok çalışalım daha çok üretelim. 
Son dönemlerde bunun örneğini görüyoruz, milletimiz devletimiz güçlü bir şekilde mücadele etmek isteyen güçlere karşı onlarla misliyle mücadele ediyoruz. Ve şu anda şükür ülkemizde huzurumuz daha iyiye gidiyor, ekonomimiz daha iyiye gidiyor ve bunun karşılığında da  şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Yarınlarına biz şunu diyoruz bu vatan bize emanetidir, sizler şehitlerimizin bize bir emanetsiniz, bu anlayışla hareket ediyoruz.  Bugün gazilerimize, iç güvenlikte şehit olan şehitlerimize Allah onlardan razı olsun diyoruz. Gazilerimize Allah sağlık sıhhat ve huzur versin diyoruz."

VALİ TUTULMAZ, ŞEHİT AİLESİNE VE MALÜL GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERAT'I VERDİ

Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmanın ardından sırasıyla;

-Şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Turan'ın ailesine,
-Malül Gazi Jandarma Uzman Çavuş Feyyaz Oruç'a,
-Malül Gazi jandarma Uzman Çavuş Erdem Yürt'e
-Malül Gazi Jandarma Er Şenol Çatma'ya ve
-Malül Gazi Jandarma Er Hamza Mutlu'ya 
Devlet Övünç Madalyası ve Berat'nı verdi.
Törende Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol şehit ailesi ve gazilerle toplu hatıra fotoğrafı çekti. (Haberl-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi